Selecteer een pagina

Dit jaar, 2021, is het twintig jaar geleden dat onze hoofddonor actief was Stichting FIA werd opgericht als een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling om het algemeen belang te dienen; hun onlangs uitgebrachte Jaarlijks overzichtsrapport hoogtepunten iRAP en sterbeoordeling voor scholen (SR4S) als belangrijke prestaties.

Naast Mondiale NCAP iRAP, dat sinds 2014 auto's crasht in India, is een van de twee programma's die de Foundation heeft helpen lanceren en consequent financieren en die wereldwijde beloningen voor de volksgezondheid hebben opgeleverd.

De prestaties van iRAP die in het Jaaroverzicht 2021 worden vermeld, zijn onder meer:

 • De beoordeling van de liefdadigheidsinstelling van de wegeninfrastructuur in meer dan 100 landen, in nauwe samenwerking met overheden en ontwikkelingsbanken.
 • Een versie van de beoordelingsmethodologie van iRAP is nu geïntegreerd in het eigen veiligheidsbeleid van de Wereldbank.
 • iRAP sterbeoordelingen worden gebruikt als een essentiële maatstaf die concurrentievoordeel biedt aan bieders op wegconcessies ter waarde van miljarden dollars, en helpt duurzame verandering te bewerkstelligen.
 • In Brazilië heeft de minister van Infrastructuur de aankondiging van de eerste opname van iRAP als verkeersveiligheidsmaatstaf op een federale weg, het iRAP-onderzoek van het National Department of Transport Infrastructure (DNIT) van 62.000 km aan nationale wegen en de grootste toepassing van de iRAP-methodologie in Latijns-Amerika, de 26.000 km-beoordeling van Sao Paulo, Minfra en de Braziliaanse Association of Road Concessionarissen ondertekenden een overeenkomst voor 10 prioritaire assen in het transport en Parana's State Highways-beleid voor 3-sterren of beter.
 • Mexico's Puebla High Bypass MXN$1 miljoen upgrade.
 • Herbeoordeling door de Inter-American Development Bank (IDB) van de Pacific Corridor in Midden-Amerika, die zeven landen met elkaar verbindt, ondersteund door iRAP.
 • De aanhoudende groei van het Star Rating for Schools-programma, waarbij nog eens 43 scholen verbeterden en USD$123.824 werd geïnvesteerd. Dit brengt het totale aantal veiliger scholen op 200, met een investering van $2,5 miljoen. Bijna 100 upgrades hebben een sterbeoordeling gekregen, met een gemiddelde sterbeoordeling van 2,73 vóór verbeteringen en 4,36 (van de 5) daarna.
 • De onthulling in november van een nieuwe veilige schoolinfrastructuur in Mozambique, een project van de nieuwe Advocacy Hub van de Foundation. Het project brengt iRAP, Amend en de Automobile and Touring Club van Mozambique samen met de Wereldbank om meer dan 80 scholen op één snelwegcorridor te beoordelen en waar nodig de veiligheidsontwerpen te verbeteren.
 • Het werk van de Foundation met VN-agentschappen en deskundigen om het mondiale beleids- en programmeringskader voor het welzijn van adolescenten te ontwikkelen, dat centraal staat in de jeugdagenda. Veilig systeem verkeersveiligheidsinterventies zoals iRAP's Sterbeoordelingen voor scholen en de Amend School Area Road Safety Assessments & Improvements (SARSAI) zijn in het raamwerk opgenomen.
 • Tien FIA-autoclubs ontving in 2021 subsidie van de Foundation om projecten te realiseren die kinderen en jongeren beschermen, vooral op hun reis naar school, via het FIA School Assessment Program. Het FIA-programma wordt geleverd met de ondersteuning en expertise van de SR4S Assessments ontwikkeld door iRAP. De 10 FIA-clubs zullen in het land werken om veilige straten te ondersteunen met een reeks interventies en programma's in: Kroatië door HAK: Tanzania door AAT; Nigeria door ATCN; Zambia door ZMSA; Uruguay door ACU; Oeganda door FMU; Moldavië door ACM; Colombia door AAC; Panama door ASAI; en een in Georgië gevestigd project met FIA Foundation Partner EASST. Sommige van deze clubs ontvangen aanvullende financiering van de Advocacy Hub van de Foundation om hun projecten uit te breiden of te verbeteren.
 • Succes behaald in de stad Pleiku, waar het pilotprogramma van Stichting AIP loopt Langzame zones, veilige zones resulteerde in uitgebreide wegaanpassingen, verbeteringen aan de infrastructuur in de schoolstraten en werd de snelheid met 18-21 km / u verlaagd, ondersteund door SR4S.
 • De iRAP-training van 38.000 professionals op het gebied van veiligere wegeninfrastructuur, geleverd in 16 talen. Er werden nieuwe opleidingssubsidieprogramma's gelanceerd om meer vrouwelijke ingenieurs aan het werk te krijgen en om de capaciteit in Afrika te vergroten via subsidies aan 60 lokale verkeersveiligheidsprofessionals.
 • Ontwikkeling van de AiRAP Initiatief om de vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning, vision-systemen, LIDAR, telematica en andere gegevensbronnen vast te leggen om cruciale informatie over verkeersveiligheid, ongevalsprestaties en investeringsprioritering voor alle weggebruikers te leveren.
 • iRAP's partnerschap met NACTO-GDCI om deiRAP-sterrenwaardering van de Global Street Design Guide bron en #Love30 animaties ter ondersteuning van de VN Mondiale Verkeersveiligheidsweek.
 • Federal Road Safety Corps inauguratie van een commissie om NigeriaRAP op te richten.
 • iRAP's overwinning van een Prince Michael International Road Safety Award voor werk dat levens redt in meer dan 100 landen.

Het werk van iRAP en zijn partners over de hele wereld zou niet mogelijk zijn zonder de genereuze steun van de FIA Foundation.

We spreken onze oprechte waardering uit en feliciteren de FIA Foundation met 20 jaar toegewijde en uitstekende openbare dienstverlening die heeft bijgedragen aan het faciliteren van veiligere reizen in veiligere auto’s, waardoor levens over de hele wereld zijn gered.

Lees het jaaroverzicht van de Stichting hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!