Selecteer een pagina

Het halveren van het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 zal een teaminspanning vergen. We moeten de bewezen interventies en partnerschappen wereldwijd opschalen en samenwerken om dit te bereiken Mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid van de VN en bespaar meer dan 450.000 levens per jaar.

Tijdens zijn meest recente bijeenkomst heeft de Raad van bestuur van iRAP afgetekend op de levensreddende strategie van de liefdadigheidsinstelling voor het komende decennium en de fijne details werden vastgelegd tijdens een reeks teamvergaderingen van een maand in maart 2021. De strategie en ons vermogen om iRAP-tools gratis aan de wereld te blijven aanbieden, wordt ondersteund door de voortdurende genereuze donorsteun van de FIA Foundation.

De nieuwe strategie zal zich richten op het ondersteunen van de partnerschappen voor impact in 2030. We zullen gezamenlijke actie ondernemen en gedeeld succes vieren terwijl we de snelheid beheersen en de veiligheid verbeteren op scholen, op straten en snelwegen. Ontwikkelingsbanken en internationale financieringsinstellingen; nationale, regionale en lokale overheden; de advies- en bouwsector; beleidsexperts en onderzoekers; NGO's en andere veilige systeempartners werken allemaal samen met een gemeenschappelijke focus op het bereiken van Doelstellingen 3 en 4. We zijn georganiseerd, we hebben de instrumenten klaar voor gebruik en we zijn klaar om de partnerschappen te mobiliseren voor de impact van 2030.

Partnerschapsprioriteiten voor het tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid zijn onder meer:

Om de strategie te implementeren zal het leiderschapsteam van iRAP als volgt georganiseerd zijn:

  • Rob McInerney zal het programma blijven leiden als CEO.
  • Shona Holroyd zal als CFO leiding blijven geven aan iRAP Finance and Administration.
  • Greg Smith zal de nieuwe rol van iRAP Global Program Director op zich nemen en de meer dan 15.000 partners van iRAP in meer dan 100 landen ondersteunen die hun eigen nationale activiteiten leiden en de gratis iRAP-protocollen implementeren en gebruiken.
  • Julio Urzua zal de rol van iRAP Strategic Projects Director op zich nemen en samenwerken met het team dat partners ondersteunt bij het wereldwijd implementeren van hun wegbeoordelingsprojectactiviteiten.
  • James Bradford zal de rol van iRAP Global Technical Director op zich nemen en leiding geven aan het hernoemde iRAP Innovation and Development-team, dat toezicht houdt op de iRAP wereldwijde standaard en methodologie, ViDA-software en innovatiepartnerschappen. Hij zal worden ondersteund door Monica Olyslagers in de rol van Global Innovation Manager, en Andrejus Laugman als Technical Development Manager.

iRAP zal blijven stimuleren lokaal leiderschap en management van elk nationaal programma en ondersteuning van de ontwikkeling van lokale capaciteit en het vermogen van partners en leveranciers om beoordelingen uit te voeren met behulp van de mondiale standaard iRAP.

De wereld heeft het aantal sterfgevallen op de wegen in de wereld gedurende het eerste decennium gestabiliseerd en iRAP is georganiseerd en klaar om met zijn partners samen te werken om upgrades die levens redden echt op te schalen en te mobiliseren. Het gedeelde succes van iRAP en onze partners tot nu toe wordt hierin beschreven krachtige interactieve samenvatting en werd erkend met een Prins Michael Award voor Internationale Verkeersveiligheid in 2020.

Ervoor zorgen dat we voldoen aan de Global Road Safety Performance Targets van de VN voor alle nieuwe wegen die worden aangelegd volgens de mondiale standaard van 3 sterren of beter voor alle weggebruikers (Doelstelling 3) en dat we ten minste 75% aan reizen op bestaande wegen verhogen tot het equivalent van 3-sterren Ster- of betere prestaties voor alle weggebruikers (Doelstelling 4) hebben het potentieel om minstens 450.000 levens per jaar en meer dan 100 miljoen doden en gewonden te redden gedurende de levensduur van de upgrades. We kijken ernaar uit om samen te werken met al onze partners wereldwijd om dit mogelijk te maken!

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!