Selecteer een pagina

Veiliger wegen en verbeterde verkeersveiligheidscapaciteit liggen in het verschiet voor Kenia dankzij een 533 km lange iRAP-beoordeling en samenwerking tussen de Faculteit Transport- en Verkeerswetenschappen – Universiteit van Zagreb (FPZ) en lokale partners. FPZ werkt als adviseur voor de Wereldbank en het project wordt gefinancierd door de Wereldbank Mondiale Verkeersveiligheidsfaciliteit (GRSF) onder Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety (BIGRS) 2020-2025.

Kenia behoort tot de landen met de hoogste verkeersongevallencijfers ter wereld meest recente door het land gerapporteerde openbare gegevens met 2.965 dodelijke slachtoffers in 2016, waarbij 55% van de dodelijke slachtoffers kwetsbare weggebruikers waren.

Omdat de wegeninfrastructuur een cruciale rol speelt bij het waarborgen van de verkeersveiligheid, is het absoluut noodzakelijk dat locaties met een hoog risico proactief worden aangepakt.

FPZ speelt een centrale rol als adviseur in het project en werkt samen met de Keniaanse National Highways Authority (KeNHA), Keniaanse Urban Roads Authority (KURA), Keniaanse Rural Roads Authority (KeRRA) en de Nationale Transport- en Veiligheidsautoriteit (NTSA).

De hoofdtaak van het adviesbureau is het bieden van ondersteuning op het gebied van de verkeersveiligheid in Kenia door het uitvoeren van een alomvattend onderzoek iRAP Star Rating verkeersveiligheidsanalyse op 533 km aan landelijke, interstedelijke en stedelijke wegen in het land. Vervolgtrainingen zullen gericht zijn op lokale experts en autoriteiten om de capaciteit in het land te vergroten om toekomstige iRAP-beoordelingen uit te voeren.

Het project zal voortbouwen op eerdere, door partners geleide iRAP-activiteiten waarbij 2.613 km aan wegen en ontwerpen en 12 scholen zijn beoordeeld, wat een positieve invloed heeft op de veiligheid van investeringen in wegeninfrastructuur. Tot nu toe zijn in Kenia 374 mensen getraind in iRAP-trainingen die lokaal worden gegeven en hebben 182 mensen geprofiteerd van wereldwijde en online iRAP-trainingen.

Volgens de iRAP VeiligheidsinzichtenverkennerHet behalen van Doelstelling 4 tegen 2030 in Kenia zou meer dan 1 miljoen levens en ernstig letsel kunnen redden gedurende de twintigjarige levensduur van wegenonderhoud, met een economisch voordeel van USD$32 miljard – $10 voor elke bestede $1.

De bovenstaande Insights-analyse is gebaseerd op verkeersdoden in 2016, zoals geschat door WHO.

FPZ is een iRAP Centre of Excellence. De faculteit beschikt over een iRAP-geaccrediteerd inspectiesysteem en verschillende personeelsleden die geaccrediteerd zijn om iRAP-beoordelingen uit te voeren met hetzelfde consistent hoge kwaliteitsniveau wereldwijd.

Bloomberg Philanthropies heeft sinds 2007 $500 miljoen toegezegd ter ondersteuning van verkeersveiligheidsinterventies in lage- en middeninkomenslanden en steden over de hele wereld. 

Afbeeldingencredits: Antony Trivet, Pixabay (hoofdafbeelding), FPZ (afbeelding BIGRS Project) en iRAP (Safety Insights Explorer)

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!