Selecteer een pagina

Malawi is nieuw Nationale Verkeersveiligheidsstrategie 2022-2030 omvat het uitvoeren van verkeersveiligheidsaudits voor alle nieuwe wegen en het behalen van een minimale 3-sterren iRAP-beoordeling voor alle weggebruikers.

Minister van Transport en Openbare Werken Jacob Hara lanceerde de Strategie in Chikwawa op 8 december ter herdenking van de Afrikaanse Dag van de Verkeersveiligheid, en zei dat de Strategie zal helpen richting te geven aan actie om de verkeersveiligheid in het land te verbeteren.

“De strategie is afgestemd op het Tweede Decennium van Actie, dat gericht is op een vermindering van 50% in het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden tegen het jaar 2030, in lijn met het mondiale plan. Tegen alle belanghebbenden zeg ik: laat de beschikbaarheid van de Nationale Verkeersveiligheidsstrategie een leidraad zijn voor uw activiteiten en niet slechts een boekje.” Dat heeft minister Hara gezegd.

iRAP werkt met de Ministerie van Transport en Openbare Werken van de Republiek Malawi (MTPW), lokale NGO Stichting Verkeersveiligheidsalarm (RoSAF) en de Europese Investeringsbank (EIB) om de veiligheid van de wegeninfrastructuur in het land te verbeteren.

Wij feliciteren de regering van Malawi met de strategie en haar prioriteitstelling van driesterrenveiligheid of betere veiligheid voor alle weggebruikers, en kijken ernaar uit om lokale en internationale partners te ondersteunen bij de implementatie ervan.

Download de strategie HIER

Lees meer over het werk van iRAP in Malawi HIER

Volgens iRAP's VeiligheidsinzichtenverkennerHet behalen van VN-doelstelling 4 voor meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in Malawi tegen 2030 kan naar schatting 2.473 levens per jaar en 544.012 doden en ernstig gewonden redden gedurende de 20-jarige levensduur van wegwerkzaamheden met een economisch voordeel van USD$3,1 miljard – $15,40 voor elke bestede $1.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!