Selecteer een pagina

Onze nieuwste mondiale programmastatistieken demonstreren de ongelooflijke kracht van iRAP-partnerschappen voor veiligere wegen – impact in 178 landen, 3,6 miljoen km aan verkeersveiligheidsbeoordelingen, 69.000 mensen opgeleid en $101 miljard dollar aan infrastructuurinvesteringen die veiliger zijn gemaakt … en meer.

Tweemaal per jaar, in juni en december, analyseren we onze mondiale systemen en overleggen we met partners om een uitgebreide analyse voor te bereiden van de activiteiten van iRAP-partners over de hele wereld om wegen met een hoog risico te elimineren. Het is een belangrijke taak om de impact van samenwerking en het rendement op investeringen te begeleiden en te kwantificeren, en successen over de hele wereld te vieren.

Dankzij de steun van onze belangrijkste donateur de FIA Foundation; programma-ondersteuners Global Road Safety Facility, 3M, Prudence Foundation, Aleatica Foundation, Millennium Challenge Corporation, Europese Investeringsbank en FedEx; en het ongelooflijke werk van onze 30.300 partners wereldwijd zijn de resultaten per 31 december inspirerend:

Download de bovenstaande iRAP Metrics-infographic in EngelsPortugees of Spaans.

Enkele hoogtepunten zijn onder meer:

 • Er is 1,8 miljoen km aan wegen en ontwerpen geweest Ster gewaardeerd en 1,8 miljoen km zijn Crash geweest Risico in kaart gebracht in 126 landen, waardoor $101 miljard wordt geïnformeerd over veiligere wegenverbeteringen voor voetgangers, fietsers, motorrijders en inzittenden van voertuigen.
 • In de afgelopen 12 maanden zijn in 24 landen Star Rating-beoordelingen uitgevoerd, waarbij:
  • Zeer grote beoordelingen in het Koninkrijk Saoedi-Arabië (de grootste ter wereld ooit met 73.000 km), 22.000 km in Colombia, 15.000 km in Thailand en >50.000 km aan beoordelingen in Australië (inclusief 's werelds grootste AiRAP-beoordeling in West-Australië). De resultaten van de 54.500 km lange evaluatie in Brazilië geven vorm aan strategische investeringen om meer dan 150.000 ernstige gewonden en dodelijke slachtoffers te voorkomen over een periode van twintig jaar, met een economisch voordeel van BRL 45 miljard.
  • Een eerste Star Rating-beoordeling werd voltooid in Jersey, en sinds juni werden ook beoordelingen van meer dan 1.000 km uitgevoerd in India, de VS, Kazachstan, Slowakije en Servië.
  • In totaal zijn er nu 7,3 miljoen km aan volledige Star Rating-analyses en investeringsscenario's uitgevoerd op het gratis softwareplatform van iRAP ViDA gebruikt door meer dan 18.000 RAP-partners.

ViDA Star Rating-beoordelingskaart

 • Bij het beoordelen van de veiligheid van het gehele Thaise wegennetwerk vorig jaar voerden de ThaiRAP-partners ook 63.000 km lichte sterbeoordelingen uit en eerste beoordelingen van Thaise snelwegen en 500 km van de stadsstraten van Bangkok.
 • Bijna 54.000 km gereden ontwerpen zijn met sterren beoordeeld, met de hoogste activiteit in totaal in Australië (11.251 km), Saoedi-Arabië (10.154 km), Brazilië (6.788 km) en Tanzania (5.373 km). Extra ontwerpen worden ook veiliger gemaakt, ondersteund door andere iRAP-hulpmiddelen zoals de Demonstrator met sterrenwaardering, met 5.688 gebruikers van de Demonstrator-tool in 2023.
 • Verenigd Koninkrijk RAP en partners in Spanje zetten hun grote inspanningen voort en riskeren jaarlijks respectievelijk 54.000 km en 30.000 km van hun netwerken in kaart te brengen, waardoor de prestaties van investeringen in veiligheidsmaatregelen kunnen worden gevolgd. De inzichten hebben de aankondiging van de Britse regering in april ondersteund van een investering van £ 47,5 miljoen in 27 wegen op het lokale wegennet van Engeland om doden en ernstig gewonden te voorkomen. Italië, Kazachstan en Australië voltooiden in 2023 ook de Risk Mapping.
 • De Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) programma blijft over de hele wereld inspireren. Er zijn 1.356 scholen in 70 landen beoordeeld, wat gevolgen heeft voor de veiligheid van naar schatting 418.914 leerlingen. Vorig jaar zijn voor het eerst SR4S-beoordelingen uitgevoerd in Papoea-Nieuw-Guinea, Oezbekistan en België. Vietnam leidt de wereld met het hoogste aantal beoordeelde scholen (238), gevolgd door de Filippijnen (125) en India (107). Er zijn verbeteringen geïntroduceerd met het SR4S-model waarin het nieuwste onderzoek en de nieuwste gebruikerservaring zijn geïntegreerd voor betere resultaten; updates voor de mobiele SR4S-app die nu beschikbaar is op Google Play en de Apple Store; en de lancering en integratie van de Youth Engagement App (YEA) als onderdeel van het Botnar Ai&Me-project om aanvullende risicopercepties van jongeren vast te leggen.
 • En echt gaaf... een USD$2 miljoen Google.org-subsidie werd toegekend aan iRAP om gebruik te maken van kunstmatige intelligentie (AI), SR4S en AiRAP partnerschappen om driesterren- of betere schoolreizen in Vietnam en de wereld op te schalen.
 • Sinds 2005 zijn er in 164 landen 63.193 mensen opgeleid (een stijging van bijna 6.000 in de afgelopen zes maanden). Voor het eerst hebben mensen ontvangen iRAP-training in de Bahama's, Tsjaad, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Taiwan. Er zijn voor het eerst ook trainingsevenementen lokaal gehouden in Armenië, Litouwen, Namibië, Nigeria en Rwanda. Er worden cursussen gegeven in 20 talen, met een recente toevoeging van Arabisch. Een nieuwe #RAPKnowledgeLIVE-programma ging vorig jaar van start, met zes webinars om de capaciteit bij het gebruik van onze tools en middelen te vergroten en het succes van partners te delen. Bekijk ons trainingsprogramma op https://irap.org/training/, met veel cursussen die online beschikbaar zijn en in eigen tempo kunnen worden gevolgd.
 • Het accreditatieprogramma van iRAP bereikt 49 landen. 235 beoefenaars en 16 systemen zijn momenteel iRAP-geaccrediteerd, wat ervoor zorgt dat iRAP-specificatiediensten worden geleverd volgens dezelfde consistente wereldwijde standaard, waar ter wereld u zich ook bevindt. De afgelopen zes maanden hebben de eerste accreditatie van beoefenaars plaatsgevonden in Marokko, China, Oezbekistan en Nieuw-Zeeland. 100% van de feedbackformulieren die zijn teruggestuurd op onze iRAP Accredited Practitioners beoordeelden hun prestaties als uitstekend of zeer goed. Agilysis, Anditi en TomTom zijn geaccrediteerd AiRAP dataleveranciers die data kunnen produceren voor bepaalde attributen en regio’s in overeenstemming met de iRAP Coding Manual.
 • Het innovatieraamwerk van iRAP ondersteunt 117 partners in projecten en initiatieven om de mondiale en lokale tools te creëren om aan de lokale behoeften te voldoen en een voortdurende verbetering van het iRAP-aanbod te garanderen.
  • iRAP ondersteunt de IVOOR netwerk die 15 volledig gefinancierde PhD-posities heeft geopend die alle aspecten van AI op het gebied van verkeersveiligheid bestrijken: techniek, menselijke factoren, informatica en ethiek van technologie.
  • Er is veel activiteit op het gebied van veilig fietsen en lichte mobiliteit. Er zijn nu vier vertrouwde leveranciers ter ondersteuning CycleRAP projecten en de CycleRAP-demonstrator tool werd in vijf talen gelanceerd om de snelle beoordeling van de veiligheid van de fietsinfrastructuur te ondersteunen. A pilootproject werd voltooid met Fundacion Mapfre, de Union Cyclist Internationale en PTV om veiligere straten en netwerken voor fietsen en lichte mobiliteit te ontwerpen in de vijf steden Barcelona, Bogotá, Fayetteville, Madrid en São Paulo.
  • ViDA bevat nu een extra reeks stedelijke tegenmaatregelen dankzij een project van de Road Safety Foundation, gefinancierd door The Road Safety Trust.
  • iRAP Veiligheidsinzichtenverkenner, wordt op grote schaal door partners wereldwijd gebruikt om inzicht te krijgen in de menselijke en economische impact van verkeersongevallen, hoe veilig hun wegen zijn en de business case voor investeringen, zal binnenkort worden bijgewerkt met nieuwe gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie uit het in december gepubliceerde rapport Mondiaal statusrapport over verkeersveiligheid.
 • Sinds juni hebben nog eens zes landen nationale strategieën of actieplannen gepubliceerd met iRAP-doelen voor een veiligere wegeninfrastructuur, waardoor het totale beleidsbedrag op 76 komt. Recente toevoegingen zijn onder meer Malawi, Thailand, de Kaaimaneilanden, Saoedi-Arabië en Georgië. Bekijk de wereldwijde showcase op https://irap.org/policies-into-practice/.
 • Het is een drukke tijd geweest in de projectruimte. In 2023 werden 52 strategische projectpartnerschappen ondersteund, waaronder 32 nieuwe projecten. Er werden partnerschapsprojecten ondersteund in Tanzania, Colombia, Ecuador, Australië, Thailand, Kazachstan, Mexico, Senegal, Chili, India, Italië, Ethiopië, Kenia, Mongolië, Saoedi-Arabië en Brazilië, evenals projecten met een mondiale impact. Enkele opmerkelijke multinationale samenwerkingsverbanden zijn onder meer: het langdurige steunprogramma-partnerschap dat momenteel gaande is tussen iRAP en de Millennium Challenge Corporation (MCC) van 2022-2026 het stimuleren van veiligere wegen in lage- en middeninkomenslanden; door de EU gefinancierd project PHOEBE dat tot doel heeft een geïntegreerd, dynamisch, mensgericht, voorspellend veiligheidsbeoordelingskader te ontwikkelen voor kwetsbare weggebruikers in stedelijke gebieden in drie proefsteden/provincies Athene, Valencia en West Midlands; de UITWERKER-project voor het ontwerpen van duurzame stedelijke mobiliteit naar klimaatneutrale steden in Europa; en voltooiing van de GRSF en iRAP's Doel 3-project om de voortgang van landen bij het bereiken van VN-doelstelling 3 te evalueren voor alle nieuwe wegen om tegen 2030 een beoordeling van drie sterren of beter te behalen. KSARAP werd in december gelanceerd in Saoedi-Arabië. Naast het ondersteunen van onze gevestigde 'x'RAP-programma's, wordt de belangstelling voor nieuwe RAP's ondersteund in Korea, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Senegal, Tunesië, Marokko, Malawi en Vietnam.iRAP-communicatie heeft dit jaar 1,8 miljoen touchpoints bereikt met ons RAP community via meerdere sociale media, online en direct marketingcommunicatie.
 • KSARAP werd in december gelanceerd in Saoedi-Arabië. Evenals het ondersteunen van onze gevestigde waarden 'x'RAP-programma'swordt de belangstelling voor nieuwe RAP's ondersteund in Korea, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Senegal, Tunesië, Marokko, Malawi en Vietnam.
 • iRAP-communicatie heeft dit jaar 1,8 miljoen contactpunten bereikt met onze RAP-gemeenschap via meerdere sociale media, online en direct marketingcommunicatie.

 

iRAP CEO Rob McInerney zei: “De visie van onze liefdadigheidsinstelling is een wereld zonder risicovolle wegen. Ik ben zo trots op de prestaties van al onze iRAP-donoren, partners en teamleden over de hele wereld. Door samen te werken om de gratis iRAP-tools, training en beoordelingen te implementeren, informeren we over investeringen en upgrades die wegen veiliger maken en levens redden in zoveel landen over de hele wereld. Onze innovatiepartnerschappen komen ook tegemoet aan de lokale behoeften en geven vorm aan de verkeersveiligheidsproducten voor de toekomst.

“Het meten en delen van onze gezamenlijke impact is zo belangrijk om onze partnerschappen voor de impact van 2030 te begeleiden. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat op bewijs gebaseerde investeringen leiden tot de eliminatie van wegen met een hoog risico wereldwijd en kunnen we de SDG-doelstelling van de VN verwezenlijken om het aantal verkeersdoden en -gewonden in de wereld tegen 2030 te halveren”, zei hij.

Het beheren van het wereldwijde programma van iRAP wordt zoveel eenvoudiger gemaakt dankzij ons zeer gewaardeerde Partner Management Systeem iRAP Connect, mogelijk gemaakt dankzij de genereuze sponsoring van FedEx, FIA Foundation en NTT. Inzichten worden gedeeld met partners via de iRAP-partnerportaal.

Om toegang te krijgen tot de iRAP Partner Portal, e-mail judy.williams@irap.org.

Ga voor een update over de statistieken voor uw land naar https://irap.org/about-us/where-we-work/.

Voor een overzicht van iRAP-nieuws van de afgelopen 6 maanden, ga naar https://irap.org/latest-news/.

Om feedback te delen, doe mee aan de Global Partner Survey van iRAP.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!