Selecteer een pagina

Na overleg met 40 Koreaanse deskundigen en organisaties op het gebied van verkeersveiligheid, en een evaluatie van de beste praktijken in 10 landen, heeft het International Transport Forum (ITF) heeft een nieuw rapport uitgebracht om de veiligheid op de snelwegen in Korea te verbeteren.

Het verslag, Snelwegveiligheid in Korea: leren van internationale beste praktijken voor een actieplan voor 2030, onderzoekt de internationale beste praktijken op het gebied van de veiligheid op snelwegen in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Korea, Nederland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten om te bepalen welke het meest geschikt zijn om de Koreaanse snelwegen veiliger te maken.

De impact van verkeersgewonden op snelwegen wordt onderzocht, samen met het huidige verkeersveiligheidsmanagement voor veilige weggebruikers, voertuigen, weggebruik en respons na een ongeval.

Er worden aanbevelingen gedaan voor belangrijke lokale partners, waaronder: MOLIT, KOTSA, KOTI, KoROAD en de Politiebureau voor een actieplan voor 2030, waarbij rekening wordt gehouden met de verwachte opkomst van geconnecteerde en geautomatiseerde voertuigen.

Bij snelwegongevallen komen in Korea jaarlijks ruim 200 mensen om het leven. Met 2,8 verkeersdoden per miljard voertuigkilometers hebben de Koreaanse snelwegen een aanzienlijke vooruitgangsmarge in de richting van de veiligheidsprestaties die worden waargenomen in Duitsland, Japan, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, waar het sterftecijfer op het snelwegennet varieert van 0,9 tot 1,7.

De veiligheid op de Koreaanse snelwegen is in de loop der jaren gestaag verbeterd, maar de vooruitgang is sinds 2015 tot stilstand gekomen, wat aangeeft dat verdere vooruitgang mogelijk is.

iRAP Star Rating-beoordelingen zijn uitgevoerd op 1.670 km.

Volgens iRAP Vaccins voor wegen Big Data ToolHet bereiken van >75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in 2030 zou 1.100 levens per jaar kunnen redden in het land, met een economisch voordeel van USD$122 miljard.

Dit rapport maakt deel uit van de Case-Specific Policy Analysis-serie van de ITF en werd gefinancierd door Korea Expressway Corporation (KEC).

ITF is een intergouvernementele organisatie met 63 lidstaten. Het fungeert als denktank voor transportbeleid en organiseert de jaarlijkse top van transportministers.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!