Selecteer een pagina

iRAP en AusRAP waren verheugd deze week Koreaanse partners te mogen verwelkomen in Australië om de lessen te demonstreren die de ontwikkeling van KoRAP kunnen ondersteunen.

Negen afgevaardigden van Nationale Universiteit van Seoul (SNU), Naeil Engineering en adviseurs, Weg Korea, Mim Lab en Korea Research Instituut voor Menselijke Nederzettingen nam deel aan het vijfdaagse programma in Brisbane en Melbourne.

De Koreaanse regering heeft de ontwikkeling van een wegbeoordelingsprogramma voor Korea (KoRAP) goedgekeurd met nationale onderzoeks- en ontwikkelingsfondsen en een nationale snelwegstudie over een periode van vier jaar.

Het project zal worden geleid door professor Sangjin Han van SNU en vereist een update van de wegenwet om de iRAP-methodologie te integreren.

Sangjin is lid van iRAP Mondiaal Technisch Comité en werkte eerder voor het Korea Transport Institute (KOTI), een van de 11 van iRAP Centra van uitmuntendheid helpen bij het vormgeven van de empirisch onderbouwde mondiale veiligheidsnorm en -instrumenten voor weginfrastructuur.

Het Australische bezoek begon in Brisbane met een AiRAP showcase verzorgd door iRAP, Anditi en Retina Visions. De nieuwste opwindende ontwikkelingen op het gebied van de 'versnelde en intelligente' verzameling van verkeersveiligheidsgerelateerde gegevens werden gedeeld, evenals de voortgang van toonaangevende AiRAP-projecten in het land.

ARRB NTRO organiseerde een workshop van een hele dag in Brisbane met presentaties van iRAP, NTRO en RACQ over de iRAP-methodologie en -instrumenten, en hun toepassing in Queensland. Er werden mondiale middelen ter ondersteuning van de ontwikkeling van KoRAP gedeeld, evenals best practice casestudies uit andere landen als succesmodellen.

De groep genoot van een bezoek aan Transurban's Controlecentrum en rondleiding door de infrastructuur van Brisbane, waaronder de tolwegen, tunnels en snelwegen van Legacy Way, de Clem 7, Airport Link en Gateway.

Op weg naar Melbourne bezocht de groep de Weg naar nulervaring in het Melbourne Museum en genoten van een workshop van een hele dag met Victoriaanse AusRAP-partners, inclusief presentaties van de Commissie voor transportongevallen (TAC), Ministerie van Transport en Planning (DTP) Victoria, Transurban en ARRB NTRO Victoria.

AusRAP-ontwikkelingen en het Safer Roads Program werden gedeeld, evenals de Victoriaanse AiRAP-technologie en -methodologie pilotstudie, staats- en lokale wegenbeoordelingen, en Victoriaanse innovaties en toepassingen die hielpen de voordelen van AusRAP te maximaliseren.

De groep bracht een bezoek aan het hoofdkantoor van Transurban om meer te weten te komen over hun nationale Star Rating KPI's, Victoriaans netwerkbeheer en toekomstplannen. Transurban heeft bereikt iRAP-certificering voor een veiligheidsbeoordeling van 4 sterren op zijn netwerk in aantal afgelegde voertuigkilometers, waarmee de Nationale Verkeersveiligheidsdoelstelling wordt overschreden.

Met dank aan ARRB NTRO (Dave Milling, Emily McLean), RACQ (Greg Miszkowycz), Transurban (Liz Waller, David Beck, Andrew Eckersley), TAC (Sam Cockfield, John Matta), DTP (Matt Allan), Anditi (Peter Jamieson) en Retina Visions (Michael Cybulski) voor hun steun aan het bezoek van de Koreaanse delegatie.

Professor Han sprak zijn waardering uit aan iRAP- en AusRAP-partners voor hun warme welkom en de vele lessen die mee naar huis werden genomen om de Koreaanse iRAP-studie en ontwikkeling van KoRAP te informeren.

“Passie verspreidt zich snel onder de mensen. iRAP werkt met passie en verspreidt de waarde van het snel maken van wegen zonder dodelijke slachtoffers over de hele wereld. Tijdens deze week worden we geraakt door de passie van iRAP, vooral door Rob, Greg en Judy. Onze delegatie zegt dat ze nu weten wat ze moeten doen om het Koreaanse Road Assessment Program te verbeteren en bij te dragen aan een wereld die vrij is van risicovolle wegen”, aldus professor Han.

iRAP Chief Executive Officer Rob McInerney zei: “Onze relatie met professor Han en zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van het iRAP-model strekt zich al vele jaren uit. We kijken er erg naar uit om samen te werken met onze Koreaanse RAP-familie om de lancering van KoRAP te ondersteunen. Sinds 2018 is het aantal verkeersdoden in Korea gehalveerd. We kijken ernaar uit om ook van hun ervaring en innovatie te leren, die in het mondiale programma kunnen worden opgenomen. Gedeelde kennis en gedeeld succes zijn de sleutel tot de wereldwijde partnerschappen van iRAP en de verbinding tussen KoRAP- en AusRAP-partners zal helpen levens te redden in beide landen en over de hele wereld.

Volgens de iRAP VeiligheidsinzichtenverkennerHet behalen van VN-doelstelling 4 voor meer dan 75% reizen op wegen met drie sterren of betere wegen voor alle weggebruikers in Korea in 2030 kan naar schatting 242.081 doden en ernstig gewonden besparen gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden, met een economisch voordeel van USD$122,7 miljard aan de economie.

Afbeelding tegoed: iRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!