Selecteer een pagina

Een nieuwe SS4A-subsidieregeling levert gedurende vijf jaar $5 miljard aan financiering om verkeersdoden en ernstig gewonden in de Verenigde Staten te voorkomen en iRAP Tools, waaronder Star Rating for Schools, CycleRAP en Star Rating for Designs Tools, kunnen projecttoepassingen prachtig ondersteunen.

Het nieuwe Safe Streets and Roads for All (SS4A)-programma werd opgezet onder het Amerikaanse initiatief Tweeledige infrastructuurwet (BIL) en zal alleen al in het begrotingsjaar 2022 tot $1 miljard financieren voor regionale, lokale en tribale verkeersveiligheidsinitiatieven.

Wie komt in aanmerking voor subsidieverlening?:

 • grootstedelijke planningsorganisaties;
 • Provincies, steden, dorpen en vervoersagentschappen of andere speciale districten die onderafdelingen van een staat zijn;
 • Federaal erkende stamregeringen; En
 • Multijurisdictionele groepen bestaande uit de bovengenoemde entiteiten.

In aanmerking komende activiteiten zijn onder meer:

 • De ontwikkeling of actualisering van een alomvattend veiligheidsactieplan.
 • Planning-, ontwerp- en ontwikkelingsactiviteiten ter ondersteuning van een actieplan.
 • Uitvoering van projecten en strategieën geïdentificeerd in een actieplan.

iRAP-hulpmiddelen op bewijs gebaseerde gegevens leveren ter ondersteuning van de selectie- en rapportageprocessen voor subsidieregelingen.

Sterrenwaardering voor scholen (SR4S), CycleRAP En Aantal sterren voor ontwerpen (SR4D) ondersteunen dergelijke activiteiten al in 75 landen, waaronder de Verenigde Staten. De tools meten de veiligheid Sterbeoordeling van wegen en schoolzones voor voetgangers, fietsers, motorrijders en inzittenden van voertuigen voor en na de verbetering, en op bewijs gebaseerde investeringsplannen om weggedeelten met een hoog risico te elimineren en doden en ernstig gewonden te voorkomen.

Er zijn twee soorten subsidies: actieplansubsidies en implementatiesubsidies:

Implementatieplansubsidies

Voorbeeldactiviteiten geïdentificeerd in een actieplan:

 • Het creëren van veilige routes naar school en openbaar vervoervia meerdere activiteiten die ertoe leiden dat mensen veilig kunnen wandelen, fietsen en rollen in achtergestelde gemeenschappen.
 • Het toepassen van goedkope rijwegveiligheidsbehandelingen systeembreed, zoals rijstroken voor links en rechts op kruispunten, middellijn- en bermdrempelstroken, bredere randlijnen, oppervlaktebehandelingen met hoge wrijving, wegendiëten en betere bewegwijzering langs stedelijke en landelijke corridors met veel ongelukken. 
 • Het identificeren en corrigeren van veelvoorkomende risico's over een netwerk, zoals het verbeteren van voetgangersoversteekplaatsen door goed zichtbare trottoirmarkeringen, verlichting en bewegwijzering toe te voegen bij OV-haltes, in een aangewezen buurt of langs een drukke openbaarvervoerroute.
 • Het transformeren van een rijwegcorridor op een netwerk met veel verwondingen tot een complete straat met veiligheidsverbeteringen om de snelheid te controleren, gebruikers te scheiden en de zichtbaarheid te verbeteren, samen met andere maatregelen die de veiligheid voor alle gebruikers verbeteren.
 • Het installeren van verbeteringen voor de veiligheid van voetgangers en het dichten van netwerklacunes met trottoirs, rechthoekige snel knipperende bakens, signaalverbeteringen en hoorbare voetgangerssignalen voor mensen die lopen, rollen of gebruik maken van mobiliteitsondersteunde apparaten.
 • Werken met gemeenschapsleden in een geïdentificeerd probleemgebied om snelbouwwijzigingen in het straatontwerp door te voeren geïnformeerd door outreach en input van gebruikers.
 • Ondersteuning van de ontwikkeling van fietspadnetwerken met fietspaden voor verschillende wegvolumes en snelheden die veilig zijn voor mensen van alle leeftijden en capaciteiten.
 • Het uitvoeren van snelheidsmanagementstrategieën zoals het implementeren van verkeersremmende veranderingen in het wegontwerp, het aanpakken van de snelheid langs belangrijke corridors via infrastructuur, het geven van voorlichting en voorlichting, het instellen van passende snelheidslimieten en het strategisch gebruik van flitspalen.
 • Het bevorderen van de adoptie van innovatieve technologieën of strategieën om de veiligheid te bevorderen en kwetsbare weggebruikers beschermen in gebieden met veel verkeer waar commerciële motorvoertuigen (CMV's), voetgangers, fietsers, motorrijders, enz. met elkaar in contact komen.
 • Het uitvoeren van onderwijscampagnes ter begeleiding van nieuwe of innovatieve infrastructuur, zoals rotondes, hybride bakens voor voetgangers of zones die alleen voor voetgangers toegankelijk zijn.
 • Implementatie van standaard en nieuwe technologieën en strategieën voor gegevensverzameling en -analyse om de netwerklacunes van kwetsbare weggebruikers (voetgangers/fietsers/rondrijders) beter te begrijpen en blootstellingsgegevens te verzamelen.
 • Het inzetten van geavanceerde transporttechnologieën, zoals de installatie van verbonden kruispuntgebaseerde veiligheidsoplossingen en voertuig-naar-infrastructuur (V2I) adviserende snelheidslimietsystemen (bijv. Intelligent Speed Assistance [ISA]).
 • Bestrijding van ongevallen bij het verlaten van de rijbaan door verbeterde afbakening, schouderverbreding, dreunstroken en verbeteringen aan de veiligheid langs de weg.
 • Evalueren en verbeteren van de veiligheid van kruispunten door innovatieve ontwerpwijzigingen, verbeterde afbakening en geavanceerde waarschuwingen te overwegen.
 • Verbetering van de eerstehulpdiensten met een verbeterde verzameling van ongevallengegevens, het formaliseren van straatnamen en adressen, en het verbeteren van waarschuwingssystemen voor noodvoertuigen.
 • Het verenigen en integreren van veiligheidsgegevens in alle rechtsgebieden waar lokale instanties hun ongevallen-, weginventarisatie- en verkeersvolumegegevens delen om een analytische gegevensbron te creëren.

Actieplansubsidies

Gemeenschappen kunnen actieplansubsidies gebruiken om een actieplan te ontwikkelen of te voltooien of om aanvullende planningsactiviteiten uit te voeren.

Voorbeelden van ontwikkelingsactiviteiten zijn:

 • Veiligheidsanalyse van de bestaande omstandigheden en historische trends die een basisniveau opleveren van ongevallen met dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden in een rechtsgebied, plaats, stam of regio.
 • Leiderschapsbetrokkenheid en het stellen van doelen dat omvat een doeltijdlijn voor het elimineren van verkeersdoden en ernstig gewonden.
 • Planstructuur via een commissie, taskforce, implementatiegroep of soortgelijk orgaan dat belast is met het toezicht op de ontwikkeling, implementatie en monitoring van het actieplan.
 • Betrokkenheid en samenwerking met het publiek en relevante belanghebbenden, waaronder de particuliere sector en gemeenschapsgroepen, waardoor zowel vertegenwoordiging als feedback van de gemeenschap mogelijk is.
 • Eigen vermogen overwegingen ontwikkeld via een plan met behulp van inclusieve en representatieve processen.
 • Beleids- en proceswijzigingen die het huidige beleid, plannen, richtlijnen en/of normen beoordelen om mogelijkheden te identificeren om de manier waarop processen prioriteit geven aan transportveiligheid te verbeteren.
 • Strategie en projectselecties die een alomvattende reeks projecten en strategieën identificeren, gevormd door gegevens, het beste beschikbare bewijsmateriaal en opmerkelijke praktijken, evenals de inbreng van belanghebbenden en rechtvaardigheidsoverwegingen, die de veiligheidsproblemen zullen aanpakken die in het actieplan worden beschreven.
 • Vooruitgang en transparantiemethoden die de voortgang in de loop van de tijd meten nadat een actieplan is ontwikkeld of bijgewerkt, inclusief uitkomstgegevens.

Voorbeelden van aanvullende planningsactiviteiten (er moet een in aanmerking komend actieplan aanwezig zijn) zijn onder meer:

 • Aanvullende analyse
 • Uitgebreide gegevensverzameling en -evaluatie met behulp van geïntegreerde gegevens
 • Het testen van de concepten van het actieplan vóór de implementatie van het project en de strategie
 • Haalbaarheidsstudies met behulp van snelbouwstrategieën die permanente projecten in de toekomst informeren (bijv. verf, plastic verkeerspalen)
 • Follow-up van de betrokkenheid en samenwerking van belanghebbenden
 • Gerichte aandelenbeoordelingen
 • Ontwikkeling voortgangsrapportage
 • Aanvullende planningsinspanningen zoals plannen voor snelheidsbeheer, plannen voor toegankelijkheid en transitie, plannen voor raciale en gezondheidsgelijkheid en plannen voor verlichtingsbeheer

Het SS4A-programma ondersteunt de National Roadway Safety Strategy en het doel van het ministerie van Transport om nul doden en ernstig gewonden op Amerikaanse wegen te bereiken.

Voor meer informatie:

onsRAPheeft het Amerikaanse Road Assessment Program al gedaan Ster gewaardeerd bijna 64.000 km en 82 scholen, Risico in kaart gebracht meer dan 98.000 km afgelegd en meer dan 1.000 mensen getraind in het veiliger maken van wegen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!