Selecteer een pagina
Innovatieve publiek-private partnerschapsinvesteringen (PPP) in drie sterren van betere wegen in Brazilië werden gisteren gedeeld door de Mondiale infrastructuurhub, Internationale Financiële Maatschappij (IFC) en Agência Reguladora de Serviços Públicos Delegados de Transporte do Estado de São Paulo (ARTESP) waarin wordt benadrukt hoe investeringen in de particuliere sector in infrastructuur betere verkeersveiligheidsresultaten kunnen opleveren die de Global Goals van de Verenigde Naties ondersteunen.

De PiPa-concessie van Sao Paulo werd gepresenteerd in het Optimizing Brownfield Asset Value Webinar:

Panelleden onderzochten de geleerde lessen uit twee projecten:

  • PiPa Road-programma (São Paulo, Brazilië). De Transportation Regulatory Agency (ARTESP) van de staat Sao Paulo heeft een dertigjarig concessiecontract gestructureerd en aanbesteed voor de modernisering, uitbreiding en exploitatie van het Piracicaba-Panorama (PiPa), het grootste wegennetwerk dat ooit in Brazilië is aanbesteed. De PiPa bestrijkt 1.273 km aan tolwegen en loopt door 62 gemeenten. Het programma was gericht op het verbeteren van de veiligheidsresultaten om het aanzienlijke probleem van verkeersdoden in Brazilië aan te pakken en probeerde internationale financiering aan te trekken. De belangrijkste oplossingen die hebben bijgedragen aan het bereiken van deze doelstellingen waren een hervorming van de concessiecontracten en aanbestedingsprocessen die de transparantie voor bieders verbeterden en een passende risicoverdeling mogelijk maakten. Het project ter waarde van $3 miljard, het grootste in Sao Paulo, omvat veiligheidsnormen van drie sterren of beter, waarvan 2,8 miljoen mensen profiteren.
  • Oekraïne Stedenprogramma (Marioepol, Oekraïne). In Oekraïne woont 70% van de bevolking in steden, die te maken hebben met een aanzienlijke behoefte aan investeringen in infrastructuur. Mariupol, de tiende grootste stad van Oekraïne, heeft schade aan de infrastructuur en een toestroom van meer dan 100.000 vluchtelingen ervaren als gevolg van het regionale conflict dat in 2014 begon. Een lening in het kader van het Cities Initiative van IFC helpt de stad de bestaande infrastructuur voor openbaar vervoer te verbeteren, waardoor de infrastructuur van het openbaar vervoer wordt verdubbeld. passagierscapaciteit en verbetering van de toegankelijkheid voor mensen met een beperkt inkomen, terwijl een busremise en buswerkplaats worden hersteld en het verkeersplannings- en managementsysteem van de stad wordt verbeterd.

De discussie concentreerde zich op:

  • Methoden om werkpakketten te ontwikkelen tot programma's die schaalvoordelen opleveren en deelname van de particuliere sector aantrekken
  • Unieke en effectieve structuren voor de verwerving van brownfieldactiva
  • Het belang van transparantie in een succesvol inkoopproces voor brownfieldactiva, en mechanismen om de transparantie te verbeteren
  • Perspectieven op de 'ingrediënten' van bankabiliteit in een brownfieldprogramma of project
  • Oplossingen voor het stroomlijnen van het inkoopproces voor optimale waarde.

Het webinar was onderdeel van de GI Hub en IFC Webinar Series Nieuwe deals: financieringsoplossingen voor de toekomst van infrastructuur.

De serie toont mondiale projectteams die de praktische oplossingen delen en innovaties financieren die ze hebben gebruikt om financierbare projecten te creëren en tegelijkertijd particuliere investeringen aan te trekken, de risico's van de investeringen te verminderen, de waarde van activa te optimaliseren en duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken.

Elke sessie belicht projectkenmerken die een succesvolle afronding mogelijk maakten en factoren in de faciliterende omgeving – zoals beleids- en regelgevende factoren – die hebben bijgedragen aan het succes of moesten worden overwonnen.

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk. Voor mededelingen over toekomstige sessies kunt u zich abonneren hier.

De mondiale visie van iRAP voor systematische langetermijninvesteringen in 3-, 4- en 5-sterren snelwegen en stadsstraten voor alle weggebruikers in alle landen over de hele wereld zal helpen levens te redden en de SDGs te verwezenlijken.

Investeren met sociale impact biedt een opwindende kans om deze win-win-winvoordelen van het verbeteren van de verkeersveiligheid te 'ontsluiten' door financiering uit de particuliere sector en donorfinanciering te mobiliseren. Met resultaatgerichte financiering om tegen 2030 wereldwijd 75% aan reizen te realiseren die drie sterren of beter zijn voor voetgangers, fietsers, motorrijders en gebruikers van auto's en openbaar vervoer, kunnen ruim 100 miljoen mensen gedurende de levensduur van de infrastructuur de last van verkeerstrauma's bespaard blijven investeringen.

Bezoek voor meer informatie over sociale impactinvesteringen en de mobilisatie van particulier kapitaal voor verkeersveiligheid https://irap.org/project/innovation-social-impact-investment/.

Afbeeldingen met dank aan Global Infrastructure Hub en IFC

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!