Selecteer een pagina

Op 1 januari ontving Rob McInerney, CEO van iRAP, de inaugurele “Alex Award”, ingesteld ter erkenning van een van Australië's grootste pleitbezorgers van verkeersveiligheid, wijlen senator Alex Gallacher, en toegekend aan Rob voor zijn voorbeeldige leiderschap voor veiligere wegen in Australië en wereldwijd.

Peter Frazer, oprichter van de Award en voorzitter van de SARAH-groep, maakte de onderscheiding trots bekend op wat de verjaardag van Alex zou zijn geweest (1 januari) en zei dat hiermee zowel de nagedachtenis van Alex werd gevierd als een eerbetoon aan een andere grote leider op het gebied van verkeersveiligheid, namelijk Rob.

Bekijk hieronder de virtuele prijsuitreiking:

Over Alexander Gallacher

Alexander Gallacher was een Australische politicus en senator voor Zuid-Australië van 2011 tot aan zijn dood in 2021. Voordat hij het parlement binnenkwam, was hij lid van de Australian Labour Party en een hoge ambtenaar bij de Transport Workers Union.

Alex wijdde zijn leven aan de belangen van de werkende mensen. Hij ging de politiek in met 17 jaar ervaring als arbeider en vrachtwagenchauffeur en als operator van platformdiensten bij Trans Australian Airlines. In zijn eerste toespraak in de Senaat noemde hij zijn prioriteiten de transportsector, het pensioen en de verkeersveiligheid. Hij citeerde de Amerikaanse president Theodore Roosevelt, die zei dat verreweg de beste prijs die het leven te bieden heeft, de kans is om hard te werken aan werk dat de moeite waard is.

Over de onderscheiding

Met de steun van de vrouw, familie en oud-maat van Alex, senator Glenn Sterle, heeft SARAH de Alex Gallacher Road Safety Award (The Alex) in het leven geroepen.

Bij de uitreiking van de inaugurele onderscheiding zei Peter: “Alex geloofde dat een effectief verkeersveiligheidssysteem altijd rekening moet houden met de menselijke feilbaarheid. Hoe we het wegvervoer veilig maken, was de focus van Alex' leven. Wat is een betere manier om dit nieuwe jaar te beginnen dan het leven van senator Gallacher te herdenken door een andere grote onbezongen Australiër te erkennen die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan het redden van levens en het voorkomen van ernstige verwondingen, niet alleen in Australië maar over de hele wereld.”

“De prijs erkent het leiderschap van Rob McInerney op het gebied van iRAP, een grote internationale liefdadigheidsinstelling voor verkeersveiligheid, en zijn directe betrokkenheid bij de ontwikkeling van de sterbeoordelingsmodusl voor wegen die een objectieve maatstaf vormen voor de veiligheid van de weginfrastructuur voor voetgangers, fietsers, motorrijders en inzittenden van voertuigen en worden gebruikt om onze bestaande wegen veiliger te maken.

“Rob heeft de ontwikkeling van de wereld geleid Sterbeoordelingen voor scholenprogramma en de AiRAP initiatief dat kunstmatige intelligentie en big data gebruikt om verkeersveiligheidsgegevens wereldwijd snel op te schalen.

“De iRAP Star Ratings zijn nu aangenomen als de wereldwijde standaard als onderdeel van de Mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid van de VN en de Tweede decennium van het VN-actieplan voor verkeersveiligheid 2021 tot 2030.

“Ter ondersteuning van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN heeft hij ook leiding gegeven aan de samenwerking met de Wereldbank en andere mondiale partners verkeersveiligheidsobligaties en andere investeringsmechanismen het realiseren van financiering van 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers.

“In de afgelopen twaalf maanden is de organisatie die hij leidt verantwoordelijk geweest voor het verbeteren van de veiligheidsresultaten, door beoordelingen uit te voeren in 107 landen en sterbeoordelingen uit te voeren op meer dan 1,5 miljoen kilometer aan wegen”, aldus Peter.

Bij het in ontvangst nemen van de prijs zei Rob: “Het is een waar genoegen om de eerste ontvanger van The Alex te zijn. Het is een absolute eer en echt in de geest van de bijdrage van Alex Gallacher aan het openbare leven. Hij heeft een ongelooflijke, gepassioneerde en open bijdrage geleverd. Waar hij luisterde, hoorde hij de stemmen. Hij combineerde dat met zijn eigen passie en uiteindelijk maakte hij een verschil dat zoveel levens redde.

“[Een] ongelooflijk belangrijk ding dat ik aan mensen wil overbrengen, is dat er in zijn voetsporen zoveel geweldige Australiërs zijn die toonaangevend zijn op het gebied van de verkeersveiligheid, niet alleen in Australië maar ook internationaal. Deze prijs zal ons echte passie en momentum blijven geven om het komende jaar een verschil te blijven maken”, aldus Rob.

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!