Selecteer een pagina

Onze belangrijkste donor de Stichting FIA heeft onlangs hun Jaarverslag 2022 waarin nogmaals enkele van de belangrijke prestaties van iRAP en onze partners worden benadrukt, onder meer als onderdeel van de Sterrenwaardering voor scholenprogramma.

Het rapport geeft een overzicht van de liefdadigheidsactiviteiten van de Stichting van september 2021 – 2022, waaronder deelname aan de eerste VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid; het uitbreiden van zijn TRUE-emissiecampagne naar nieuwe steden, waaronder New York; het ondersteunen van vluchtelingen en noodhulp bij de oorlog in Oekraïne; het bevorderen van de belangenbehartiging voor de mondiale jeugdagenda; en een sleutelrol spelen in de veiligheid van de autosport op topniveau.

Hoogtepunten van het iRAP Global Program zijn onder meer:

 • Programmaoverzicht (pagina 41-3):
 • De aanbeveling van uitvoerend directeur Saul Billingsley van iRAP bij de allereerste ooit VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid gehouden in juni in New York. Hij drong er bij de regeringen op aan om ‘op te houden met praten en te beginnen met het financieren van’
  bewezen interventies die nodig zijn om de doelstelling voor 2030 te halen om het aantal doden en gewonden in het wegverkeer te halveren. Hij benadrukte het werk van iRAP, Global NCAP en andere op feiten gebaseerde programma's en riep de rijke donorlanden op om solidariteit te tonen met de midden- en lage-inkomenslanden die het zwaarst te lijden hebben onder verkeersgewonden (pagina 14).
 • De pan-Afrikaan Wandel- en fietsverslag geïnformeerd door iRAP-gegevens over de normen van wegen die worden gebruikt door voetgangers en fietsers en hun ervaringen. Bijna alle beoordeelde wegen (95%) zijn door iRAP beoordeeld als ontoereikend voor zowel voetgangers als fietsers, waardoor Afrika het gevaarlijkste continent ter wereld is om te wandelen en te fietsen (pagina 32).
 • De medefinanciering door de FIA Foundation van een onderzoek onder motorrijders op een van de belangrijkste snelwegen van Vietnam om de Wereldbank te helpen de veiligheid van de infrastructuur te verbeteren. Het onderzoek vormt een aanvulling op de lopende werkzaamheden van de Global Road Safety Facility en iRAP om technische richtlijnen te ontwikkelen en veiligheidsbeoordelingen uit te voeren, beide met het oog op het ondersteunen van een veiligere ontwikkeling van de infrastructuur, in eerste instantie rond de N19-snelweg (pagina 36).

Hoogtepunten uit het Star Rating for Schools (SR4S)-programma waren onder meer:

 • Samenvatting van het programma: 214 nieuwe scholen in 12 nieuwe landen beoordeeld in de afgelopen twaalf maanden (het totaal omvat nu Vietnam met 99 scholen, India – 82, de Filipijnen – 83 en de VS – 82). 217 locaties zijn nu veiliger, waaronder 171 waar na de bouw sterbeoordelingen zijn geproduceerd. De gemiddelde sterwaardering verbeterde van 2,5 vóór de interventie naar 4,7 na de interventie (pagina 40).
 • In het artikel 'FIA President ziet succes op het gebied van sterrenclassificatie in Colombia' (pagina 9-10) wordt beschreven hoe het project de iRAP Star Rating for Schools (SR4S)-methodologie gebruikte om de veiligheid te beoordelen en aanbevelingen te doen om de veiligheid te verbeteren
  infrastructuur van de school en werd gebruikt om aan andere clubs te laten zien hoe ze soortgelijke activiteiten kunnen ondernemen.
 • Vermelding van het gebruik van op bewijs gebaseerde systemen voor gegevensverzameling, waaronder de SR4S-app, in het artikel 'Moldavië en Vietnam scoren vroege resultaten voor 30 km/u push' (pagina 25-26).

Het werk van iRAP en zijn partners over de hele wereld zou niet mogelijk zijn zonder de genereuze steun van de FIA Foundation.

We spreken onze oprechte waardering uit en blijven de FIA Foundation feliciteren met 20 jaar toegewijde en uitstekende openbare dienstverlening die heeft bijgedragen aan het faciliteren van veiligere reizen in veiligere auto's, waardoor levens over de hele wereld zijn gered.

Lees het Jaaroverzicht 2022 van de Stichting hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!