Selecteer een pagina
Een beoordeling van twee risicovolle wegen in Ecuador in opdracht van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank zal informatie opleveren IDB investeringen in het prioriteren en monitoren van verkeersveiligheidsverbeteringen in samenwerking met The Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Het project zal 430 km van de corridors El Carmen-Manta en Rio Bamba-Azoguez beoordelen volgens de iRAP-methodologieen lokale capaciteit opbouwen binnen de wegenbureaus, lokale adviseurs en leveranciers door middel van technische ondersteuning, training en accreditatie.

Een IDB-leverancier heeft de codering en het onderzoek voltooid, terwijl iRAP de analyse, rapportage en online training voor het personeel van de Bank en het Ministerie op zich zal nemen.

De resultaten kunnen informatie opleveren voor een toekomstige beoordeling van het nationale wegennet van Ecuador.

Volgens het National Transit Agency (ANT) leed Ecuador in 2019 2.894 verkeersdoden en nog eens 20.000 ernstig gewonden. De ervaring in Ecuador heeft geleerd dat, hoewel het staatswegennet wat betreft de kwaliteit van het wegdek in goede staat verkeert, er verbeteringen nodig zijn om de standaard van 3 sterren of beter te bereiken.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de afgelopen jaren verschillende plannen, programma's en strategieën overwogen om de verkeersveiligheid te verbeteren in de vijf actiepijlers.

In augustus 2017 werd het Nationaal Pact voor Verkeersveiligheid ondertekend, waarin de inzet van publieke, private, administratieve, rechterlijke, controle- en maatschappelijke organisaties is samengebracht om, als staatsbeleid, een cultuur van verkeersveiligheid te bevorderen door de toepassing van preventieve maatregelen. en onmiddellijke actie om het aantal doden en gewonden als gevolg van verkeersongevallen op de wegen in Ecuador te verminderen.

In 2020 ondertekenden iRAP en de IDB een Overeenkomst van 5 jaar om samen te werken om een meetbare vermindering van verkeerstrauma's in de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio te bewerkstelligen en bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties en de Global Road Safety Performance Targets van de VN.

Als in 2030 meer dan 75 procent van de reizen op 3-sterren- of betere wegen in Ecuador wordt gerealiseerd, kunnen er ruim 256.600 doden en ernstig gewonden worden bespaard, met een voordeel van $17 voor elke bestede $1, aldus het rapport. iRAP's businesscase voor veiligere wegen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!