Selecteer een pagina
De Tienstappenplan voor een veiligere wegeninfrastructuur is geproduceerd door de Road Safety Collaboration-partners van de Verenigde Naties om landen te ondersteunen die initiatieven willen implementeren met betrekking tot de verkeersveiligheid Verbeterde veiligheid van de weginfrastructuur en bredere transportnetwerken”, het VN-Verdrag inzake wegverkeer en verkeerstekens en -signalen en de verwezenlijking van de overeengekomen mondiale doelstellingen 3 en 4 van de VN-lidstaten voor veiligere nieuwe en bestaande wegen.

Doelstelling 3 stelt dat “alle nieuwe wegen tegen 2030 aan technische normen voor alle weggebruikers moeten voldoen, waarbij rekening wordt gehouden met de verkeersveiligheid, of die een beoordeling van drie sterren of beter behalen”.

Doelstelling 4 stelt dat “tegen 2030 ruim 75% van het verkeer op bestaande wegen plaatsvindt op wegen die voldoen aan de technische normen voor alle weggebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid.”

Het tienstappenplan voor een veiligere wegeninfrastructuur zal de institutionele capaciteit en het regelgevingskader opbouwen om deze doelstellingen te ondersteunen en het potentieel van veiligere wegen en veiliger steden te ontsluiten om levens te redden. Met de steun van VN-agentschappen en het VN-verkeersveiligheidsfonds kunnen landen internationale partnerschappen en samenwerking mobiliseren om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe risicovolle wegen met één of twee sterren worden aangelegd, en dat bestaande wegen en stadsstraten worden aangepakt op een kostenbesparende manier. effectieve manier om het aantal verplaatsingen op wegen te maximaliseren die veilig zijn voor alle voetgangers, fietsers, motorrijders en inzittenden van voertuigen.

Het 10-stappenplan voor een veiligere wegeninfrastructuur zal landen helpen ervoor te zorgen dat hun reactie positief kan zijn op alle toekomstige Global Status Report on Road Safety-reacties van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Klik hier om het tienstappenplan voor een veiligere weginfrastructuur te downloaden

Klik hier om de gTKP-flyer Veiliger wegen en mobiliteit te downloaden

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!