Selecteer een pagina

Arup, namens Hoofdwegen West-Australië (MRWA), is bekroond iRAP-certificering voor het behalen van veiligheidsbeoordelingen van 3, 4 en 5 sterren voor het voorgestelde ontwerp van het Tonkin Highway Extension-project in West-Australië.

Het ontwerp behaalde een 5-sterren iRAP-veiligheidsbeoordeling voor voetgangers en fietsers, een 4-sterrenbeoordeling voor voertuiginzittenden en een 3-sterrenbeoordeling voor motorrijders.

De resultaten komen overeen met mondiaal VN-doelstelling 3 ervoor te zorgen dat alle nieuwe wegen op adequate wijze rekening houden met de verkeersveiligheid door tegen 2030 een beoordeling van drie sterren of beter te behalen.

Het Tonkin Highway Extension-project van AUD$755 miljoen wordt gezamenlijk gefinancierd door de federale ($604 miljoen) en deelstaatregeringen ($151 miljoen). $290 miljoen wordt ook toegewezen om Thomas Road te upgraden (50%-bijdrage elk door federale en deelstaatregeringen). Beide projecten hebben een totale financieringstoezegging van $1,045 miljard.

Door de uitbreiding wordt de Tonkin Highway, een 81 km lange noord-zuid snelweg in Perth, West-Australië, over 14 km verlengd van Thomas Road in Byford naar de South Western Highway in Mundijong. De uitbreiding omvat vijf grote kruispuntverbeteringen, evenals een gescheiden voet- en fietspad over de volledige lengte. Bovendien omvat de upgrade van Thomas Road 5 km aan verdubbeling van de rijbanen en werkzaamheden voor het upgraden van gedeelde paden van Kargotich Road naar het Thomas Road Over Rail-project.

iRAP feliciteert Arup en Main Roads WA met hun leiderschap op het gebied van veiligheid, waarbij ze verder streven dan de minimumvereisten om ervoor te zorgen dat het ontwerp van de Tonkin Highway Extension veilig is voor alle weggebruikers vanaf het begin, voordat de bouw begint.

Dominic Waterhouse, burgerlijk ingenieur uit Arup Perth zei: “Arup gebruikt wereldwijd Star Rating for Designs (SR4D). om de veiligheid van hun wegontwerpen te verbeteren door middel van een resultaatgerichte aanpak.

“Bij dit project heeft de Star Rating-beoordeling zowel de veiligheidsvoordelen van het voorgestelde ontwerp geverifieerd als aanbevelingen gedaan die de veiligheidsresultaten voor alle weggebruikersgroepen verder kunnen verbeteren tijdens toekomstige ontwerpontwikkelingsfasen”, zei hij.

De WA Actieplan Verkeersveiligheid 2021-2023 schetst een gecoördineerde aanpak voor de uitvoering van kernacties uit strategische prioriteitsgebieden, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de bescherming van weggebruikers door een beter ontwerp van wegen. Kruispunten worden genoteerd als de meest voorkomende ongevalslocatie in stedelijke gebieden. In het plan wordt ook opgemerkt dat 34% van de mensen die tussen 2015 en 2019 omkwamen of ernstig gewond raakten, voetgangers, fietsers en andere kwetsbare weggebruikers waren.

John Erceg, Managing Director Main Roads WA zei: “We werken eraan om ervoor te zorgen dat investeringen in de planning, het ontwerp en de aanleg van wegeninfrastructuur aansluiten bij de principes van veilige systemen, die ten grondslag liggen aan het actieplan.

“In samenwerking met Arup zijn we er trots op dat we de Star Rating-certificering van iRAP hebben behaald, waarmee de veiligheid van het ontwerp voor de nieuwe Tonkin Highway Extension wordt geverifieerd, afgestemd op de wereldwijde weginfrastructuurstandaard van iRAP.”

Naast de iRAP-certificering heeft het project onlangs ook een 'Bronze'-beoordeling behaald onder het Infrastructure Sustainability (IS) Rating Scheme van de Infrastructure Sustainability Council, waarmee de gezamenlijke inspanningen van Main Roads en Arup worden erkend om de beste praktijkresultaten op het gebied van duurzaamheid te plannen.

Als wegeneigenaren proberen investeerders en ontwerpers steeds vaker de weg te ondersteunen Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030iRAP Star Rating-certificering verifieert formeel de veiligheid van een weg of ontwerp en biedt een communicatiemogelijkheid om het behalen van een Star Rating-doelstelling te vieren.

Voor meer informatie

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!