Selecteer een pagina

Hierboven afgebeeld: CEO van iRAP Rob McInerney En Bosco MARTI, mondiaal directeur institutionele zaken en communicatie Stichting Aleatica

  • iRAP maakte dat vandaag bekend Stichting Aleatica is donor geworden van de liefdadigheidsinstelling en draagt bij aan het veiliger maken van wegen in Mexico en de wereld.
  • Aleatica en iRAP delen het gemeenschappelijke doel om het leven van mensen te verbeteren door bij te dragen aan de vermindering van het aantal sterfgevallen en gewonden als gevolg van verkeersongevallen en door een multidisciplinaire dialoog te bevorderen tussen de publieke sector, de particuliere sector en verenigingen uit het maatschappelijk middenveld.

4 oktober 2023: De International Road Assessment Programme (iRAP) maakte dat vandaag bekend Stichting Aleatica is donor geworden van de liefdadigheidsinstelling en draagt bij aan het veiliger maken van wegen in Mexico en de wereld.

iRAP is een in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde liefdadigheidsinstelling met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen. Het werkt samen met overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, industrie- en verkeersveiligheids-NGO's in bijna 130 landen om de gratis tools, training en ondersteuning te bieden om hen te helpen hun wegen veiliger te maken.

Aleatica is een wereldwijde exploitant van transportinfrastructuur die twintig concessies beheert in zeven landen in Europa en Latijns-Amerika, negen stedelijke snelwegen en zeven interstatelijke corridors, die samen jaarlijks meer dan 353 biljoen voertuigen verwerken. Het bedrijf is van plan de komende vier jaar 94,5 miljoen euro te investeren in verkeersveiligheidsprojecten.

David Diaz, de wereldwijde CEO van Aleatica, zei: “Verkeersveiligheid is onze prioriteit. We richten ons op het ontwerpen en exploiteren van snelwegen en transportmiddelen die de levenskwaliteit verbeteren in de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Aleatica en iRAP delen het gemeenschappelijke doel om de levens van mensen te verbeteren door bij te dragen aan de vermindering van sterfgevallen en gewonden als gevolg van verkeersongevallen en door een multidisciplinaire dialoog te bevorderen tussen de publieke sector, de particuliere sector en maatschappelijke organisaties die zal leiden tot betere besluitvorming op het gebied van wegverkeer. veiligheid, om tastbare verbeteringen in de verkeersveiligheid te bewerkstelligen en om de economische en sociale kosten als gevolg van ongevallen te verzachten. We zijn verheugd om vandaag ons partnerschap te versterken ter ondersteuning van de toezeggingen en doelstellingen van het Global Road Safety Decade of Action Plan 2021-2030”, aldus Diaz.

iRAP en Aleatica Foundation een Memorandum van Overeenstemming ondertekend in november vorig jaar om samen te werken om de last van verkeersgewonden in Mexico te verminderen door het organiseren van projecten en programma's om de verkeersveiligheid te vergroten.

Dit partnerschap is al aan de gang en omvat activiteiten zoals belangenbehartiging met de belangrijkste belanghebbenden om de vraag naar verkeersveiligheidsnormen te stimuleren Mondiale verkeersveiligheidsdoelstellingen 3 en 4; de ontwikkeling van onderzoek, innovatie en platforms om de acceptatie door de industrie van beste praktijken voor het ontwerp, de aanleg en de exploitatie van veiliger wegen te ondersteunen; opleiding van Aleatica-personeel; en ondersteuning voor de oprichting en implementatie van een lokaal MexiRAP-programma.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei: “We zijn verheugd om vandaag onze samenwerking met de Aleatica Foundation en onze activiteiten om de wegen over de hele wereld veiliger te maken, uit te breiden.

“Bijdragen als deze zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat onze levensreddende activiteiten duurzaam zijn en voor elk land toegankelijk blijven.

“Samen met de grote donorsteun van de FIA Foundation zal de donatie van Aleatica bijdragen aan de broodnodige fondsen om ervoor te zorgen dat onze tools, training en ondersteuning gratis aan de wereld kunnen worden geleverd.

“Dit is vooral van cruciaal belang in lage- en middeninkomenslanden, waar 90 procent van de verkeersongevallen plaatsvindt”, aldus McInerney.

Als liefdadigheidsinstelling wordt het levensreddende werk van iRAP alleen mogelijk gemaakt door de vrijgevigheid van donoren en de goede wil van veel individuen en onderzoeksorganisaties over de hele wereld die zich inzetten voor het redden van levens via veiligere wegen. iRAP verwelkomt alle bijdragen om een wereld te helpen creëren die vrij is van risicovolle wegen.

 -EINDE-

Download hier het persbericht

Media vragen
Heidi Rangel
Stichting Aleatica
Telefoon:+52 5538975341
hrangel@27pivot.com

Judy Williams
iRAP
Telefoon: +61400782 204
judy.williams@irap.org

Over Aleatica Stichting Verkeersveiligheid AC
Fundación Aleatica para la Seguridad Vial (Aleatica Stichting voor Verkeersveiligheid) is een non-profitorganisatie die, via de Safe System Approach, initiatieven ontwerpt en implementeert om het recht op verkeersveiligheid als een realiteit voor alle mensen te bevorderen. De Foundation zet zich in voor het tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid en sluit zich aan bij de Sustainable Development Goals (SDG’s), in het bijzonder SDG 3.6, waarin het doel wordt gesteld om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 met 50% te verminderen.
www.fundacioneatica.org

Over Aleatica
Aleatica, opgericht in 2018, is een toonaangevende transportinfrastructuurbeheerder gevestigd in Madrid, met een visie op slimme, veilige en duurzame mobiliteit. Met een jaaromzet van 930 miljoen euro en ruim 2.880 werknemers beheert het bedrijf momenteel 20 concessies: 16 snelwegen, 2 havens, 1 lightraillijn en 1 luchthaven, verspreid over zeven landen in Europa en Latijns-Amerika: Spanje, Italië, Groot-Brittannië, Mexico, Colombia, Peru en Chili. Aleatica is volledig eigendom van het Australische fonds IFM Global Infrastructure Fund, dat wordt beheerd door IFM Investors, een baanbrekende leider op het gebied van infrastructuurinvesteringen.
www.aleatica.com

Over de International Road Assessment Programme (iRAP)
iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen, die de veiligheid van de wegeninfrastructuur in meer dan 170 landen beïnvloedt. iRAP en haar partners werken samen met de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie, overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, de industrie, NGO's op het gebied van verkeersveiligheid en onderzoeksorganisaties om op bewijs gebaseerde hulpmiddelen, training en ondersteuning te bieden om hen te helpen hun wegen veilig te maken. De verkeersveiligheids-Star Rating-methodologie van iRAP is gratis te gebruiken en biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Een 1-sterrenweg is het minst veilig en een 5-sterrenweg het veiligst. iRAP werkt samen met partners om: wegen met een hoog risico te inspecteren en sterbeoordelingen, risicokaarten en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen; zorgen voor training, instrumenten en ondersteuning die nationale, regionale en lokale capaciteiten zullen opbouwen en in stand houden; en de verkeersveiligheidsprestaties volgen, zodat financieringsinstanties de levensreddende en economische voordelen van hun investeringen kunnen beoordelen. iRAP en zijn partners beschikken over een sterwaardering van bijna 1,5 miljoen kilometer aan wegen en ontwerpen, en 1.229 scholen, wat de veiligheid van USD$100 miljard aan infrastructuurinvesteringen beïnvloedt. Bijna 1,8 miljoen km zijn risico's in kaart gebracht en wereldwijd zijn ruim 63.350 mensen getraind. De iRAP Safety Insights Explorer (https://irap.org/safety-insights-explorer/) werpt een licht op de menselijke en economische impact van verkeersongevallen, hoe veilig onze wegen zijn, en de business case voor veiligere wegen in landen en in de wereld.
www.irap.org

 

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!