Selecteer een pagina

Afbeelding tegoed: Metriek Mobilidade

Metriek Mobilidade, met een team met meer dan 30 jaar ervaring in stedelijke mobiliteitsstudies en het ontwerp van fietsinfrastructuur, is hij toegetreden tot onze CycleRAP-familie als onze eerste erkende leverancier in Latijns-Amerika, die de veiligheid analyseert van herontwerpen van fietspaden voor de Lagoa da Pampulha in Brazilië.

Metrics De samenwerking van Mobilidade met het CycleRAP-team begon met de dringende behoefte aan een op bewijs gebaseerde methodologie om veiligheidsverbeteringen te valideren bij het herontwerp van 11,3 km aan fietspaden rond Lagoa da Pampulha in Brazilië.

Gelegen in het hart van Belo Horizonte, heeft Lagoa da Pampulha een historische betekenis als vrijetijdsbestemming. De regio staat bekend om het Pampulha Modern Ensemble, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en beschikt over een van de hoogste concentraties fietsers in de hele gemeente.

De CycleRAP-methodologie werd gebruikt om het veiligheidsvoordeel van het herontwerp van het pad te kwantificeren, met bijzondere verwijzing naar 27 locaties, die door het projectteam als kritische risicopunten waren geïdentificeerd.

De samenwerking tussen Metrics en de gemeenteraad is een directe reactie op het alarmerende aantal fietsongevallen in de stad. Jaarlijks worden gemiddeld 556 fietsers in het ziekenhuis opgenomen vanwege verkeersongevallen[1].

[1] https://www.em.com.br/app/noticia/gerais/2023/04/04/interna_gerais,1477159/bh-e-a-4-capital-com-mais-mortes-de-ciclistas.shtml

Afbeelding tegoed: SouBH-website 

Het veiligheidsvoordeel van het nieuwe ontwerp werd berekend door de CycleRAP-beoordelingsresultaten van de basislijn (de huidige toestand van de infrastructuur) te vergelijken met de opnieuw ontworpen infrastructuur in de projectfase.

Op de 27 beoordeelde locaties heeft het project met succes alle secties met een extreem en hoog risico geëlimineerd, wat ertoe heeft geleid dat alle secties in het opnieuw ontworpen scenario zijn geclassificeerd als middelmatig of laag risico.

Het volgende voorbeeld illustreert de verbeterde veiligheid van locatie 10, waarbij het fietspad weg van de rijstrook is verplaatst, waardoor de breedtebeperkingen die door bomen worden opgelegd, worden geëlimineerd. Bovendien wordt verwacht dat de implementatie van nieuwe verkeersremmende voorzieningen, zoals aanbevolen door het project, de voertuigsnelheid zal verlagen. Klik op de afbeelding om te vergroten

Het beoordelen van ontwerpen is slechts één van de talloze potentiële toepassingen van CycleRAP.

“Dit project illustreert hoe CycleRAP steden en adviesbureaus in staat kan stellen meer vertrouwen te wekken in de projecten die zij ondernemen. Bovendien dient het als een instrument van onschatbare waarde voor steden om effectief met burgers te communiceren, en biedt het de op feiten gebaseerde grondgedachte achter hun initiatieven”, aldus Shanna Lucchesi, CycleRAP-projectcoördinator voor iRAP.

Voor meer informatie over CycleRAP, bezoek irap.org/cyclerap/

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!