Selecteer een pagina

Van links naar rechts: Luiz Guilherme de Mello (directeur, DNIT), generaal Santos Filho (directeur-generaal, DNIT), Tarcísio de Freitas (minister van Infrastructuur, Brazilië) en Julio Urzua (directeur Global Projects, iRAP)

 

De Braziliaanse minister van Infrastructuur Tarcísio de Freitas nam vandaag deel aan een speciale ceremonie waarbij het Nationale Ministerie van Transportinfrastructuur (DNIT) bekroond met een iRAP 5-Star Performer International Award voor BraziliëRAP.

De prijs erkent het uitzonderlijke leiderschap van DNIT bij de succesvolle creatie van het BrazilRAP-programma, evenals de uitmuntende inspanningen om lokale capaciteit op te bouwen en de iRAP-methodologie uitgebreid op de federale wegen van Brazilië.

Nu het BrazilRAP-onderzoek van 54.500 km aan federale wegen is voltooid, beginnen de coderings- en analyseprocessen de eerste sterbeoordelingen en investeringsplannen voor veiliger wegen voor het land op te leveren.

De Sterbeoordelingen zijn ook opgenomen als de belangrijkste prestatie-indicator voor de verkeersveiligheid bij een aantal wegconcessies die de bescherming van weggebruikers voor de komende jaren garanderen.

In totaal hebben de BrazilRAP-resultaten informatie gegeven over de veiligheid van meer dan USD $6,6 miljard aan levensreddende infrastructuurinvesteringen in het hele land.

Ook een recent online webinar van BrazilRAP is een duidelijk voorbeeld van de grote internationale belangstelling die er bestaat voor het leiderschap en de impact die in Brazilië is bereikt. Het evenement werd bijgewoond door meer dan 180 vertegenwoordigers van overheidsinstanties, universiteiten, technische organisaties en wegconcessies in heel Brazilië, evenals deelnemers uit 20 andere landen, waaronder India, Portugal, Colombia, Oeganda, Chili en Spanje.

Tijdens de prijsuitreiking zei minister Tarcísio de Freitas dat de prijs DNIT zal dwingen om de aanleg van snelwegen met betere beoordelingen in de normen van de International Road Assessment Programme (iRAP) te “nastreven”, waarbij technische innovaties worden overgenomen en parameters en standaarden worden opgenomen om ze veiliger te maken. .

“Brazilië heeft verschillende overeenkomsten ondertekend die tot doel hebben het aantal verkeersdoden terug te dringen. In feite zijn [ongelukken] een probleem met belangrijke sociale en economische gevolgen, en het is essentieel om effectief te zijn in het bestrijden van ongevallen en sterfgevallen in het verkeer. Het is een doel dat we moeten nastreven”, aldus de minister.

De directeur-generaal van DNIT, Antônio Santos Silva, zei dat het vergroten van de verkeersveiligheid een grote uitdaging is en noemde als voorbeeld van een interventie om wegen veiliger te maken een werk dat werd uitgevoerd aan de berm van de BR-135 in Piauí, waardoor de verkeersveiligheid werd verminderd. het optreden van verkeersongevallen.

“We moeten steeds meer verbeteren, en daar profiteren we allemaal van, vooral de Braziliaanse bevolking, die veiligere snelwegen zal hebben met als grote doel levens te redden”, zei hij.

De Global Director of Projects bij iRAP, Julio Urzua, benadrukte, onder de redenen voor het toekennen van de prijs, de opname van de iRAP-methodologie om de bescherming van weggebruikers te vergroten in de concessieprojecten onder leiding van het ministerie.

“De iRAP-tool helpt autoriteiten bij het definiëren van de mate waarin de weginfrastructuur de waarschijnlijkheid van een ongeval bepaalt en de inzittenden van voertuigen beschermt tegen ernstig letsel of de dood wanneer een dergelijk ongeval plaatsvindt”, zei hij.

De heer Urzua voegde eraan toe dat een “succesvol” programma van het ministerie van Infrastructuur in sommige concessies een vereiste opneemt om het veiligheidsniveau van toegekende wegen te meten met behulp van iRAP-statistieken.

Bekijk de prijsuitreiking:

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!