Selecteer een pagina

De veiligheid van de meest zuidelijke en adembenemend mooie wegen ter wereld staat in de schijnwerpers met een iRAP-beoordeling die wordt uitgevoerd door de Ministerie van Openbare Werken En DDQ Ingenieursadviseurs in de pittoreske en bergachtige regio's Magallanes, Aysén en Los Lagos in Chili.

De studie zal de veiligheid beoordelen van 53 wegen met een totaal van 1.907 km in de drie regio's volgens de iRAP-methodologie en stel prioriteit voor Investeringsplannen voor veiligere wegen om weggedeelten met een hoog risico te elimineren om levens te redden en ernstig letsel als gevolg van verkeersongevallen te verminderen.

De Resultaten van iRAP-sterrenbeoordelingen zal worden vergeleken met verkeersongevallenstatistieken van de afgelopen vijf jaar op elke route van het netwerk.

Twintig verkeersveiligheidsingenieurs en praktijkmensen van de Directie Weg zullen worden opgeleid om hun capaciteit voor lopende werkzaamheden op te bouwen.

Het onderzochte netwerk omvat 23 wegen van in totaal 952 km in de regio Magallanes, 22 wegen van in totaal 531 km in de regio Aysén en 8 wegen van in totaal 423 km in de regio Los Lagos.

De meest zuidelijke regio Magallanes omvat bergtoppen en gletsjers die tot aan Kaap Hoorn reiken. Ondanks dat het de grootste regio is, is een groot deel van het land geïsoleerd en ruig, gekenmerkt door lage temperaturen, harde wind en schapenhouderij. De meerderheid van de bevolking woont in de hoofdstad Punta Arenas, een belangrijke marktstad en een van de belangrijkste knooppunten voor verkenning van Antarctica. De beoordeling in Magallanes strekt zich uit tot wegen op het eiland Navarino – een eiland gelegen tussen Isla Grande de Tierra del Fuego, in het noorden, en Kaap Hoorn, in het zuiden. Het eiland maakt deel uit van de gemeente Cabo de Hornos, de meest zuidelijke gemeente van Chili en van de wereld.

De middelste regio Aysén is de dunstbevolkte regio van Chili. Het landschap wordt gekenmerkt door gletsjers die meren, fjorden en de Patagonische ijsvelden hebben gevormd. De topografie varieert van een noord-zuidreeks vulkanen, tot dichtbegroeide en bergachtige omstandigheden in het westen, tot open glooiende graslanden in het oosten.

De regio Los Lagos (meren) in het noorden is het centrum voor aquacultuur in Chili, met een economie die wordt gedomineerd door de toerisme- en dienstensector, maar ook door visserij, zalm, bosbouw en veeteelt.

De iRAP-beoordeling omvat delen van de Chileense Route 7, een belangrijke verbindingssnelweg en een van de meest uitdagende, maar toch waanzinnig mooie roadtrips van het land.

Wegen in de regio Magallanes moeten worden beoordeeld

Wegen in de regio Los Lagos moeten worden beoordeeld

Wegen in de regio Aysén moeten worden beoordeeld

Bron afbeeldingen: Mateusz Walendzik, Pexels (hoofdafbeelding), Wikipedia en DDQ.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!