Selecteer een pagina

iRAP feliciteert de Oegandese regering en belanghebbenden met de vrijlating van Oegandese nationale verkeersveiligheidsstrategie en actieplan voor 2021-2026 met doelstellingen van 3 sterren of beter, in lijn met VN-mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid 3 en 4.

De alomvattende strategie, ondersteund door een budget van 124 miljard UGX (USD$33M) voor een veiligere wegeninfrastructuur, omvat een reeks acties, naast de relevante prestatie-indicator, verantwoordelijke entiteit en begroting. De volgende tabel laat ook zien hoe de iRAP-methodologie, instrumenten, training en programmaondersteuning het vijfjarenplan van de regering kunnen ondersteunen.

 

STRATEGIE ACTIE / INTERVENTIE PRESTATIE-INDICATOR & OUTPUT VERANTWOORDELIJKE ENTITEIT(EN). BEGROTING (UGX) HOE IRAP KAN HELPEN
Update de Verkeersveiligheid 2004 Audithandleiding (RSA). om ontbrekende instrumenten aan te scherpen als vervolg op voorgestelde acties om de verkeersveiligheid te verbeteren. Percentage voltooide audits en bijgewerkte RSA-handleiding MoWT  2 miljard
Update het MoWT van 2010 Handleidingen voor wegenontwerp/ specificaties om beste praktijken op het gebied van verkeersveiligheid en innovaties in het wegontwerp op te nemen. Verkeersveiligheidshandleidingen ontwikkeld; Wegenontwerp
Handleidingen/specificaties bijgewerkt
MoWT  4 miljard
Verplichte verkeersveiligheidsaudits afdwingen vanuit haalbaarheid
tot gedetailleerd ontwerp en tijdens de bouw met behulp van onafhankelijke en geaccrediteerde deskundigen om een minimumstandaard te garanderen 3 sterren of beter voor iedereen
weggebruikers. Certificaat van naleving van de verkeersveiligheid zou voor alle wegontwerpen verplicht moeten zijn.
Aantal uitgevoerde RSA's. Aantal Verkeersveiligheid
Conformiteitscertificaten uitgegeven.
MoWT, UNRA, LG, KCCA  5 miljard
Voer regelmatig verkeersveiligheidsinspecties uit op alle bestaande wegen om veiligheidsrisico's te identificeren en een verkeersveiligheidsinspectie in te stellen minimale veiligheidsprestatienorm voor
bestaande wegen.
Aantal geïnspecteerde wegen. MoWT, UNRA, LG, KCCA  5 miljard
Ontwikkel een beheer van zwarte vlekken programma dat de identificatie, analyse, behandeling en evaluatie van tegenmaatregelen bij gevaarlijke situaties omvat
locaties op het wegennet.
Aantal zwarte vlekken geïnspecteerd en aangepakt MoWT, UNRA, LG, KCCA  5 miljard
Implementeren veilige schoolzonebeheerderst programmeren
het beheren van de veiligheid op geïdentificeerde scholen langs de kust
weg na het uitvoeren van een risicobeoordeling.
School Zone Management-programma ontwikkeld en in
plaats
MoWT, UNRA, LG, KCCA  2 miljard
Verbeter de adoptie van nieuwe technologie en initiatieven om veiligere wegen te garanderen. Aantal initiatieven/technologie-ideeën naar voren gebracht en aangenomen MoWT, UNRA, LG, KCCA  40 miljard
Verkeersveiligheid Overdracht van vaardigheden onder wegontwerpers, uitvoerders en inspecteurs Verkeersveiligheidstraining voor personeel op het gebied van wegenplanning,
ontwerp, toezicht en audit.
MoWT, UNRA, LG, KCCA

 4 miljard

In het voorwoord van het rapport zei The Hon. Edward Katumba-Wamala, minister van Werk en Transport van Oeganda erkende: “Het aantal ongevallen en dodelijke slachtoffers op onze wegen blijft onaanvaardbaar hoog, met respectievelijk naar schatting 12.589 en 4159, zoals gerapporteerd in het jaarlijkse verkeers- en misdaadrapport van de Oegandese politie. UPF) in 2021.

“Ruim de helft van deze dodelijke slachtoffers valt onder kwetsbare weggebruikers: voetgangers, passagiers, fietsers en motorrijders. Het verbeteren van de veiligheid op onze wegen is daarom van cruciaal belang voor ons om duurzame ontwikkeling en de strijd tegen armoede te verwezenlijken.

“De overheid is betrokken en is al begonnen met de implementatie van een aantal interventies om de verkeersveiligheid aan te pakken, in samenwerking met andere belanghebbenden. Het Nationaal Actieplan Verkeersveiligheid is ontwikkeld in overleg met alle relevante belanghebbenden om een gecoördineerde inspanning voor de implementatie van verkeersveiligheidsinterventies voor de komende vijf jaar vast te leggen, als een leidend instrument dat erop gericht is bij te dragen aan de preventie en vermindering van verkeersongevallen door 25% .

“Oeganda zet zich in voor de implementatie van de acties die nodig zijn om dat doel te bereiken en we beloven onze bereidheid om met alle belanghebbenden in de overheid, de particuliere sector en niet-gouvernementele organisaties samen te werken terwijl we het tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid ingaan door moedig op te treden en op beslissende wijze tijdens de implementatie van acties die op feiten zijn gebaseerd en in lijn zijn met het Mondiaal Actieplan voor Verkeersveiligheid 2021-2030”, schetste de heer Katumba-Wamala.

Dit is het eerste vijfjarige Nationale Verkeersveiligheidsactieplan voor Oeganda voor de tweede periode van de Global Action 2021-2030. Aan het einde van de periode van vijf jaar zal een evaluatie worden uitgevoerd en op basis van de bevindingen ervan zal een nieuw actieplan worden ontwikkeld voor de rest van de jaren tot 2030.

iRAP en zijn meer dan 180 lokale partners in Oeganda hebben al 2.577 km en 110 km aan ontwerpen en 3 scholen beoordeeld, wat de veiligheid van meer dan $150,8 miljoen dollar aan investeringen in wegeninfrastructuur heeft beïnvloed. Ruim 48 mensen zijn getraind tijdens evenementen in het land en bijna 200 mensen hebben online training gekregen. Er zijn al zeven beoefenaars iRAP geaccrediteerd ter ondersteuning van de uitvoering van de acties en resultaten van de Nationale Strategie.

Volgens iRAP's VeiligheidsinzichtenverkennerHet bereiken van meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers tegen 2030 in Oeganda zou jaarlijks naar schatting 5.314 levens kunnen redden en meer dan 1,8 miljoen levens en ernstige verwondingen gedurende de twintigjarige levensduur van behandelingen met een economisch voordeel van meer dan 14,4 miljard USD – een verbazingwekkende $55 voor elke bestede $1.

De iRAP-methodologie is voor alle landen gratis te gebruiken, bij ons Mondiale infrastructuur-KPI's het verstrekken van de beleidsroutekaart en aanbevolen maatstaven voor het meten van succes. 

Oeganda sluit zich aan bij de groeiende lijst van landen die in hun nationale en regionale verkeersveiligheidsstrategieën, wegeninfrastructuurprojecten en financieringsregelingen verbintenissen van drie sterren of beter nastreven. Zie andere inspirerende beleidsvoorbeelden hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!