Selecteer een pagina

iRAP-partners worden aangemoedigd om de komende bijeenkomst bij te wonen “Consultatieve workshop voor Afrikaanse verkeersveiligheid: ontwikkel en implementeer nationale verkeersveiligheidskaders voor het decennium 2021-2030” wordt online gehost op 30 november van 11:00 – 14:00 EAT (9:00 – 12:00 CET) door de Economische Commissie voor Afrika van de Verenigde Naties (ECA) en de Commissie van de Afrikaanse Unie (AUC) in de context van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030.

Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is het creëren van bewustzijn rondom Afrika's strategische richtingen voor verkeersveiligheid na 2020 en de Afrikaans actieplan voor verkeersveiligheid 2021-2030. Deze documenten zullen de AU-lidstaten ondersteunen bij het ontwikkelen of actualiseren van hun nationale verkeersveiligheidsstrategieën, rekening houdend met nationale specifieke kenmerken en de aanbevelingen van de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030.

Meer specifiek zijn de doelstellingen van de bijeenkomst:

  • Deel beste praktijken met de AU-lidstaten om de mondiale en continentale actieplannen in hun nationale kaders te mainstreamen.
  • Definieer de fundamenten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op nationaal niveau.
  • Stimuleer het debat over de weg vooruit nadat het Afrikaanse Handvest voor de Verkeersveiligheid volledig van kracht is geworden,
  • Promoot het Afrikaanse Observatorium voor Verkeersveiligheid (ARSO).

Het programma omvat presentaties over iRAP-partnerschappen die helpen risicovolle wegen in Afrika te elimineren, waaronder:

 

iRAP in Afrika en het potentieel van 3-sterren of betere wegen

Volgens iRAP's VeiligheidsinzichtenverkennerNaar schatting gaan er elke dag meer dan 700 levens verloren op de Afrikaanse wegen, lopen 1.589 mensen hersenletsel op, lopen 194 mensen letsel op aan de ruggengraat die tot blijvende invaliditeit kan leiden en verliezen 21 mensen ledematen bij verkeersongevallen.

De Wereldbank, het Africa Transport Policy Program (SSATP), de Wereldgezondheidsorganisatie en het African Road Safety Observatory Report “Een onderzoek naar toonaangevende verkeersveiligheidsagentschappen in AfrikaDe eerder dit jaar gepubliceerde publicatie bevatte een aanbeveling voor Afrikaanse landen om basismaatregelen te ontwikkelen voor belangrijke risicofactoren zoals iRAP veiligheidssterrenbeoordelingen.

iRAP en zijn partners in Afrika hebben bijna 49.500 km aan wegen en ontwerpen en 178 scholen op het continent beoordeeld, 3.900 km in kaart gebracht en de veiligheid van ruim $2 miljard dollar aan investeringen in wegeninfrastructuur beïnvloed. Bijna 2.300 mensen zijn getraind tijdens trainingen en evenementen in Afrikaanse landen en 2.200 hebben deelgenomen aan virtuele trainingen en evenementen. Vijftig (50) beoefenaars zijn dat wel iRAP-geaccrediteerd Het helpen garanderen van de levering van iRAP-specificatiediensten binnen Afrikaanse landen is in overeenstemming met de mondiale weginfrastructuurnorm die wordt erkend in de VN-mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid 3 en 4.

Voor een downloadbaar overzicht van het werk van iRAP-partners in Afrika, zie onze Succesverhalen van partners van over de hele wereld vindt u hier en zoek “Afrika”.

Om de Nationale Verkeersveiligheidsstrategie en het Actieplan voor 2021-2026 van Oeganda te zien, die ook doelstellingen van 3 sterren of beter omvat, die in lijn zijn met VN-doelstellingen 3 en 4, Klik hier.

Het verwezenlijken van de VN-doelstellingen 3 en 4 tegen 2030, namelijk dat in 2030 ruim 751 ton aan reizen via driesterrenwegen of betere wegen in Afrika zal plaatsvinden, kan ruim 101.400 levens en 22,3 miljoen levens en ernstig gewonden redden, met een economisch voordeel van $520 miljard dollar voor de Afrikaanse economie – een voordeel van $20 voor elke bestede $1.

iRAP staat klaar om bestaande en nieuwe partners in Afrika – overheden, mobiliteitsclubs, financieringsinstellingen, industrie en NGO’s op het gebied van verkeersveiligheid – te ondersteunen met de gratis iRAP-methodologie, hulpmiddelen, opleiding En programma ondersteuning om de te implementeren Globaal plan, Afrikaans actieplan voor verkeersveiligheid. en nationale strategieën en actieplannen om levens te redden en ernstig letsel te voorkomen op 3-sterren of beter veiligere wegen over het hele continent.

Voor iRAP-ondersteuning kunt u contact opnemen met AfricaRAP-leider Racheal Nganwa via e-mail racheal.nganwa@irap.org

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!