Selecteer een pagina

Gouverneur Tarcisio de Freitas, directeur van iRAP Global Projects Julio Urzua, minister van Infrastructuur van de staat São Paulo Natalia Resende, en directeur DER-SP Sergio Codelo met ondertekende RAP-overeenkomst

De regering van São Paulo, via de DER (Departement van Snelwegen), een agentschap verbonden aan het Secretariaat van Milieu, Infrastructuur en Logistiek (Semil), en de International Road Assessment Programme (iRAP), heeft vandaag de lancering aangekondigd van BrazilRAP São Paulo, gericht op het evalueren en verbeteren van de veiligheid van rijkswegen.

De aankondiging van het initiatief werd gedaan door gouverneur Tarcisio de Freitas, tijdens een evenement in Palácio dos Bandeirantes, bijgewoond door DER-hoofdinspecteur Sérgio Codelo en iRAP's Global Director of Projects, Julio Urzua.

Het initiatief, het eerste partnerschap in zijn soort dat is ondertekend door een deelstaatregering (in Brazilië en de wereld), zal, met behulp van de iRAP-methodologie en -instrumenten die in 126 landen worden toegepast, de mate van veiligheid van de snelwegen van São Paulo classificeren, die als basis zal dienen voor de Verkeersveiligheidsplan voor São Paulo gelanceerd door de DER.

Met het uiteindelijke doel om snelwegen veiliger te maken en het aantal ongevallen te verminderen, zal BrazilRAP São Paulo gebruik maken van de op bewijs gebaseerde oplossingen van iRAP Methode voor sterrenbeoordelingj, evenals instrumenten voor investeringsplanning, die een objectieve beoordeling geven van het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is in de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Vijfsterrenwegen zijn het veiligst, terwijl éénsterrenwegen het minst veilig zijn.

Greg Smith, Global Program Director van iRAP, zei: “BrazilRAP São Paulo is het eerste op de staat gebaseerde programma van iRAP en weerspiegelt de aanzienlijke inspanningen en prestaties van DER-SP en staatsbelanghebbenden bij het veiliger maken van wegen om levens te redden en ernstig letsel te verminderen.

“Het programma zal worden georganiseerd door DER-SP in samenwerking met lokale experts, met behulp van lokaal onderzoek en middelen, ondersteund door BrazilRAP en het wereldwijde iRAP-programma dat partners over de hele wereld omvat.

“Het programma zal staats- en lokale overheidsinstanties, mobiliteits-, investerings-, onderzoeks- en NGO-partners samenbrengen om expertise op te bouwen en actie te ondernemen om onveilige wegen met 1 en 2 sterren te elimineren en ervoor te zorgen dat nieuwe wegen worden ontworpen en aangelegd die voldoen aan de eisen van 3 sterren of beter. mondiale standaard voor alle weggebruikers”, aldus Smith.

BrazilRAP São Paulo zal lokale capaciteit opbouwen en op bewijs gebaseerd beleid, prestatieregistratie en investeringsinstrumenten bieden om overheden en belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid te helpen de veiligheid te meten, beheren en optimaliseren, met de steun van iRAP's mondiale instrumenten, training en verbinding met nationale en mondiale expertise .

De oprichting van BrazilRAP São Paulo bouwt voort op een reeks wegevaluatieprojecten en investeringen die sinds 2010 zijn voltooid.

Het onderzoek van iRAP zal bijdragen aan de informatie uit het Road Accident Yearbook 2023 van de DER, dat begin mei werd gepubliceerd na een onderbreking van negen jaar, met een compendium van statistieken en gegevens over ongevallen die vorig jaar op het rijkswegennet zijn geregistreerd.

Tijdens de ceremonie kondigde de regering van São Paulo ook een samenwerking aan met Google Cloud en Waze for Cities die het monitoren en afgeven van realtime waarschuwingen mogelijk zal maken voor voertuigen die op de wegen van de staat circuleren. Gouverneur Tarcísio de Freitas leverde ook 106 voertuigen aan de staatswegpolitie en 17 aan de brandweer in nieuwe acties om meer veiligheid en comfort te bevorderen voor gebruikers van het staatsnetwerk van São Paulo.

Opmerkingen voor de redactie

São Paulo is de dichtstbevolkte staat van Brazilië, met 46,6 miljoen inwoners, 21,9% van de bevolking van het land (2021). In 2023 stierven in São Paulo 5.439 mensen als gevolg van verkeersongevallen (11,7 per 100.000 inwoners), en werden er 17.612 niet-dodelijke ongevallen geregistreerd. Het staatswegennet beslaat in totaal 199.800 kilometer, met 22.200 km aan staatswegen, waarvan 13.100 km wordt beheerd en onderhouden door DER-SP (bijna 3% van de totale staatswegen van het land).

De oprichting van BrazilRAP São Paulo bouwt voort op een reeks wegenbeoordelingsprojecten en investeringen die zijn voltooid sinds 2010, toen de Global Road Safety Facility van de Wereldbank iRAP uitnodigde om samen te werken met DER-SP om de door de Wereldbank gefinancierde $429 miljoen te begeleiden. Duurzaam transportproject van Sao Paulo en lokale capaciteit opbouwen in het gebruik van de iRAP-methodologie en -software. In de jaren 2021 en 2022 zijn iRAP-onderzoeken uitgevoerd op 26.000 km aan rijkswegen, inclusief concessie- en staatswegen. Een aantal concessiecontracten omvatten de iRAP-methodologie, waardoor veiligheid wordt verankerd in de 30-jarige upgrade-investeringen. De veiligheid van federale wegen werd ook beoordeeld als onderdeel van een landelijke BrazilRAP Star Rating-beoordeling van 54.500 kilometer onder leiding van het Nationale Ministerie van Transport en Infrastructuur Brazilië (DNIT).

Afbeeldingen tegoed: DER-SP

Mediacontacten:

Voor iRAP:
Julio Urzua, directeur mondiale projecten
E-mail julio.urzua@irap.org
Mob +55 11 96898 7894

Voor DER-SP:
Secretariaat voor Communicatie van de staat São Paulo
E-mail imprensa@comunicacao.sp.gov.br
Tel +55 (11) 2193-8520

Over DER-SP

Het Departamento de Estradas de Rodagem (DER-SP) beheert het rijkswegennet, de integratie ervan met gemeentelijke en federale snelwegen, evenals andere vervoerswijzen. Het heeft tot doel te innoveren in het wegbeheer om het comfort en de veiligheid van de gebruikers te garanderen, de actieve sociale participatie van staatsburgers te bevorderen en te werken met transparantie en ethiek, gebaseerd op integriteitsnormen. De inzet van DER is het beheer van rijkswegen door het bevorderen van duurzame praktijken bij alle wegenactiviteiten, waarbij zorg voor het milieu niet onderhandelbaar is.
www.der.sp.gov.br

Ongeveer iRAP

iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen, die de veiligheid van de wegeninfrastructuur in meer dan 170 landen beïnvloedt. iRAP en haar partners werken samen met de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie, overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, de industrie, NGO's op het gebied van verkeersveiligheid en onderzoeksorganisaties om op bewijs gebaseerde hulpmiddelen, training en ondersteuning te bieden om hen te helpen hun wegen veilig te maken. De Road Safety Star Rating Methodology van iRAP is gratis te gebruiken en biedt een objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Een 1-sterrenweg is het minst veilig en een 5-sterrenweg het veiligst. iRAP werkt samen met partners om: wegen met een hoog risico te inspecteren en sterbeoordelingen, risicokaarten en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen; zorgen voor training, instrumenten en ondersteuning die nationale, regionale en lokale capaciteiten zullen opbouwen en in stand houden; en de verkeersveiligheidsprestaties volgen, zodat financieringsinstanties de levensreddende en economische voordelen van hun investeringen kunnen beoordelen. iRAP en zijn partners beschikken over 1,8 miljoen kilometer aan wegen en ontwerpen, en 1.356 scholen, die de veiligheid van USD$101 miljard aan infrastructuurinvesteringen beïnvloeden. Er zijn 1,8 miljoen km risico’s in kaart gebracht en wereldwijd zijn ruim 69.000 mensen getraind. Volgens recent onderzoek onder leiding van de Johns Hopkins University, gepubliceerd in het gerespecteerde tijdschrift PLOS One, hebben wegenprojecten gefinancierd door overheden, ontwikkelingsbanken en particuliere wegenbeheerders over de hele wereld met behulp van de iRAP-methodologie en -instrumenten tussen 2016 en 2024 bijna 700.000 doden en ernstig gewonden voorkomen in 74 landen. De iRAP Safety Insights Explorer werpt een licht op de menselijke en economische impact van verkeersongevallen, hoe veilig onze wegen zijn en de business case voor veiligere wegen in landen en de wereld.
www.irap.org

Over BraziliëRAP

BrazilRAP is het nationale iRAP Road Assessment Program voor Brazilië. Het programma werd gelanceerd op 5 november 2019 en wordt geleid door het Department of Transport Infrastructure (DNIT). Het doel is om de wegen met het hoogste risico in het land aan te pakken in samenwerking met nationale en deelstaatoverheidsinstanties, ontwikkelingsbanken, onderzoeksinstellingen, NGO's op het gebied van verkeersveiligheid en de industrie. Het BrazilRAP-project van DNIT verwacht over een periode van twintig jaar meer dan 150.000 ernstige gewonden en dodelijke slachtoffers in het land te voorkomen, met een economisch voordeel van BRL 45 miljard. In slechts 20 maanden heeft DNIT, ondersteund door lokale partners en iRAP, het uitgebreide netwerk van 57.000 km van het land met een Star Rated-status, essentiële gegevens opgeleverd om wegsegmenten met een hoog risico te identificeren en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen voor elke staat die prioriteit gaf aan kosteneffectieve technische tegenmaatregelen om de veiligheid te verbeteren. verkeersveiligheid. Met een geplande investering van BRL 18 miljard en in lijn met de doelstellingen van het VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030, heeft het project tot doel het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden op het nationale netwerk te halveren en internationale veiligheidsnormen te bereiken voor meer dan 75% aan verplaatsingen op bestaande wegen om in 2030 voor alle weggebruikers een score van 3 sterren of beter te krijgen. DNIT werd vorig jaar in Praag uitgeroepen tot winnaar van de iRAP Gary Liddle Memorial Trophy, uitgereikt aan 's werelds best presterende wegbeheerder, waardoor hoge risico's worden geëlimineerd wegen. Lees meer over het programma hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!