Selecteer een pagina

Overgenomen van de website van het Braziliaanse Ministerie van Infrastructuur met behulp van automatische vertaling

Het Nationale Ministerie van Transportinfrastructuur (DNIT) heeft vooruitgang geboekt bij de veiligheidsbeoordeling van de Braziliaanse federale snelwegen met behulp van de iRAP-methodologieUit een onderzoek van 54.503 km aan verharde wegen is in totaal al 26.014 km gecodeerd (46.94%). Van deze gecodificeerde uitbreiding werd 68.43% van de wegen beoordeeld met 3 of meer sterren, wat als veiliger wordt beschouwd.

Brazilië is een van de ondertekenende landen van het verdrag Globaal Plan van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030, dat ernaar streeft dat snelwegen op het gebied van veiligheid minimaal drie sterren behalen.

De IRAP-methodologie maakt het mogelijk om gegevens te verzamelen, federale wegvakken te coderen en te classificeren in sterren – van 1 tot 5 sterren – volgens de respectievelijke technische veiligheidsnormen. Volgens deze codering zijn 5-sterrensnelwegen het veiligst, terwijl 1-sterrensnelwegen het minst veilig zijn.

Na het coderen worden tegenmaatregelen voorgesteld om de geïdentificeerde risicovolle wegvakken te corrigeren en wordt een investeringsplan ontwikkeld om de voorgestelde oplossingen te implementeren.

DNIT verwacht het codeer- en sterrenbeoordelingsproces in 2022 te voltooien.

“Hiermee krijgen we een mooi beeld van hoe veilig het federale wegennet is volgens de iRAP-methodiek. De volgende stap is het stellen van investeringsdoelstellingen om betere resultaten te behalen op het gebied van de verkeersveiligheid”, legt Luiz Guilherme Rodrigues de Mello, directeur Planning en Onderzoek van DNIT, uit.

Sterbeoordelingen worden ook opgenomen als prestatie-indicator voor verkeersveiligheid diverse wegconcessies, waardoor de bescherming van weggebruikers de komende jaren wordt gewaarborgd.

Sterrenkaart voor de federale wegen van Brazilië tot nu toe

DNIT kreeg een iRAP 5-sterren performer-prijs in februari 2022 vanwege zijn uitzonderlijke leiderschap bij de succesvolle creatie van het BrazilRAP-programma en zijn uitstekende inspanningen om lokale capaciteit op te bouwen en de iRAP-methodologie uitgebreid toe te passen op de federale wegen van Brazilië.

Bron afbeeldingen: Ministerie van Infrastructuur van Brazilië en iRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!