Selecteer een pagina

De International Road Assessment Programme (iRAP) en digitale start-up ORIS hebben vandaag een Memorandum of Understanding ondertekend waarin gegevens over veiligheidsprestaties worden geproduceerd met behulp van de iRAP-methodologie, geïntegreerd in de bestratingsontwerpplatforms van ORIS, waardoor de veiligheid en duurzaamheid van mondiale wegenontwerpen en -constructies worden geoptimaliseerd.

De organisaties zullen gezamenlijke mogelijkheden nastreven voor hun gecombineerde aanpak om multidimensionale wegbeoordelingen te bieden die integreren iRAP-sterrenwaardering resultaten en stellen ontwerpers in staat om nu de verkeersveiligheidsimpact van hun projecten extra te optimaliseren, waardoor levens en ernstig letsel worden gered.

Ondersteund door kunstmatige intelligentie, de ORIS Digitaal platform voor bestratingsontwerp en materiaalbeheer verzamelt gegevens over lokaal beschikbare bouwmaterialen en internationale en lokale normen, en houdt rekening met factoren zoals verwachte verkeers- en weersomstandigheden om de impact op de koolstof- en kostenlevenscyclus van verschillende ontwerpopties te beoordelen. Het maakt gebruik van een unieke database voor materiaalbronnen, die helpt projecten te koppelen aan lokaal beschikbare en recyclebare materialen om de acceptatie van benaderingen van de circulaire economie te stimuleren.

ORIS meldt dat wegontwerpers met hun systeem de CO2-voetafdruk van wegen tot 50% kunnen verkleinen, de levensduur van de infrastructuur tot drie keer kunnen verlengen en de kosten kunnen verlagen met een bereik van 15% tot 30%.

Het toevoegen van iRAP-sterrenbeoordelingen aan de ORIS-tool – waarbij wegen met één ster het minst veilig zijn en wegen met vijf sterren het veiligst – zal wegontwerpers bovendien in staat stellen de veiligheid van hun ontwerpen voor voertuiginzittenden, voetgangers, motorrijders en fietsers te analyseren en te verbeteren. , vóór de bouw, om wegtrauma te verminderen.

Uit onderzoek blijkt dat voor elke stapsgewijze stijging van de iRAP-sterrenwaardering van een weg de ongevalskosten worden gehalveerd, wat het aanzienlijke economische voordeel van de combinatie van deze tools onderstreept.

Het MOU volgt op een succesvol proefproject in Oezbekistan, waarbij het ORIS-team is opgeleid om iRAP-veiligheidsbeoordelingen uit te voeren en de resultaten op te nemen in hun wegbeoordelingsdashboard.

De teams gaan nu samenwerken om ORIS en ViDA, iRAP's gratis online gegevensverwerkingsengine voor sterbeoordelingen, Schattingen van het aantal dodelijke slachtoffers en ernstige verwondingen (FSI). En Investeringsplannen, met behulp van de iRAP ViDA-API.

De integratie, die in november 2022 voltooid moet zijn, zal de automatische stroom van Star Rating-resultaten naar het ORIS-veiligheidsdashboard mogelijk maken, waardoor gebruikers de verkeersveiligheid van hun ontwerpen kunnen verbeteren.

James Bradford, mondiaal technisch directeur van iRAP, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met ORIS in dit opwindende initiatief dat een enorm potentieel heeft om de verkeersveiligheid, duurzaamheid en milieu-impact van wegenbouw wereldwijd te verbeteren.

"Door Het innovatieraamwerk van iRAPis het partnerschap een van de vele opwindende initiatieven die wereldwijd gaande zijn Veiliger gemaakt door iRAP en zal landen helpen sneller te streven naar de mondiale doelstelling om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 te halveren.”

ORIS CEO Nicolas Miravalls zei: “We zijn er trots op om samen te werken met iRAP om onze klanten te ondersteunen bij het positioneren van verkeersveiligheid als een sleutelelement van hun projectontwerp, op hetzelfde niveau als milieuoverwegingen en kostenefficiëntie. Het is een grote stap in de richting van een holistische, duurzame, veilige en verantwoorde benadering van het ontwerp van wegverhardingen.”

Meer dan 1,4 miljoen kilometer aan wegen en ontwerpen zijn met sterren beoordeeld door partners in 109 landen die de iRAP-methodologie gebruiken.

- loopt af -

Ongeveer iRAP
iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met de visie voor een wereld zonder risicovolle wegen. De liefdadigheidsinstelling is actief in meer dan 100 landen en werkt samen met overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, onderzoeksorganisaties en NGO's op het gebied van verkeersveiligheid om hen de gratis hulpmiddelen, systemen en training te bieden om hun wegen veiliger te maken. De Star Rating Methodologie van iRAP biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Een 1-sterrenweg is het minst veilig en een 5-sterrenweg het veiligst. De liefdadigheidsinstelling heeft de veiligheid van meer dan USD $80 miljard dollar aan infrastructuurinvesteringen beïnvloed, heeft voor meer dan 1,3 miljoen km een sterbeoordeling en een risicokaart voor meer dan 1,6 miljoen km wegen, en heeft wereldwijd meer dan 54.000 mensen getraind. iRAP is het overkoepelende programma voor regionale wegbeoordelingsprogramma's, waaronder EuroRAP, ChinaRAP, AusRAP, usRAP, KiwiRAP, IndiaRAP, BrazilRAP, Zuid-Afrika RAP, ThaiRAP en MyRAP en wordt financieel ondersteund door de FIA Foundation en Global Road Safety Facility.
https://irap.org/

Over ORIS
ORIS is een digitaal materialenplatform dat professionals en overheden in staat stelt datagestuurde beslissingen te nemen voor duurzamere infrastructuren. Het platform berekent de verschillende parameters die verband houden met het project in zijn werkelijke context, waardoor investeringen kunnen worden gestimuleerd op basis van prioriteiten: beperking van de CO2-voetafdruk, verhoogde duurzaamheid, lokale materialencirculariteit, kostenreductie, veiligheidsprestaties of veerkracht tegen klimaatverandering. Dit digitale platform voor bestratingsontwerp en materiaalbeheer werd geïncubeerd en ontwikkeld in het onderzoekscentrum van het toonaangevende bouwmaterialenbedrijf HOLCIM in samenwerking met het technologiebedrijf IBM. ORIS werd in september 2021 opgericht als een neutraal en onafhankelijk bedrijf, dat met wendbaarheid het bouwecosysteem bedient in de richting van duurzamere infrastructuurprogramma's.
https://oris-connect.com/en/

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!