Selecteer een pagina

Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat het Nederlandse bedrijf TomTom heeft ontvangen AiRAP attribuutaccreditatie voor zijn methoden om wegattribuutgegevens te produceren uit TomTom MN-R-gegevens in overeenstemming met iRAP-specificaties.

De nieuwe brongegevens kunnen worden gebruikt om te produceren 7 wegattributen voor wegen in landen waar gegevens beschikbaar zijn. TomTom werkt aan het leveren van 75% aan reiskaarten als onderdeel van een verbeterde reeks datatools.

TomTom's 75%-benadering van reiskaarten werd gevalideerd door iRAP als onderdeel van de AiRAP-automatisering voor de Australische verkeersveiligheid project wordt gefinancierd door iMOVE CRC en ondersteund door het Cooperative Research Centers-programma, een initiatief van de Australische overheid. Lees hier meer over

Voor meer informatie over de gegevens, Klik hier

AiRAP-accreditatie is de nieuwste accreditatiecategorie van iRAP. Het is specifiek bedoeld om te certificeren dat het gebruik van data afgeleid van big data en/of machine learning-methoden voldoet aan de iRAP-specificaties. Meer informatie over AiRAP is beschikbaar op www.irap.org/airap.

Het AiRAP-accreditatieproces staat open voor alle gegevensleveranciers en wordt beheerd als onderdeel van het bredere iRAP-programma. accreditatie programma.

Over TomTom

Het hart van locatiediensten is de kaart en TomTom levert de meest actuele digitale kaart van de wereld.

Sinds 2006 heeft TomTom anonieme GPS-metingen verzameld van zijn gemeenschap van meer dan 600 miljoen bestuurders. Deze unieke input van de gemeenschap wordt gecombineerd met kennis van lokale experts naast onze multi-source aanpak waarbij gegevens van onderzoeksvoertuigen, GPS-sporen, overheidsbronnen en voertuigsensorgegevens worden geïntegreerd om onze kaarten samen te stellen voor maximale attributie, nauwkeurigheid en onderhoudsniveaus, dat wil zeggen hun nauwkeurigheid. zal in de loop van de tijd niet verslechteren. Volg de onderstaande link om de brongegevenslicenties van TomTom te vinden.

https://www.tomtom.com/en_gb/thirdpartyproductterms/

TomTom heeft meer dan 25 jaar ervaring met het verzamelen van beelden en puntenwolksensorgegevens van TomTom's wereldwijde vloot van mobiele karteringsvoertuigen uitgerust met de nieuwste sensoren en camera's, waarmee de top 4 wegklassen worden vastgelegd met een vernieuwingsfrequentie van <24 maanden.

Gegevens worden doorgaans vooraf verzameld en indien nodig uit de archieven van TomTom gehaald. Er kan echter een aangepaste opname van klanten worden aangevraagd als het recente archief van TomTom hun werkgebied niet dekt.

De brongegevens van TomTom MultiNet-R (MN-R) zijn beschikbaar voor ongeveer 68 miljoen km bevaarbare wegen, verspreid over 164 landen en 35 territoria. MN-R-gegevens worden continu bijgewerkt en zijn beschikbaar via de wekelijkse incrementele kaartupdates van TomTom, waarbij de nadruk ligt op wegen van hogere klasse (dat wil zeggen wegen waarop doorgaans 75% of meer wegverkeer wordt vervoerd).

MN-R-gegevens binnen deze landen bestrijken alle geografische regio's en gebiedstypen (dwz landelijk/stedelijk enz.).

TomTom heeft een gedeeltelijke dekking van zowel MN-R- als MoMa-gegevens in Afrikaanse landen vanwege de moeilijkheid bij het verkrijgen van gegevens voor wegen en problemen met betrekking tot rechten om geospatiale gegevens in de regio te onderhouden. Waar mogelijk is er echter een grote impuls om de dekking voor zowel MN-R als MoMa in Afrika in 2022 te verbeteren.

De TomTom MN-R-gegevens worden vastgelegd met behulp van de wereldwijd consistente specificaties. Om de nauwkeurigheid te garanderen, controleren we elke wijziging aan strenge kwaliteitsregels voordat we live gaan. Momenteel hebben we ongeveer 3.000 kwaliteitscontroles voor bedrijven gedefinieerd. Elke verandering is traceerbaar in termen van uitgevoerde handelingen en verantwoording.

MN-R-gegevens bevatten geen correlerende beeldgegevens om handmatige beoordeling mogelijk te maken. TomTom legt echter wel voortdurend MoMa-gegevens vast om ervoor te zorgen dat we ondersteunend bewijs hebben ter ondersteuning van de waarden die via de MN-R worden geleverd.

MN-R-gegevens worden opgeslagen op TomTom's Map Content Portal, waarbij wekelijks gearchiveerde versies beschikbaar zijn. Archief Mobile Mapping-gegevens worden opgeslagen in de cloudopslagfaciliteit van TomTom.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!