Selecteer een pagina

iRAP heeft zijn nieuwe gelanceerd CycleRAP-demonstratietool. De tool is een spannende stap voorwaarts op het gebied van de verkeersveiligheid voor fietsers.

De CycleRAP Het risicobeoordelingsmodel is bedoeld om steden te helpen de veiligheid van de fietsinfrastructuur te verbeteren. De CycleRAP Demonstrator is een gratis online tool die beschikbaar is om het CycleRAP-model te verkennen. Het kan worden gebruikt om het ongevalsrisico te beoordelen en potentiële veiligheidsproblemen te identificeren als gevolg van de fysieke kenmerken, het ontwerp en de snelheid van de straat of fietsvoorziening.

Met de Demonstrator Tool kunnen gebruikers snel de aanwezigheid van verschillende infrastructuurkenmerken op het fietspad invoeren, zoals de kwaliteit van het oppervlak, de afbakening, obstakels, aangrenzende trottoirs en rijstroken, parkeren van voertuigen, straatverlichting, nabijgelegen kruispunten en rijsnelheid om een CycleRAP-score te verkrijgen en risiconiveau van laag tot extreem.

Naast een algemene veiligheidsscore geeft de tool ook een veiligheidsbeoordeling voor de waarschijnlijkheid van een enkel fietsongeval of een botsing tussen een fietser en een andere fiets, voetganger of voertuig. Gebruikers kunnen ook zien hoe verschillende verbeteringen, zoals beschermde fietspaden of verkeersremmende maatregelen, de veiligheid van de fietsinfrastructuur zouden beïnvloeden.

De CycleRAP Demonstrator Tool is een waardevolle hulpbron voor besluitvormers, stadsplanners en iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van de fietsveiligheid. Door een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface te bieden voor het verkennen van het CycleRAP-model, kan het helpen het bewustzijn over fietsrisico's te vergroten en hoe eenvoudige verbeteringen aan de infrastructuur de veiligheid kunnen vergroten.

Het CycleRAP-model is ontwikkeld als antwoord op een groeiende internationale behoefte om de risico’s voor fietsers en andere vormen van micromobiliteit beter te begrijpen. Uit gegevens blijkt dat, hoewel voertuig-fietsongevallen tot meer dodelijke slachtoffers leiden, 60-90% van de ziekenhuisopnames en 17% van de dodelijke slachtoffers waarbij fietsers en lichte mobiliteitsgebruikers betrokken zijn, geen direct conflict met het voertuig tot gevolg hebben. Het gebrek aan crashrapportage voor dit soort ongevallen maakt het erg moeilijk om te weten waar ze zich bevinden of hoe ze moeten worden aangepakt. Het CycleRAP-model heeft tot doel deze kloof te dichten, zodat besluitvormers prioriteit kunnen geven aan investeringen in fietsinfrastructuur waar verbeteringen op het gebied van de veiligheid het meest nodig zijn.

Het CycleRAP-model kan worden gebruikt voor het beoordelen van corridors en delen van fietsnetwerken of voor het begrijpen van het risico van bepaalde locaties. CycleRAP Demonstrator Tool is ontworpen om eindgebruikers te helpen het model te begrijpen en te testen. Het kan worden gebruikt om spotlocaties of de veiligheid van voorgestelde ontwerpen te beoordelen.

CycleRAP-nieuws: bevestiging van de veiligheid van het herontwerp van het fietspad in de Pampulha-lagune

Image credit: Metrics Mobilidade Metrics Mobilidade, met een team met meer dan 30 jaar ervaring in stedelijke mobiliteitsstudies en het ontwerpen van fietsinfrastructuur, heeft zich bij onze CycleRAP-familie aangesloten als onze eerste gelicentieerde leverancier in Latijns-Amerika, die de veiligheid van fietsinfrastructuur analyseert...

Tot ziens bij Autonomy deze week!: De manier veranderen waarop we ons in steden verplaatsen

Bezoek je dit jaar de Autonomy Mobility World Expo? Luister naar het werk van onze partners en ontmoet ons team in Parijs van 20-21 maart! Autonomy is 's werelds grootste platform dat vernieuwers en beleidsmakers samenbrengt om de manier waarop we ons in steden verplaatsen te veranderen. We zijn er trots op...

Tot ziens bij Autonomy: De manier veranderen waarop we ons in steden verplaatsen

iRAP is er trots op opnieuw een institutionele partner te zijn van de Autonomy Mobility World Expo die van 20 tot 21 maart in Parijs wordt gehouden - 's werelds grootste platform dat vernieuwers en beleidsmakers samenbrengt om de manier waarop we ons in steden verplaatsen te veranderen. Doe mee, samen met onze...

CycleRAP Demonstrator Tool nu in 5 talen

De gratis CycleRAP Demonstrator Tool van iRAP, waarmee snel het risico op ongevallen en veiligheidsproblemen op straat of op fietsvoorzieningen kan worden beoordeeld, is nu beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Spaans, Portugees en Frans. Met de Demonstrator Tool kunnen gebruikers...

Fayetteville viert dat zij de eerste Amerikaanse stad is die CycleRAP gebruikt

Fayetteville in de VS heeft samen met Madrid, Barcelona, Bogota en Sao Paulo de deelname gevierd aan de internationale vijfstedenpilot van het CycleRAP Assessment Model. De pilot, waarbij Fundación Mapfre, iRAP, de Union Cyclist Internationale...

CycleRAP Nieuws: UCI Mobility & Bike City Forum 2023 Samenvatting

Afbeeldingscredits (boven en onder): SWpix.com (t/a Photography Hub Ltd). Tegen de achtergrond van het groeiende wereldwijde enthousiasme voor fietsen als een duurzame en gezonde manier van transport, werd het UCI Mobility & Bike City Forum 2023 vorige maand gehouden in Brugge, België,...

CycleRAP News: Crowdsourcing van fietsveiligheidsgegevens in een van de grootste steden van Latijns-Amerika

De Fietsersvereniging van São Paulo, Ciclocidade, werkt nauw samen met de gemeente om veilige en duurzame mobiliteit te bevorderen en de fiets te gebruiken als instrument voor stadstransformatie. De entiteit heeft als uitgangspunt een actieve deelname en handelt om onder meer...

CycleRAP News: Lancering van het Safer Cycling around the World-rapport

De International Road Assessment Programme (iRAP) heeft in samenwerking met MAPFRE Foundation, de Union Cycliste Internationale (UCI) en PTV Group Safer Cycling around the World gelanceerd, een rapport over de eerste grote pilot van het CycleRAP-model met steden in...

Casestudy Cycling Towards Safety and Inclusivity gepubliceerd in het Center for Liveable Cities: Urban Solutions #23 Edition

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in Urban Solutions #23 van het Center for Liveable Cities. Het bieden van veilige infrastructuur is een cruciaal ingrediënt voor een meer inclusieve mobiliteit en is een essentiële economische hulpbron. Lees de volledige CycleRAP case study 'Fietsen naar veiligheid en...'

CycleRAP-tool en pilots zijn opgenomen in de klimaateditie van de New York Times

Bogotá, Colombia, is een van de vijf steden in het internationale pilotprogramma van CycleRAP. Krediet: Jeffrey Greenberg/Universal Images Group, via Getty Images Na de lancering van CycleRAP in 2022, begon iRAP in 2023 aan een internationaal pilotproject met de genereuze...
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!