Selecteer een pagina

Tijdens deze moeilijke tijd met COVID19 is het belangrijk dat we verbonden blijven, kennis over de hele wereld delen en samenwerken om ervoor te zorgen dat we levens op onze wegen kunnen blijven redden. Online leren is een uitstekende manier om kennis en vaardigheden op te bouwen.

Met steun van Bloomberg Filantropieën onder de BIGRS 2020-2025, de GRSF van de Wereldbank En iRAP werken samen om periodieke leerevenementen over de iRAP-methodologie te organiseren. Elke webinarserie zal een land in de schijnwerpers zetten waarvan belangrijke lessen op het gebied van verkeersveiligheid kunnen worden gedeeld.

Dit komt na het succes van een gezamenlijk webinar in december 2019, waar iRAP en de Wereldbank hebben een belangrijke bijdrage geleverd webinar over de belangrijkste uitkomsten om de successen van de eerste fase 2015-2019 van het Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety te delen.

De eerste van de gratis serie concentreerde zich op India en vond plaats in juni 2020.

De 4-delige serie kende een recordaantal van 670 registraties uit 77 landen over de hele wereld, in totaal woonden 448 mensen uit 53 landen de livesessies bij. Daarnaast kozen 295 deelnemers ervoor om deel te nemen aan de online leercursus, waar ze voor elke sessie opdrachten konden voltooien en certificeringen konden behalen.

De bedoeling van de online leerreeks is om de capaciteit te helpen opbouwen van wegbeheerders en ingenieurs over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de iRAP-methodologie om wegen met een hoog risico te elimineren, de economische voordelen van 3-sterren of betere wegen te ontsluiten door middel van resultaatgerichte financiering, en voldoen aan de mondiale SDG- en VN-doelstellingen.

De focus van de BIGRS IndiaRAP-webinarserie lag op de verkeersveiligheidservaring en de lessen die in India zijn geleerd, waarbij werd gepresenteerd hoe het lokale programma IndiaRAP tot stand kwam en de veiligheidsbeoordelingen die in het hele land werden uitgevoerd.

Na het succes van deze serie nodigen we iedereen uit om de opgenomen video's als een afspeellijst op ons iRAP YouTube-kanaal, of u kunt op de afzonderlijke links hieronder klikken.

Inhoudsvoorbeelden

Tijdens de webinarserie gaven vertegenwoordigers van IndiaRAP een momentopname van de Indiase wegen en wat er tot nu toe is beoordeeld en verbeterd De methodologie van iRAP.

Uitgelicht projectvoorbeeld:

State Highway 20 (SH20) die Belgaum met Yaragatti in Karnataka verbond verbeterd als een Safe Corridor Demonstratieproject onder de financiering van de Wereldbank Karnataka State Highway Improvement Program (KSHIP-II). De projectvoorbereiding omvatte een Star Rating van de weg vóór verbetering, een Star Rating van het ontwerp en een Star Rating na de aanleg.

Uit de beoordelingen na de aanleg bleek dat de weglengte aanzienlijk verbeterde, met 3 sterren of beter voor alle weggebruikers. De gegevens over ongevallen laten een aanzienlijke vermindering van het aantal gewonden zien en een vermindering van meer dan 50% in het aantal dodelijke slachtoffers na verbetering.

Dit werd bereikt door gerichte veiligheidsinterventies zoals het verbeteren van kruispunten, voorzieningen voor voetgangers- en verkeersremmende voorzieningen in dorps-/stadsgebieden en op grote kruispunten. Bekijk de online training voor meer informatie over de voortgang van het IndiaRAP-programma.

Deze online training wordt ondersteund door de De Global Road Safety Facility (GRSF) van de Wereldbank onder de Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety (BIGRS) en is een voortzetting van de actieve betrokkenheid van het GRSF en de Wereldbank bij verschillende overheidsdiensten voor openbare werken, Ministerie van Wegvervoer en Snelwegen En Nationale snelwegautoriteit van India, ook in het kader van de BIGRS 2015-2019.

Handige links:

  • Wilt u meer weten over IndiaRAP, Klik hier.
  • Om de casestudy's van IndiaRAP over de implementatie te bekijken Klik hier.
  • Als u geïnteresseerd bent in meer online trainingsmogelijkheden van iRAP, neem dan contact met ons op Klik hier.
  • Als je meer wilt weten over de online serie: Wereldbank en iRAP delen het succes van de Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety-serie – 10 steden en 5 landen in 5 jaar, Klik hier.

Nuttige blogs van de Wereldbank:

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!