Selecteer een pagina

We zijn er trots op dat we volgende maand de Global Regional Road Safety Observatories (GRRSO) Dialogue on Powered Two-Wheeler Safety op 11 en 12 oktober in Manilla zullen ondersteunen.

Het hybride evenement zal een ongekend aantal mondiale experts en praktijkmensen samenbrengen om kritische gesprekken te voeren over sterfgevallen en ernstig gewonden als gevolg van motorongevallen in lage- en middeninkomenslanden (LMIC's).

De dialoog wordt georganiseerd door het Asia-Pacific Road Safety Observatory (APRSO) en Ibero-Amerikaans verkeersveiligheidsobservatorium (OISEVI), en ondersteund door de Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB), Stichting FIA, Mondiale Verkeersveiligheidsfaciliteit (GRSF) van de Wereldbank, Global Road Safety Partnership (GRSP), iRAP, Maleisisch Instituut voor Verkeersveiligheidsonderzoek (MIROS), Mondiale regionale verkeersveiligheidsobservatoria, Op weg naar Zero Foundation, De Economische en Sociale Commissie voor Azië en de Stille Oceaan (ONTSNAPPEN) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gemotoriseerde tweewielers zijn zeer kwetsbaar op onze wegen en de infrastructuur speelt een belangrijke rol in het veilige systeem om hen tijdens hun reis te beschermen.

De Big Data-tool van iRAP deelt inzichten uit de beoordeling van onze partners van 358.000 km aan wegen in 54 landen en laat zien dat 67 procent van de reizen slechts 1 tot 2 sterren scoort voor motorrijders. 99% van de beoordeelde wegen beschikte niet over een speciaal motorpad om gemotoriseerde tweewielers te scheiden van ander autoverkeer, een specifiek probleem in LMIC's waar motorfietsen een aanzienlijk percentage van het wagenpark op wegen uitmaken.

GRRSO-dialoog over de veiligheid van gemotoriseerde tweewielers – 11-12 oktober

Van 11 tot 12 oktober zullen APRSO en OISEVI samen een hybride en interactief expertprogramma over motorveiligheid voor LMIC's organiseren, met een focus op landen waar motorrijden de dominante wegvervoermodus is. Het zal een unieke kans bieden om problemen aan te pakken die verband houden met landen en steden waar gemotoriseerde tweewielers (PTW) de belangrijkste vorm van transport zijn. Een belangrijk kenmerk van het evenement zal het voeren zijn van een reeks dialogen over enkele van de meest uitdagende kwesties waarmee beoefenaars en voorstanders van motorveiligheid worden geconfronteerd. Belangrijke mondiale experts zullen rechtstreeks samenwerken met de deelnemers om op bewijs gebaseerde interventies te identificeren om het onaanvaardbare verlies aan mensenlevens als gevolg van motorongelukken in de minst ontwikkelde landen aan te pakken.

De APRSO-jaarvergadering – 13 oktober 

Op 13 oktober volgt de jaarlijkse bijeenkomst van het Asia-Pacific Road Safety Observatory (APRSO). APRSO is een regionaal forum over verkeersveiligheidsgegevens, -beleid en -praktijken. Zijn mandaat is het verbeteren van de bescherming van mensenlevens op de wegen in Azië en de Stille Oceaan door het genereren van robuuste verkeersveiligheidsgegevens; analyse uitvoeren; en het ontwikkelen van beleid voor verkeersveiligheidsacties in Azië en de lidstaten van de Stille Oceaan. APRSO is opgericht door een groep internationale ontwikkelingsorganisaties – de Wereldbank (WB), Fédération Internationale de l' Automobile (FIA), de Asian Development Bank (ADB), het International Transport Forum (ITF) en de Economische en Sociale Organisatie van de Verenigde Naties. Commissie voor Azië en de Stille Oceaan (UNESCAP), met steun van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UK Aid via de Global Road Safety Facility (GRSF). ADB fungeert als secretariaat voor APRSO.

Kom naar het evenement op het ADB-hoofdkantoor in Manilla, Filipijnen. Om u aan te melden en voor meer informatie, Klik hier.

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!