Selecteer een pagina

Hoofdwegen West-Australië (MRWA) en Anditi hebben een revolutie teweeggebracht in de verkeersveiligheidsbeoordelingen met een aanpak die automatisch weginfrastructuurgegevens detecteert die zijn toegepast op 2.000 km wegen in hun doel van sterrenwaardering 80% van het meest bereisde netwerk van de staat. Er zijn nog eens 19.000 km aan netwerkbeoordelingen gepland voor de hele staat met behulp van LIDAR, en 390 km CycleRAP analyse. Jaarlijks zullen vervolgbeoordelingen van Star Ratings van 20% van het netwerk worden uitgevoerd om het succes van de werkzaamheden en het prestatietraject te informeren.

De resultaten werden gisteren gedeeld bij een Institute of Transportation Engineers – Australië en Nieuw-Zeeland (ITE-ANZ) webinar op iRAP Praktische investeringen die levens redden. Fritha Argus, onderzoeks- en datacoördinator voor MRWA, gepresenteerd in het webinar over Technologische vooruitgang creëert kansen voor AiRAP.

In 2020 werkte Main Roads WA samen met iRAP en Anditi om een meer geautomatiseerde, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing voor wegenbeoordeling te ontwerpen en te ontwikkelen, om risicobeoordelingen langs de weg bij te werken en gegevens over activabeheer te extraheren. Het project analyseerde 2.000 km aan stedelijke en landelijke wegen met behulp van Anditi's iRAP-geaccrediteerd RoadViewer-technologie en 3D-webportaal.

Mevrouw Argus zei gisteren tijdens het webinar dat het project en het partnerschap de kracht van samenwerking, innovatie en een toewijding aan het verbeteren van de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers weerspiegelen.

De eerste, van LiDAR afgeleide technologie ter wereld maakt de geautomatiseerde extractie en visualisatie van verkeersveiligheidsattributen en activagegevens uit mobiele LiDAR en 360 graden beelden mogelijk. De technologie legde het type en de breedte van de middenberm, objecten langs de weg, middenlijn-dreunstroken, kruispunttypen, straatverlichting, bomen en toegangspunten van eigendommen vast.

Mevrouw Argus verklaarde dat het beheer van wegen in het verleden betekende dat landmeters duizenden kilometers langs de wegen moesten rijden en video's moesten opnemen terwijl ze de kenmerken van de weg observeerden.

Ze vertelde enthousiast over hoe hun samenwerking met iRAP en Anditi hen in staat stelde de data-accumulatie te versnellen, kosten te besparen en, belangrijker nog, schaalbaarheid op hun netwerk met gemak mogelijk te maken.

Deze aanpak voldoet aan de criteria van zowel AusRAP als iRAP-sterrenwaardering terwijl de kosten voor het verzamelen van gegevens met meer dan de helft worden verlaagd. Bovendien elimineert het de noodzaak van handmatige gegevensverzameling langs deze wegen en verbetert zo de gezondheid en veiligheid op de werkplek.

Main Roads WA onderneemt stappen om haar verkeersveiligheidsdoelstellingen te bereiken, terwijl ze ook haar geografische informatiebronnen beheert en toegankelijk maakt om hun onderhoudsbehoeften te kunnen beoordelen en ervoor te zorgen dat ze aan de regelgeving voldoen.

De timing van dit project is cruciaal geweest voor de Australische wegenbureaus. Het sluit perfect aan bij de Nationale Verkeersveiligheidsstrategie 2021-2030, dat tot doel heeft het aantal doden en ernstig gewonden per hoofd van de bevolking te halveren. Het versterken van de veiligheid van de infrastructuurplanning en -investeringen, evenals van regionale wegen, zijn essentiële doelstellingen van de Strategie.

iRAP Global Innovation Manager Monica Olyslagers zei: “De automatisering van het vastleggen van gegevens die tijdens het project is ontwikkeld, heeft het potentieel om routinematige, grootschalige beoordelingen van veiligheidssterrenwaarderingen en schattingen van dodelijke slachtoffers en ernstige verwondingen tot een integraal onderdeel van het beheer van wegenbeheer te maken.

“Met snellere en meer betaalbare dataverzamelingsprocessen kunnen jaarlijks veiligheidsbeoordelingen over het hele netwerk worden uitgevoerd om verkeersveiligheidsverbeteringen en staats- en nationale beleids- en investeringsbeslissingen te onderbouwen”, zei ze.

Nu het proefproject van 2.000 km voltooid is, deelde mevrouw Argus de volgende stappen voor WA:

MRWA heeft een fiets uitgerust met onderzoekstechnologie om met behulp van CycleRAP de veiligheid van het gedeelde padennetwerk te beoordelen

MRWA streeft ernaar om de Star Rating-beoordelingen op 20% van hun netwerk elk jaar strategisch te herhalen, gericht op locaties waar onlangs werkzaamheden zijn voltooid, om een op bewijs gebaseerde maatstaf voor de veiligheidsverbetering te bieden. Ze zullen zich ook concentreren op gebieden waar projecten op het punt staan van start te gaan, om ervoor te zorgen dat ingenieurs en ontwerpers over het meest actuele netwerk beschikken om hun ontwerpen te ondersteunen.

Er wordt ook een nieuw webportaal ontwikkeld om de 3D LIDAR-gegevens te huisvesten en te delen, zodat al het personeel van het bureau het driedimensionale netwerk kan besturen, metingen kan doen en andere gegevens kan overlappen, zoals sterbeoordelingen, snelheidslimieten en verkeersvolumes.

De wegkenmerken moeten uit de LIDAR worden gehaald om de AiRAP-sterrenwaardering mogelijk te maken.

Mevrouw Argus zei dat het portaal verdere gerichte analyses voor strategische investeringen zal vergemakkelijken, zoals het prioriteren van landelijke wegen voor verbredingswerkzaamheden op basis van schouderbreedte en vrije zones.

“Het zal ons helpen om gemakkelijk het ‘laaghangende fruit’ te identificeren – de eenvoudige tegenmaatregelen die snel kunnen worden ingevoerd tegen relatief lage kosten om de veiligheid te verbeteren – zoals het afdichten van momenteel niet-afgedichte bermen,” zei ze.

“Wat we uit de resulterende gegevens kunnen halen,” zei mevrouw Argus, “zal niet alleen de verkeersveiligheid ten goede komen, maar heeft ook veel voordelen voor alle instanties. Het zal MRWA bijvoorbeeld helpen bij netwerk- en activabeheer, zoals het lokaliseren, positioneren en classificeren van elektrische activa zoals elektriciteitspalen. inzicht in snelheidsbeheer door analyse van de locaties van snelheidsborden en gericht onderhoud van lijnmarkeringen op basis van retroreflectiviteit. Wat het milieu betreft, kunnen de gegevens de dichtheid van bermvegetatie benadrukken, die kan worden beheerd om het risico op bosbranden te beperken. Het personeel zal ook vanaf hun bureau metingen kunnen doen om voorbereidend ongevalsonderzoek te ondersteunen, wat tijd bespaart en hun risico's blootstelt, en de gezondheid en veiligheid verbetert. Met minder tijd in voertuigen kunnen de wagenparkkosten en de CO2-uitstoot worden verlaagd”, zei ze.

Het project zou geen succes zijn geweest zonder de samenwerking van verschillende gebieden van de Hoofdwegen die samenkwamen om hun projecten, voortgang en doelstellingen te delen.

“Het is een win-win-win-win-winsituatie voor iedereen, en het kunnen rechtvaardigen van voordelen voor verschillende instanties kan de financieringsvooruitzichten verbeteren, vooral bij grote organisaties”, voegde ze eraan toe.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!