Selecteer een pagina

Informatie afkomstig uit het Amerikaanse DoT-persbericht – klik hier om te lezen

Het Amerikaanse ministerie van Transport (DOT) biedt een fantastische kans om de verkeersveiligheid in uw gemeenschap te verbeteren! Hun Safe Streets and Roads for All (SS4A) subsidieprogramma voorziet in financiering voor projecten die levens redden.

Het SS4A-subsidieprogramma is een belangrijke actie die financiering ondersteunt om de DOT's vooruit te helpen Nationale verkeersveiligheidsstrategie, dat in 2022 werd gelanceerd om het hoge aantal verkeersdoden in het hele land aan te pakken.

SS4A-fondsen zullen gemeenschappen helpen bij de ontwikkeling van actieplannen voor verkeersveiligheid en het verbeteren van onveilige wegcorridors door effectieve interventies te implementeren. Bovendien kunnen deze fondsen worden gebruikt om veiligheidsvoorzieningen te testen, zoals gescheiden fietspaden of stoeprandverlengingen op kruispunten.

Het opbouwen van een sterke subsidieaanvraag is cruciaal.

Deze financiering kan verkeersdoden en ernstige verwondingen in de Verenigde Staten voorkomen RAP-hulpmiddelen inclusief Star Rating for Schools, de Youth Engagement App, CycleRAP en Star Rating for Designs Tools zijn gratis beschikbaar om uw projecten te ondersteunen.

Hoe kunnen RAP Tools helpen?

Wij hebben tools die de veiligheid kunnen meten Sterbeoordeling van wegen en schoolzones voor voetgangers, fietsers, motorrijders en inzittenden van voertuigen voor en na de verbetering, en op bewijs gebaseerde investeringsplannen om weggedeelten met een hoog risico te elimineren en doden en ernstig gewonden te voorkomen.

Inbegrepen:

 • Veiligheid schoolzone: Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) is een bekroond, op bewijs gebaseerd programma van hulpmiddelen, training en ondersteuning voor het meten, beheren en communiceren van de risico's waaraan kinderen worden blootgesteld op weg naar school.
 • Jongeren betrekken: De App voor jeugdbetrokkenheid is een innovatief instrument waarmee jongeren gemakkelijk de verkeersveiligheidsomstandigheden rond hun scholen kunnen identificeren en rapporteren. YEA helpt jongeren actief deel te nemen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, waardoor ze een stem krijgen bij het vormgeven van hun gemeenschap.
 • Fietsinfrastructuur: CycleRAP is een op bewijs gebaseerd risicobeoordelingsmodel specifiek voor fietsen en lichte mobiliteit. Het evalueert de veiligheid van fietspaden en stelt verbeteringen voor.
 • Veiliger wegontwerp: Aantal sterren voor ontwerpen (SR4D) is een pakket aan tools, kennisproducten, ondersteuning en andere initiatieven zodat wegen vanaf het begin veilig worden aangelegd. Het analyseert de veiligheid van nieuwe wegontwerpen voor.
 • Capaciteit opbouwen binnen uw team: Wij hebben ook de mogelijkheid om dat te doen train uw personeel en help bij het opbouwen van capaciteit binnen uw projectteams om wegbeoordelingen uit te voeren en op bewijs gebaseerde Safer Roads Investment Plans (SRIP) te leveren.
 • Hulp nodig bij het schrijven van de subsidieaanvraag? Wij zijn ook in staat om te voorzien begeleiding en handige tips voor uw subsidievoorstel. Neem contact op met onze Safer Journey Lead voor Amerika Edgar Zamora.

 De impact van iRAP in de VS:

 • Uitgebreide ervaring: De onsRAP De programma-activiteit heeft 168.815 km aan wegen en ontwerpen beoordeeld, en 84 scholen, wat de veiligheid van $10 miljoen aan investeringen in wegeninfrastructuur heeft beïnvloed.
 • Innovatieve oplossingen: De VS waren betrokken bij het Mapfre CycleRAP-project uit 2023, waarbij het risico-evaluatiemodel voor fietsen en lichte mobiliteit werd getest in Fayetteville, Barcelona, Bogotá, Madrid en São Paulo.
 • Capaciteit opbouwen: 299 mensen hebben geprofiteerd van de wereldwijde/online training van iRAP, samen met 1.460 mensen die zijn getraind in evenementen die lokaal worden gegeven.
 • Nationaal erkend: De Federal Highway Administration (FHWA) erkent usRAP als een waardevol instrument voor projectselectie. (Zie pagina 87 van het FHWA Systemische veiligheidsprojectselectietool)
 • Baanbrekend onderzoek: De Transportation Research Board (TRB) is betrokken bij een innovatieve AiRAP-pilot om kunstmatige intelligentie en big data in te zetten om de verkeersveiligheidsanalyses in Amerikaanse netwerken te verbeteren, met verwacht mondiaal voordeel.

Lees hier meer over waar we wereldwijd werken

Hoe veiliger zijn uw wegen? Maak gebruik van onze gratis beschikbare Veiligheidsinzichtenverkenner hier om de ware omvang van verkeersongevallen, de veiligheid van de wegen in de wereld en de positieve impact die met investeringen kan worden gemaakt, te onderzoeken.

Heeft u ondersteuning of advies nodig?

We moedigen u aan om te zien hoe onze #RAPTools u kunnen helpen met deze subsidiemogelijkheden in uw steden, dorpen en regio's. Als u hulp nodig heeft, neem dan gerust contact op met onze Safer Journey Lead for The Americas Edgar Zamora.

E-mail: edgar.zamora@irap.org

De Road Assessment Program van de Verenigde Staten (usRAP) heeft ook een gratis trainingsprogramma beschikbaar – lees meer informatie hier.

meer informatie nodig?

  • 4 april 2024, 17.00 uur (EDT): Deadline #1 voor plannings- en demonstratiesubsidies.
  • 16 mei 2024, 17.00 uur (EDT): Enige deadline voor implementatiesubsidies. Deadline #2 voor plannings- en demonstratiesubsidies.
  • 29 augustus 2024, 17.00 uur (EDT): Deadline #3 voor plannings- en demonstratiesubsidies. Kennisgeving van financieringsmogelijkheid sluit.

Laten we samenwerken om de Amerikaanse wegen veiliger te maken!

Afbeeldingscredit hieronder: Ministerie van Transport

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!