Selecteer een pagina

Mevrouw Meredith Liddle; Prof. Kasem Choocharukul neemt de trofee in ontvangst namens BMA; en Miquel Nadal, voorzitter van de raad van bestuur van iRAP

De International Road Assessment Programme (iRAP) heeft met trots Thailand's aangekondigd Metropolitaanse administratie van Bangkok (BMA) als finalist voor de iRAP Gary Liddle Memorial Trophy in Praag vandaag, uitgereikt aan 's werelds best presterende wegautoriteit die wegen met een hoog risico elimineert.

De nieuwe en eeuwigdurende iRAP-trofee eert de levenslange bijdrage van de voormalige bestuursvoorzitter van de liefdadigheidsinstelling aan de publieke sector en het transport Gary Liddle AO die eerder dit jaar overleed.

BMA maakt gebruik van de wereldwijd erkende iRAP-methodologie om veiligere wegen in Bangkok te creëren, in nauwe samenwerking met iRAP, de nationale ThaiRAP-programma en lokale en internationale partners.

Bij de bekendmaking van de finalisten zei Rob McInerney, CEO van iRAP: “Het kaliber van de nominaties was dit jaar erg hoog en de juryleden hebben het wereldwijd belangrijke en proactieve werk van BMA als stadsbestuur erkend om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van Bangkok te verbeteren. Tegen het einde van dit jaar zal een Star Rating-beoordeling van 500 km voltooid zijn – de eerste keer dat een lokaal bestuur in Thailand een dergelijke grootschalige verkeersveiligheidsbeoordeling heeft geprobeerd – en zullen 360 risicovolle locaties zijn geüpgraded.”

De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, zei: “We zijn erg trots om vandaag deze internationale erkenning te ontvangen. Het waarborgen van de verkeersveiligheid is een topprioriteit voor de BMA. De iRAP-methodologie helpt ons capaciteit en gegevens op te bouwen om de risico's op ons wegennetwerk voor alle weggebruikers te begrijpen en gerichte technische interventies en snelheidsbeheer te ontwikkelen om levens te redden. Het helpt ons ook de verkeersveiligheidsprestaties in de loop van de tijd te monitoren, het succes van onze inspanningen te evalueren en toekomstige investeringen te informeren.”

iRAP's Methodologie voor sterrenbeoordeling biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is in de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers.

BMA gebruikte het model voor het eerst in 2016 in het kader van het Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety (BIGRS) om de verkeersveiligheidsrisico's op de wegen in de stad te begrijpen en aan te pakken.

Sindsdien heeft BMA samengewerkt met medewerkers in haar 50 districten om capaciteit op te bouwen, Star Rating-beoordelingen uit te voeren en Safer Road Investment Plans (SRIPS) te ontwikkelen om de implementatie van veiligheidsmaatregelen zoals trottoirs en fietspaden, slagbomen, verbeterde kruispuntontwerpen en snelheidsbeheer te informeren. .

De snelheidslimieten zijn op negen strategische routes verlaagd, er is een nieuwe norm ontwikkeld voor trottoirs, waardoor de lijnmarkeringen en verkeerslichten op 636 zebrapaden zijn verbeterd, en een nieuw Road Safety Administration Center ondersteunt de coördinatie.

Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) draagt bij aan veiliger schoolreizen in de stad.

Het Masterplan Verkeersveiligheid 2021-2025 van Bangkok omvat iRAP-kernprestatie-indicatoren ter ondersteuning van haar visie om “de stad van veiligheid zonder ongevallen” te zijn.

ThaiRAP Hoofdprofessor Kasem Choocharukul zei: “Deze erkenning zal een aanzienlijke impact hebben op andere wegenagentschappen in Thailand, met name lokale gemeenten en overheden die kunnen leren van het leiderschap van BMA en de verkeersveiligheid in het hele land kunnen verbeteren.”

De winnaar van de iRAP Gary Liddle Memorial Trophy werd donderdag 5 oktober gepresenteerd tijdens de iRAP Innovatieworkshop, een officieel side-event van de XXVIIe Wereldwegencongres wordt gehouden van 2 tot 6 oktober in het Praagse Congrescentrum, Tsjechië.

Voor meer informatie:

  • Over het verkeersveiligheidsprogramma van de BMA, Klik hier.
  • Over alle Trofeewinnaars, Klik hier.

- Loopt af -

Media vragen

Download het persbericht

Voor iRAP:
Judy Williams, mondiaal programma- en communicatiemanager
Mobiel: +61 400 782 204
E-mail:   judy.williams@irap.org

Voor BMA en ThaiRAP:
Prof. Kasem Choocharukul, Chulalongkorn Universiteit
Mobiel: +66(0) 89112 2780
E-mail:   kasem.choo@chula.ac.th

Over Gary Liddle en de Memorial Trophy

Gary Liddle was een zeer gerespecteerde leider in de transportsector, negen jaar lang vrijwillig trustee van de liefdadigheidsinstelling iRAP en voorzitter van het bestuur van iRAP van 2017-2022. Vóór zijn overlijden bij MND in 2023 hielpen zijn leiderschap en wijsheid de impact van de liefdadigheidsinstelling te vergroten tot het punt waarop meer dan 400.000 doden en gewonden door partners over de hele wereld waren gered. Gary heeft meer dan 40 jaar de transportsector gediend. In die tijd bekleedde hij niet alleen ondersteuning voor iRAP, maar bekleedde hij ook hogere leidinggevende posities in de Australische wegensector, onder meer als Chief Executive van VicRoads, plaatsvervangend secretaris van het Department of Transport, Planning and Local Infrastructure (Vic), voorzitter van ARRB, voorzitter van Austroads en voorzitter van iMOVE, bestuurslid van Roads Australia en bestuursfuncties in zowel PIARC als REAAA. In 2017 werd Gary benoemd tot Officier in de Orde van Australië (AO) voor “onderscheidende diensten aan het openbaar bestuur in de Victoriaanse transportsector door middel van leiderschap op het gebied van beleidsrichting, infrastructuurontwikkeling, verkeersveiligheid en hervorming van de regelgeving.” Hij was een sterke en standvastige leider, een genereuze en ondersteunende mentor en een toegewijd pleitbezorger voor de verkeersveiligheid. Gezien zijn levenslange bijdrage aan de publieke sector en het transport, eert iRAP Gary's nalatenschap met de Gary Liddle Memorial Trophy die jaarlijks wordt uitgereikt. Nominaties staan open voor elke nationale, provinciale of lokale wegautoriteit ter wereld die de iRAP-methodologie en/of -instrumenten heeft gebruikt om hun wegen veiliger en gemeenschappen leefbaarder te maken. Programma's/activiteiten voor de veiligheid van de infrastructuur en de bijbehorende evaluaties moeten in de afgelopen vijf jaar zijn voltooid. De prijs erkent levensreddende impact, leiderschap in bestuur en openbare dienstverlening, relevantie, innovatie, duurzaamheid, samenwerking en overdraagbaarheid naar andere rechtsgebieden.
https://irap.org/irap-gary-liddle-memorial-trophy/

Over de Bangkok Metropolitan Administration (BMA)

De Bangkok Metropolitan Administration is de lokale overheid van Bangkok, waartoe ook de hoofdstad van het koninkrijk Thailand behoort. De taken van de regering zijn het formuleren en implementeren van beleid om Bangkok te beheren, inclusief transportdiensten, stadsplanning, afvalbeheer, huisvesting, wegen en snelwegen, veiligheidsdiensten en het milieu. BMA werkt samen met lokale en internationale instanties om de verkeersveiligheid te verbeteren, waaronder ThaiRAP, ThaiRoads Foundation, Road Accident Victims Protection Co Ltd, het Department of Highways, het Department of Rural Roads, het Department of Disease Control, AIP Foundation, World Health Organization , 3M, het Japan International Cooperation Agency (JICA), de Global Road Safety Facility (GRSF) van de Wereldbank en iRAP.
https://official.bangkok.go.th/page/19?lang=en

Over de International Road Assessment Programme (iRAP)

iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen, die de veiligheid van de wegeninfrastructuur in meer dan 170 landen beïnvloedt. iRAP en haar partners werken samen met de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie, overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, de industrie, onderzoeksorganisaties en NGO's op het gebied van verkeersveiligheid om op bewijs gebaseerde hulpmiddelen, training en ondersteuning te bieden om hen te helpen hun wegen veilig te maken. De verkeersveiligheids-Star Rating-methodologie van iRAP is gratis te gebruiken en biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Een 1-sterrenweg is het minst veilig en een 5-sterrenweg het veiligst. iRAP werkt samen met partners om: wegen met een hoog risico te inspecteren en sterbeoordelingen, risicokaarten en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen; zorgen voor training, instrumenten en ondersteuning die nationale, regionale en lokale capaciteiten zullen opbouwen en in stand houden; en de verkeersveiligheidsprestaties volgen, zodat financieringsinstanties de levensreddende en economische voordelen van hun investeringen kunnen beoordelen. iRAP en zijn partners beschikken over bijna 1,5 miljoen kilometer aan wegen en ontwerpen, en 1.229 scholen, die de veiligheid van $100 miljard dollar aan infrastructuurinvesteringen beïnvloeden. Bijna 1,8 miljoen km zijn risico's in kaart gebracht en wereldwijd zijn ruim 63.350 mensen getraind. iRAP Veiligheidsinzichtenverkenner (https://irap.org/safety-insights-explorer/) werpt een licht op de menselijke en economische impact van verkeersongevallen, hoe veilig onze wegen zijn, en de business case voor veiligere wegen in landen en in de wereld.
www.irap.org

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!