Selecteer een pagina
De minister van Transport en Openbare Werken, belangrijke verkeersveiligheidsfunctionarissen en de NGO Road Safety Alert Foundation (RSAF) verenigen zich in hun inzet om het aantal verkeersdoden en -gewonden in Malawi terug te dringen. Op de foto: Kingston Sandula, directeur wegverkeer (met het bord Street for Life), The Hon. Jacob Hara, minister van Transport en Openbare Werken (met het Commit to Act-bordje in de hand) en Joel Jere, voorzitter en oprichter van RSAF (met het Love 30km/h-bordje vast) (Bron afbeelding: RSAF).

 

Vorige week heeft Malawi zich ertoe verbonden de veiligheid van de wegeninfrastructuur op de luchthaven te verbeteren VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid in New York. We waren blij dinsdag een ontmoeting te hebben met NGO Stichting Verkeersveiligheidsalarm om te bespreken hoe iRAP hen en lokale partners kan ondersteunen bij het elimineren van wegen met een hoog risico.

Tijdens zijn nationale verklaring op de bijeenkomst op hoog niveau zei The Hon. Jacob Hara parlementslid, minister van Transport en Openbare Werken, Malawi zei:

“Ik ben vereerd om de delegatie van Malawi te leiden naar de VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid onder de delegatie van de president, dr. Chakwera. Verkeersongevallen zijn doodsoorzaak nummer 1 onder jonge mannen en eisen wereldwijd elke dag 35.000 levens. 90% van deze sterfgevallen vinden plaats in lage- en middeninkomenslanden. Afrika wordt, ondanks dat het 2% van de mondiale autopopulatie heeft, het zwaarst getroffen. Slechte wegeninfrastructuur en slecht rijgedrag zijn de meest voorkomende oorzaken van de ongevallen in Malawi, waardoor tot 3% van ons bbp wordt teruggedrongen. Ik heb de natie toegewijd aan veiligere wegen om het bloedbad op de wegen tegen het jaar 2030 met minstens 50% te verminderen. We zullen onder andere:

  • Het beperken van snelheden tot 30 km/u in de bebouwde kom langs hoofdwegen en alle eenrichtingsstraten in steden;
  • Het verbeteren van de verkeersveiligheid in onze wegenontwerpen door fietspaden en voetgangerspaden in steden en bebouwde kommen op te nemen;
  • Werken aan de oprichting van de Road Safety Authority om de verkeersveiligheid in Malawi te reguleren;
  • Het verlagen van het aanvaardbare alcoholniveau van 0,08 naar 0,05 g/210 ml voor bestuurders die dronken; En
  • Herziening van de minimumvereisten voor in het land geïmporteerde voertuigen om ten minste een antiblokkeerremsysteem (ABS) te hebben.

We kunnen het ons niet veroorloven kwetsbare levens op onze wegen in gevaar te brengen vanwege de rechten van bestuurders.”

De Hon. Jacob Hara, minister van Transport en Openbare Werken, presenteert de nationale verklaring van Malawi tijdens de VN-bijeenkomst op hoog niveau
op 30 juni (bron afbeelding: UN WebTV).

 

iRAP schreef in februari een brief aan president Chakwera om zijn deelname aan de bijeenkomst op hoog niveau aan te moedigen en Malawi's implementatie van de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 om levens te redden.

Gebruik makend van iRAP's briefVoorafgaand aan de bijeenkomst op hoog niveau had Joel Jere, voorzitter en oprichter van de Road Safety Alert Foundation, een ontmoeting met minister Hara en belangrijke belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid.

Hij overhandigde het Globaal Plan en herhaalde zijn aanmoediging voor de uitvoering ervan in het land.

Joel Jere, Stichting Road Safety Alert overhandigt het Global Plan aan De Hon. Jacob Hara, minister van Verkeer en Waterstaat (Bron afbeelding: RSAF).

 

Wij feliciteren minister Hara met zijn verklaring tijdens de bijeenkomst op hoog niveau en de inzet van Malawi om hun wegen en snelheden veiliger te maken.

De regering ontwikkelt nu het Strategisch Plan 2030 van Malawi, afgestemd op het Mondiale Plan voor het Tweede Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid.

Volgens iRAP's Big Data-tool voor vaccins voor wegenJaarlijks komen in Malawi ruim 5.600 mensen om het leven of raken ernstig gewond bij verkeersongevallen, wat de economie $404 miljoen dollar kost (WHO, 2015).

Het behalen van de VN-doelstellingen 3 en 4 voor meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in het land tegen 2030 kan jaarlijks 2.473 levens redden met een economisch voordeel van USD$3,1 miljard – $15 voordeel voor elke $1 besteed.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!