Selecteer een pagina

Een sterbeoordeling voor ontwerpen Het NH19 Highway Project in Vietnam heeft geleid tot de training van 37 lokale ingenieurs en de eerste ontwikkeling van iRAP-trainingsmateriaal in het Vietnamees om nationale capaciteit op te bouwen.

National Highway 19 (NH19) in Vietnam is een prioritaire corridor die veel veiligheidsaandacht heeft gekregen en de verkeersveiligheidsbeoordelingen van iRAP en partners van voorgestelde ontwerpupgrades zijn de afgelopen jaren voltooid.

Het project heeft, in samenwerking met een lokale partner, een belangrijke rol gespeeld bij het opbouwen van de capaciteit van lokale belanghebbenden om wegen met een hoog risico in Vietnam te elimineren Yooshin Engineering Corporation. Als onderdeel van het project werd iRAP-trainingsmateriaal vertaald in het Vietnamees en werden 6 virtuele trainingen gegeven aan 37 lokale ingenieurs in het Vietnamees.

iRAP was in 2017 betrokken bij het uitvoeren van een Star Rating-beoordeling van de NH19 als onderdeel van het Central Highlands Connectivity Improvement Project (CHCIP), waarbij de regering van Vietnam met steun van de Wereldbank betrokken was. CHCIP had tot doel de connectiviteit tussen de centrale kusthaven van Qui Nhon in de provincie Binh Dinh en het naburige Cambodja via de centrale hooglanden te verbeteren.

De verbetering van de verkeersveiligheid langs de NH19-corridor was een hoofddoelstelling van het project, waarbij upgrades van de wegeninfrastructuur naar verwachting een belangrijke rol zullen spelen bij het verminderen van het risico op overlijden en ernstig letsel langs de route.

Uit de beoordeling kwam naar voren dat de bestaande weg een relatief hoog risico vormt voor alle weggebruikers en vooral voor kwetsbare weggebruikers. Uit de resultaten bleek dat 45% van de weg als 'hoog risico' (1 of 2 sterren) werd beoordeeld voor inzittenden van voertuigen; 66% voor motorrijders; 79% voor voetgangers en 69% kreeg slechts 1 of 2 sterren voor fietsers.

De toenmalige beoordeling leverde een investeringsplan op dat het potentieel aangaf om bijna 6.000 doden en ernstig gewonden op de corridor over een periode van twintig jaar te voorkomen, met gerichte verbeteringen in de verkeersveiligheid om de corridor op een niveau van drie sterren of beter te brengen.

iRAP was betrokken bij Star Rating en een NH19 verbeterd wegontwerp in 2018 en iRAP-geaccrediteerde leveranciers Yooshin Engineering Corporation (met financiering van Aus4Transport), RoadKorea En Fred Techniek (met financiering van de Wereldbank) hebben recentere ontwerp- en upgradebeoordelingen voltooid.

De voorgestelde ontwerpen laten een aanzienlijke toename van de weglengte zien, waardoor 3 sterren of beter worden bereikt. Er is nog meer werk nodig, maar er wordt geschat dat deze recente ontwerpen en upgrades het aantal dodelijke slachtoffers en ernstige verwondingen aanzienlijk zullen verminderen.

De Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety (BIGRS) blijft zich richten op het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden als gevolg van verkeersongevallen in Vietnam en heeft een iRAP-vergelijking ondersteund van de Yooshin- en FRED Engineering-beoordelingen van ontwerpen die zijn gefinancierd via de projecten van de Wereldbank Mondiale verkeersveiligheidsfaciliteit.

Fotobijschrift: Pleiku naar de grens, Vietnam

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!