Selecteer een pagina
De iRAP-training werd eind vorige maand gehouden in Almaty en Astana, Kazachstan voor vertegenwoordigers van toonaangevende verkeersveiligheidsorganisaties, waaronder het Comité voor Wegen MIID RK, JSC “NC “KazAvtoZhol”, RSE “National Quality Center of Road Assets” en het Kazakh Automobile and Road Institute .

Onder leiding van het Kazachse Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Verkeersveiligheid (KazNII BDD LLP), maakt de training deel uit van een 5.000 km lange iRAP-beoordeling van het strategische wegennetwerk van Kazachstan, ondersteund door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD).

iRAP Global Operations Manager Luke Rogers en IndiaRAP technisch manager Jigesh Bhavsar faciliteerden de training, die vijf modules over de iRAP-methodologie en veldonderzoeken omvatte, waaronder een bezoek aan het weggedeelte “Otar-Uzynagash”. De wegparameters werden gecodeerd en sterbeoordelingen gegenereerd en geanalyseerd.

Door partners geleide iRAP-activiteiten hebben al 9.736 km aan wegen en ontwerpen beoordeeld, en 2 scholen in het land, wat de veiligheid van $1,2 miljard aan investeringen in wegeninfrastructuur heeft beïnvloed. Het project zal voortbouwen op de 149 mensen die al hebben geprofiteerd van de wereldwijde/online training van iRAP en de 278 mensen die zijn getraind in eerdere lokale evenementen.

Het partnerschap met KazNII BDD LLP gedurende een aantal jaren heeft de capaciteit van lokale belanghebbenden op het gebied van verkeersveiligheid vergroot en de ontwikkeling van iRAP-trainingsmateriaal in het Russisch vergemakkelijkt.

Het EBRD-project zal helpen de nationale iRAP-gegevens te vergroten, waardoor de veiligheid van het Kazachse wegennet en de verkeersveiligheidscapaciteit in het land worden gekwantificeerd.

Het is een aanvulling op de gegevens van een door de Wereldbank gefinancierde iRAP-enquête van 6.000 km, voltooid in 2021 – de Oost-West wegenontwikkelingsproject – waarbij het Wegenministerie van Industrie en Infrastructuurontwikkeling van de Republiek Kazachstan, SweRoad en KazNII BDD LLP betrokken zijn.

Volgens iRAP's VeiligheidsinzichtenverkennerHet behalen van VN-doelstelling 3 om tegen 2030 meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen te laten plaatsvinden voor alle weggebruikers in Kazachstan kan naar schatting 232.252 doden en ernstig gewonden besparen gedurende de 20-jarige levensduur van wegwerkzaamheden met een economische voordeel van USD$32,8 miljard – $10,40 voor elke bestede $1.

 

Afbeeldingen tegoed: KazNII BDD LLP
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!