Selecteer een pagina

Fayetteville in de VS heeft samen met Madrid, Barcelona, Bogota en Sao Paulo de deelname gevierd aan de internationale vijfstedenpilot van het CycleRAP Assessment Model.

De piloot, betrokken Fundación Mapfre, iRAP, de Union Cyclist Internationale (UCI) En PTV, heeft in elke stad samengewerkt met lokale partners om het model te testen en kaarten te produceren die laten zien hoe veilig de lokale infrastructuur is voor fietsers en gebruikers van andere soorten mobiliteitsvoertuigen. Er werden resultaten en een aanvullende kennisbasis ontwikkeld om andere steden te ondersteunen bij het uitvoeren van CycleRAP-beoordelingen, en om algemene richtlijnen te bieden voor het ontwerpen van veiligere straten en netwerken voor fietsen en lichte mobiliteit.

Fayetteville is de enige aangewezen fietsstad in het land en het lokale netwerk KNWA Fox 24 deelde lokale ervaringen met de jarenlange proef:

De piloot ontdekte dat de meeste fietspaden in Fayetteville veilig zijn, maar bevestigde de verwachte locaties met een hoog risico, wat de bewijsbasis bood om gerichte verbeteringen te ondersteunen.

Volgens Brannon Pack met Experience Fayetteville werd 80 kilometer aan verharde paden en straatfietspaden beoordeeld met behulp van een elektrische fiets uitgerust met een GoPro-camera. Pack verklaarde dat het programma vond dat ten minste 70% van de fietspaden van de stad veilig was.

“Fayetteville is echt een bekroonde fietsvriendelijke gemeenschap, maar dat vergt werk en jaren van werk van veel mensen om ons te brengen waar we nu zijn. Maar er zijn nog meer mogelijkheden binnen ons netwerk om ervoor te zorgen dat iedereen die in Fayetteville woont er verbinding mee kan maken”, aldus Pack.

CycleRAP is een op bewijs gebaseerd model voor de evaluatie van infrastructuurrisico's. Het heeft tot doel het aantal ongevallen te verminderen en de veiligheid te verbeteren, specifiek voor fietsers en andere gebruikers van lichte mobiliteit, door locaties met een hoog risico te identificeren zonder de noodzaak van ongevallengegevens. Het model maakt gebruik van gegevens over de kenmerken van een weg, straat of pad om het risico op ongevallen voor fietsers en gebruikers van lichte mobiliteit te evalueren – ongeacht het type faciliteit en het aanwijzen en in kaart brengen waar ongevallen waarschijnlijk zullen plaatsvinden, en biedt suggesties voor behandelingen om de kans op ongevallen te verminderen. dit risico.

Het begrijpen van de infrastructuurrisico's voor fietsers en gebruikers van lichte mobiliteit en het demonstreren van beste praktijken aan de wereld zijn de belangrijkste doelstellingen van het project geweest.

De resultaten van het vijfstedenproject werden vorige maand vrijgegeven op de beurs UCI Mobiliteits- en Fietsstadforum in België.

Voor meer informatie:

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!