Selecteer een pagina

iRAP en haar partners hebben een reeks gereedschappen die de iRAP-methodologie gebruiken om de Mondiaal plan voor een decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030, waarin als doel wordt gesteld het aantal verkeersdoden en -gewonden met 50% te verminderen.

Deze RAP-tools ondersteunen ook het bereiken van Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) 3.6 en 11.2, en Mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid 3 en 4.

Het nieuwe menu van RAP Tools op de iRAP-website benadrukt de reeks opties die beschikbaar zijn voor de RAP-gemeenschap over de hele wereld en brengt duidelijkheid over wat kan worden gebruikt, wanneer het kan worden gebruikt en hoe het zich verhoudt tot de iRAP-methodologie.

De reeks instrumenten kan in alle stadia van de levenscyclus van een weg worden gebruikt, en elk instrument zal daarbij helpen Mondiale prestatiedoelstelling voor verkeersveiligheid 3'In 2030 voldoen alle nieuwe wegen aan technische normen voor alle wegen die rekening houden met de verkeersveiligheid, of voldoen ze aan een beoordeling van drie sterren of beter', En Mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid 4'In 2030 zal ruim 75% van het verkeer op de bestaande wegen plaatsvinden op wegen die voldoen aan de technische normen voor alle weggebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid'. Volgens de technische richtlijnen kan Doelstelling 4 worden gemeten als een percentage van het verkeer dat plaatsvindt op bestaande wegen die voldoen aan een beoordeling van 3 sterren of beter voor alle weggebruikers.

De instrumenten variëren van Sterbeoordelingen – Een objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is in wegen en ontwerpen voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers, om Vaccins voor wegen – inclusief businesscases voor investeringen, voorbeelden van hoe ongevallen echte mensen treffen en statistieken over de wegen in de wereld BESTUURDER – een open-source crashdatasysteem ontwikkeld door de Wereldbank dat kan koppelen aan iRAP Star Ratings.

De iRAP-methodologie en gerelateerde tools staan onder toezicht van de Mondiaal Technisch Comité (GTC) en beheerd binnen de Innovatiekader.

De GTC, bestaande uit experts van toonaangevende verkeersveiligheidsorganisaties en onderzoeksbureaus over de hele wereld, regelt de ontwikkeling van de iRAP-methodologie, houdt rekening met het nieuwste verkeersveiligheidsonderzoek en houdt toezicht op de technische integriteit van het gebruik van de methodologie over de hele wereld.

Naast de door iRAP ontwikkelde tools die wereldwijd kunnen worden toegepast, staan tools die zijn ontwikkeld met de partners van iRAP en die de iRAP-methodiek gebruiken bekend als RAPapps of Veiliger gemaakt door iRAP apps. Deze fit-for-purpose applicaties die vaak voldoen aan lokale of organisatiespecifieke behoeften worden beheerd binnen het iRAP Innovation Framework.

Er is een bereik van opleiding En accreditatie Er zijn ook mogelijkheden beschikbaar om de RAP-instrumenten te ondersteunen, om voort te bouwen op de kennis en vaardigheden om de iRAP-methodologie en -instrumenten te gebruiken, en om ervoor te zorgen dat iRAP-beoordelingen wereldwijd met hetzelfde consistente hoge kwaliteitsniveau worden uitgevoerd.

Het RAP Tools-menu is een voorbeeld van hoe iRAP blijft samenwerken met partners over de hele wereld om ervoor te zorgen dat nieuwe wegen veilig zijn en dat er wordt geïnvesteerd in het verbeteren van bestaande wegen met een hoog risico op een schaal die er toe doet. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elke reis voor iedereen veilig is.

De iRAP-methodologie en -hulpmiddelen zijn gratis beschikbaar voor de wereld dankzij de voortdurende donorsteun van de Stichting FIA.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!