Selecteer een pagina

De International Road Assessment Programme (iRAP) heeft met trots die van Brazilië aangekondigd Nationaal Ministerie van Transportinfrastructuur (DNIT) als finalist voor de iRAP Gary Liddle Memorial-trofee gepresenteerd aan de best presterende wegautoriteit ter wereld, waardoor wegen met een hoog risico worden geëlimineerd. De winnaar van de trofee wordt donderdag bekend gemaakt op het World Roads Congress in Praag tijdens een prestigieuze ceremonie om 15.30 uur lokale tijd.

De nieuwe en eeuwigdurende iRAP-trofee eert de levenslange bijdrage aan de publieke sector en het transport van de voormalige bestuursvoorzitter van de liefdadigheidsinstelling, Gary Liddle AO, die eerder dit jaar overleed.

In slechts 20 maanden heeft DNIT, ondersteund door lokale partners en iRAP, het uitgebreide 57.000 km lange netwerk van het land met een Star Rated-status, essentiële gegevens opgeleverd om wegsegmenten met een hoog risico te identificeren en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen voor elke staat die prioriteit gaf aan kosteneffectieve technische tegenmaatregelen om de veiligheid te verbeteren. verkeersveiligheid.

Bij de aankondiging van de finalisten zei Rob McInerney, CEO van iRAP: “Het kaliber van de nominaties was zeer hoog, waarbij DNIT opviel vanwege zijn beleidsinzet, schaal van beoordelingen en gemobiliseerde investeringen uit de publieke en private sector om levens te redden en ernstige verwondingen te voorkomen. De innovatie op het gebied van rapportage en integratie met bureauactiviteiten is toonaangevend in de wereld”, zei hij.

DNIT-directeur Luiz Guilherme de Mello zei: “We zijn erg trots op deze internationale erkenning. DNIT lanceerde het BrazilRAP-project in 2021 en nam een strategische beslissing om de iRAP-methodologie centraal te stellen in ons werk om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het heeft de wetenschappelijke basis en inspiratie opgeleverd voor gezamenlijke inspanningen om de capaciteit en investeringen op te schalen en de veiligheid binnen ons netwerk te transformeren.”

iRAP's Methodologie voor sterrenbeoordeling biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is in de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers.

Door middel van innovatieve data-analyse die de iRAP Star Rating-resultaten naast ongevallengegevens deelt, kunnen DNIT-afdelingen op het gebied van wegenplanning, engineering, begroting en beheer, evenals alle federale en nationale verkeersveiligheidspartners, openlijk het potentieel van het geplande werk en de behaalde resultaten visualiseren. Dit draagt bij aan synergie in de besluitvorming en een strategische aanpak om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Het project gaat verder dan geïsoleerde verbeteringen en heeft effectief gebruik gemaakt van de bestaande financiering om onmiddellijke levensreddende wegenverbeteringen te activeren en langdurige partnerschappen met publieke en private investeerders te inspireren.

De winnaar van de iRAP Gary Liddle Memorial Trophy wordt op donderdag 5 oktober bekendgemaakt tijdens de iRAP Innovatieworkshop, een officieel side-event van de XXVIIe Wereldwegencongres wordt gehouden van 2 tot 6 oktober in het Praagse Congrescentrum, Tsjechië.

Voor meer informatie over het BrazilRAP-verkeersveiligheidsprogramma van DNIT:

- Loopt af -

Media vragen

Download het persbericht in het Engels
Download het persbericht in het Portugees

Voor iRAP:
Judy Williams, mondiaal programma- en communicatiemanager
Mobiel: +61 400 782 204
E-mail:   judy.williams@irap.org

Voor DNIT:
Luiz Guilherme de Mello, directeur
Mob: +55 619 9415 7131
E-mail:   luiz.mello@dnit.gov.br

Over Gary Liddle en de Memorial Trophy

Gary Liddle was een zeer gerespecteerde leider in de transportsector, negen jaar lang vrijwillig trustee van de liefdadigheidsinstelling iRAP en voorzitter van het bestuur van iRAP van 2017-2022. Vóór zijn overlijden bij MND in 2023 hielpen zijn leiderschap en wijsheid de impact van de liefdadigheidsinstelling te vergroten tot het punt waarop meer dan 400.000 doden en gewonden door partners over de hele wereld waren gered. Gary heeft meer dan 40 jaar de transportsector gediend. In die tijd bekleedde hij niet alleen ondersteuning voor iRAP, maar bekleedde hij ook hogere leidinggevende posities in de Australische wegensector, onder meer als Chief Executive van VicRoads, plaatsvervangend secretaris van het Department of Transport, Planning and Local Infrastructure (Vic), voorzitter van ARRB, voorzitter van Austroads en voorzitter van iMOVE, bestuurslid van Roads Australia en bestuursfuncties in zowel PIARC als REAAA. In 2017 werd Gary benoemd tot Officier in de Orde van Australië (AO) voor “onderscheidende diensten aan het openbaar bestuur in de Victoriaanse transportsector door middel van leiderschap op het gebied van beleidsrichting, infrastructuurontwikkeling, verkeersveiligheid en hervorming van de regelgeving.” Hij was een sterke en standvastige leider, een genereuze en ondersteunende mentor en een toegewijd pleitbezorger voor de verkeersveiligheid. Gezien zijn levenslange bijdrage aan de publieke sector en het transport, eert iRAP Gary's nalatenschap met de Gary Liddle Memorial Trophy die jaarlijks wordt uitgereikt. Nominaties staan open voor elke nationale, provinciale of lokale wegautoriteit ter wereld die de iRAP-methodologie en/of -instrumenten heeft gebruikt om hun wegen veiliger en gemeenschappen leefbaarder te maken. Programma's/activiteiten voor de veiligheid van de infrastructuur en de bijbehorende evaluaties moeten in de afgelopen vijf jaar zijn voltooid. De prijs erkent levensreddende impact, leiderschap in bestuur en openbare dienstverlening, relevantie, innovatie, duurzaamheid, samenwerking en overdraagbaarheid naar andere rechtsgebieden.
https://irap.org/irap-gary-liddle-memorial-trophy/

Over het Nationale Ministerie van Transportinfrastructuur (DNIT)

De nationale afdeling voor transportinfrastructuur van Brazilië, DNIT, is een federaal agentschap dat verbonden is aan het ministerie van Transport en verantwoordelijk is voor de implementatie van het infrastructuurbeleid met betrekking tot het federale wegennet, het beheer van de exploitatie, het onderhoud, de renovatie of vervanging ervan, en de uitbreiding door de aanleg van nieuwe wegen en terminals. De DNIT, opgericht in 2001 en gevestigd in Brasilia, beheert de waterwegen, wegen en spoorwegen van Brazilië, evenals transfer- en intermodale faciliteiten, rivier- en meerhavens.
https://www.gov.br/dnit/pt-br

Over de International Road Assessment Programme (iRAP)

iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen, die de veiligheid van de wegeninfrastructuur in meer dan 170 landen beïnvloedt. iRAP en haar partners werken samen met overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, de industrie, onderzoeksorganisaties, NGO's op het gebied van verkeersveiligheid, de Verenigde Naties en onderzoeksorganisaties om op bewijs gebaseerde hulpmiddelen, training en ondersteuning te bieden om hen te helpen hun wegen veilig te maken. De verkeersveiligheids-Star Rating-methodologie van iRAP is gratis te gebruiken en biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Een 1-sterrenweg is het minst veilig en een 5-sterrenweg het veiligst. iRAP werkt samen met partners om: wegen met een hoog risico te inspecteren en sterbeoordelingen, risicokaarten en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen; zorgen voor training, instrumenten en ondersteuning die nationale, regionale en lokale capaciteiten zullen opbouwen en in stand houden; en de verkeersveiligheidsprestaties volgen, zodat financieringsinstanties de levensreddende en economische voordelen van hun investeringen kunnen beoordelen. iRAP en zijn partners beschikken over een sterwaardering van bijna 1,5 miljoen kilometer aan wegen en ontwerpen, en 1.229 scholen, wat de veiligheid van bijna $100 miljard USD aan infrastructuurinvesteringen beïnvloedt. Bijna 1,8 miljoen km zijn risico's in kaart gebracht en wereldwijd zijn ruim 63.350 mensen getraind. De iRAP Safety Insights Explorer (https://irap.org/safety-insights-explorer/) werpt een licht op de menselijke en economische impact van verkeersongevallen, hoe veilig onze wegen zijn, en de business case voor veiligere wegen in landen en in de wereld.
www.irap.org

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!