Selecteer een pagina

De voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, Abdulla Shahid, heeft de cruciale rol van iRAP in het decennium van actie tot 2030 erkend, zoals uiteengezet in een brief aan de liefdadigheidsinstelling naar aanleiding van de Ondersteunend evenement voor de bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid in december 2021.

“Het werk van de International Road Assessment Programme zal van cruciaal belang zijn voor het waarmaken van de Tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030”, staat in de brief. “Ik kijk uit naar uw voortdurende samenwerking op dit gebied en uw actieve betrokkenheid bij de High-level Meeting on Global Road Safety die van 30 juni tot 1 juli 2022 wordt gehouden.”

iRAP ondersteunt meer dan 22.000 partners en overheden terwijl zij gebruik maken van de Globaal Plan voor het Decennium van Actie het ontwikkelen en implementeren van nationale en lokale actieplannen om wegen met een hoog risico te elimineren.

Bovendien heeft iRAP geschreven aan staatshoofden in elk land een beroep op hen om actief deel te nemen, succes te delen en zich ertoe te verbinden het Mondiale Plan voor het eerst ooit uit te voeren VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid. Op 30 juni en 1 juli zullen leiders van over de hele wereld bijeenkomen bij de Verenigde Naties in New York voor de bijeenkomst die naar verwachting zal resulteren in een politiek besluit om lacunes en uitdagingen aan te pakken, politiek leiderschap te mobiliseren, multisectorale en multi-sectorale initiatieven te bevorderen. samenwerking met belanghebbenden, en de vooruitgang beoordelen die is geboekt bij het bereiken van de doelstellingen van de verkeersveiligheidsgerelateerde SDG-doelstellingen.

iRAP is verheugd dat de waardevolle rol van de liefdadigheidsinstelling door president Shahid is erkend en kijkt ernaar uit om alle landen te ondersteunen om hun wegen en reizen veiliger te maken in de mondiale inspanning om het aantal verkeersdoden en gewonden tegen 2030 te halveren.

iRAP heeft Speciale ECOSOC-consultatieve status bij de Verenigde Naties.

Lees meer over:

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!