Selecteer een pagina

Het Global Technical Committee (GTC) van iRAP kwam vorige week bijeen als onderdeel van hun belangrijke functie om de iRAP-modelontwikkeling en de technische integriteit van iRAP-protocollen wereldwijd te besturen. Belangrijke gespreksonderwerpen waren de ontwikkeling van een shunt-/kop-staartbotsingtype voor het iRAP Star Rating-model en het begrijpen van de prestaties van hogesnelheidswegen van hoge kwaliteit.

Het GTC rapporteert rechtstreeks aan het iRAP-bestuur en bestaat uit experts van 's werelds toonaangevende verkeersveiligheids- en onderzoeksbureaus, waaronder het Mexican Institute of Transportation, ARRB NTRO (Australië), Beijing Zhongjiaohuaan Technology (China), Malaysian Institute of Road Safety Research (MIROS ), TRL (VK), SWOV Instituut voor Verkeersveiligheidsonderzoek (Nederland), Global Road Safety Facility (GRSF), Labtrans (Brazilië), Seoul National University (Korea), Chulalongkorn University (Thailand) en Iowa State University (VS ).

James Bradford, wereldwijd technisch directeur van iRAP, zei: “De GTC is belangrijk omdat ze zorgen voor het beheer van de iRAP-protocollen en ervoor zorgen dat ze robuust, wetenschappelijk onderbouwd en geschikt voor het beoogde doel zijn.

“De bijeenkomst was erg nuttig omdat het een diep inzicht gaf in het intensieve onderzoek dat TRL doet om de relatie tussen shunt-/kop-staartongevallen en de weginfrastructuur te begrijpen. Dit werk dat National Highways in Engeland heeft ondersteund, is belangrijk voor de voortdurende ontwikkeling van de iRAP-protocollen Hulpmiddelen," hij zei.

Dr. John Fletcher, Practice Lead, International Safety bij TRL zei: “TRL heeft de werking van de Sterbeoordeling modellen en protocollen in detail. De resultaten en inzichten zijn teruggekoppeld naar de GTC om de bredere iRAP-gemeenschap en modelprestaties ten goede te komen. Dit is mogelijk dankzij de steun van Nationale snelwegen.

“TRL breidt momenteel ook het bereik van het Star Rating-model uit door een shunt- / kop-staartslachtoffermodule te ontwikkelen. De relevante tegenmaatregelen zijn eerder ITS-gerelateerd (beheer van variabele snelheid en systemen voor wachtrijbescherming) dan klassieke engineering, waardoor het model ook aanzienlijk wordt uitgebreid.

“De relaties tussen het nieuwe model en slachtofferpatronen zijn 'complex' gebleken, dat wil zeggen niet geheel zoals verwacht, maar zeer diepgaande analyses van de onderlinge relaties leveren werkelijk waardevolle inzichten op die kunnen helpen bij de ontwikkeling; deze resultaten zullen ook enorm helpen bij het High-Speed High-class Roads Initiative”, aldus dr. Fletcher.

“Het opbouwen van een dieper inzicht in de prestaties van hogesnelheidswegen van hoge kwaliteit is een uitdaging,” zei de heer Bradford, “en zal ervoor zorgen dat iRAP een iRAP Innovatiepartnerschap om de kennis op dit gebied uit te breiden.”

Zach Hans, directeur van het Center for Weather Impacts on Mobility and Safety, en een Senior Research Scientist van de Iowa State University, werd verwelkomd in het GTC. Hij brengt een diepgaande kennis mee op het gebied van de veiligheid van weginfrastructuur en jarenlange ervaring met de toepassing van iRAP-tools in de VS.

Voor meer informatie

  • Lees meer over het Global Technical Committee van iRAP hier
  • Ontdek iRAP Infrastructure Safety Management Tools (RAPTools) hier
  • Lees meer over de innovatiepartnerschappen van iRAP hier
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!