Selecteer een pagina

Origineel artikel gepubliceerd op de website van Project PHOEBE hier
Afbeelding tegoed: Project PHOEBE

Het PHOEBE-consortium vierde zijn eerste verjaardag tijdens onze laatste consortiumbijeenkomst in München op 13 en 14 december 2023. De Technische Universiteit van München Er waren ongeveer twintig consortiumpartners aanwezig om de eerste conclusies te trekken uit de eerste twaalf maanden van het project en een plan voor 2024 te maken. Naast deze uitwisselingen omvatten de sociale activiteiten een wandeling over de kerstmarkten en de historische oude binnenstad van de Beierse hoofdstad. 

De bijeenkomst begon met een kleine quiz over de projectresultaten, waarbij de acht resultaten werden belicht die het project al heeft opgeleverd in uitstekende samenwerking tussen de consortiumleden tijdens 75 partnerbijeenkomsten. Deze bijeenkomst omvatte verdere discussies over de communicatiedoelstellingen voor 2024, een kort rapport over het eerste werkpakket dat al was afgerond, evenals uitwisselingen over PHOEBE KPI’s voor de drie pilots en de integratie van de twee transportmodelleringsframeworks van iRAP En Doelzon.

Een aanzienlijk deel van de tweedaagse bijeenkomst besprak modelintegratie en hoe het bijgewerkte iRAP-model in het PHOEBE-framework past. De nieuwste versie bevat meer gedetailleerde informatie met betrekking tot snelheidsveranderingen van voertuigen en fietsen, evenals gegevens over de oversteekafstand van voetgangersoverwegen.

Er vond opnieuw een uitgebreide discussie plaats over de definitie van KPI's voor gezondheid, veiligheid, milieu en economische impact. Deze KPI’s en de sociaal-economische analyse zullen tijdens de werkzaamheden in 2024 verder worden besproken en verfijnd, waarbij de parameters verder op elkaar zullen worden afgestemd en verfijnd.

Last but not least was het communicatieplan voor 2024 een ander essentieel onderdeel van de uitwisseling. Dit omvat onder meer updates van de homepage en een sterkere verbinding met de zusterprojecten en andere projecten, zoals UITWERKER, waarin onderwerpen als duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid aan de orde komen. Brainstormen over het outreachpotentieel van PHOEBE rondde de discussies over communicatie en verspreiding af, wat resulteerde in veel ideeën en mogelijkheden voor het komende jaar.

Over het geheel genomen hebben de projectpartners een positieve conclusie getrokken voor het eerste jaar en kijken ze vooruit naar de komende taken in 2024 en de consortiumbijeenkomst in Valencia, die begin juni zal plaatsvinden.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!