Selecteer een pagina

La Nacion, de grootste Argentijnse krant, heeft onlangs bericht over “Wat snelwegen doen om de veiligheid te verbeteren" inbegrepen iRAP geaccrediteerde leverancier Autopistas Urbanas (AUSA)'s gebruik van de iRAP-methodologie bij veiligheidsbeoordelingen van het nationale netwerk. Het volgende is een automatische vertaling van het artikel dat beschikbaar is in zijn online Spaans formulier hier.

Nieuwe certificeringen voor wegeninfrastructuur

Jarenlang heeft Autopistas Urbanas (AUSA) heeft gewerkt aan het steeds efficiënter maken van snelwegbeheer. Daartoe heeft het bedrijf een alliantie gevormd met het internationaal erkende International Road Assessment Program (iRAP), dat zich inzet voor het elimineren van wegen met een hoog risico, op basis van verkeersveiligheidsbeoordelingen en investeringsaanbevelingen om de veiligheid te verbeteren.

Gezamenlijk werd gewerkt aan een beoordeling van de wegeninfrastructuur van het netwerk, waarbij de iRAP-instrumenten en -methodologie werden toegepast om de veiligheid op de snelwegen te verbeteren. De wegkenmerken waarmee rekening is gehouden, zijn onder meer bestrating, bewegwijzering, verlichting, veiligheidsbarrières en aanvullende kenmerken die in de wegomgeving voorkomen.

Op basis van de resultaten van het model werd AUSA geclassificeerd als een bestaande weginfrastructuur met een goed veiligheidsniveau voor netwerkgebruikers. Het bedrijf blijft dezelfde investeringsverplichtingen nakomen in trottoirs en tegenmaatregelen om de veiligheid te verbeteren.

AUSA-kaarten

AUSA werkt al geruime tijd aan een digitale transformatie in de weginfrastructuur. Dit impliceert een migratie van de werkmethodologie naar een collaboratieve wereld van transparante informatie. AUSA “Maps” is een digitaal platform, gepromoot en uitgevoerd door bedrijfsmedewerkers, dat de informatie over snelwegen en hun kenmerken verenigt, om de veiligheid te monitoren en te weten wanneer en hoe te handelen in geval van een incident.

Deze nieuwe werkruimte maakt het mogelijk taken gezamenlijk en met efficiëntere resultaten uit te voeren, zonder duplicatie van informatie, met enkele, geconsolideerde en gemakkelijk toegankelijke databases. Dit vertaalt zich in efficiëntie bij het raadplegen van gegevens en het daaropvolgende gebruik ervan voor besluitvorming, en migreert naar een “preventiecultuur bij wegenonderhoud”.

AUSA blijft elke dag technologie toevoegen om de veiligheid van snelwegen te verbeteren op basis van dit Integrated Trace Management System, waarmee gedetailleerde informatie efficiënter kan worden beheerd. Op deze manier zijn weggebruikers verzekerd van de beste service, met systeemtracking die het mogelijk maakt om te anticiperen op mogelijke storingen en de uitvoering van preventieve en voorspellende onderhoudswerkzaamheden, waardoor reparaties tot een minimum worden beperkt en een proactieve werkcultuur wordt bevorderd.

AUSA Maps-aanbieding:

  • Gevalideerde, bevestigde en unieke informatie
  • Gecentraliseerde en toegankelijke documentatie
  • Bewerkbare en gezamenlijke rapporten
  • Efficiëntiebesparingen met open toegang tot informatie
  • Beschikbaar voor iedereen

Autopistas Urbanas is verantwoordelijk voor meer dan 50 km aan snelwegen in de stad Buenos Aires en voert onderhoud uit op alle snelwegen om de kwaliteit van de ritten van de 795.000 dagelijkse gebruikers te garanderen.

Plan voor herinrichting

In 2022 heeft AUSA geïnvesteerd in de route van twee belangrijke toegangswegen naar de stad: de Dellepiane Highway, in beide richtingen, en de Cámpora Highway. Dagelijks passeren 151.400 gebruikers de routes en zullen profiteren van de nieuwe wegen en verbeterde bewegwijzering. De werken begonnen in mei bij AU Dellepiane en in juni bij Cámpora. In totaal wordt dit jaar 173.122 m2 vernieuwd.

Het plan voor 2023 is om de vernieuwing van de AU 25 de Mayo te voltooien, vanaf de verbinding met de Perito Moreno AU tot de verbinding met de Buenos Aires-La Plata AU is gepland. Op dezelfde manier zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd in de AU Illia, van de tol tot de verbinding met Av. 9 de Julio en een sector van Av. Cantilo van in totaal 321.736 m2.

Het heraanleg- en onderhoudsplan, gestart in 2018, heeft tot doel de verbetering van de bestrating te verbeteren. In 2023 zal het gehele netwerk vernieuwd zijn.

Zie aanvullende afbeeldingen in het originele artikel HIER.

Fotocredit: La Nación

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!