Selecteer een pagina
Nieuw-Zeeland is nieuw Gids voor snelheidsbeheer en bijgewerkt Handleiding voor risicobeoordeling van infrastructuur streven ernaar om de meer dan 85 procent van de snelheidslimieten in het land aan te pakken die geacht worden boven veilige en passende limieten te liggen om Vision Zero te bereiken.

De nieuwe gids en handleiding zijn gebaseerd op de iRAP-sterrenwaardering en bieden lokale begeleiding om regionale transportcomités, gemeenten en wegautoriteiten te ondersteunen bij het veiliger maken van wegen en het leveren van consistent snelheidsbeheer.

Ze worden gesteund door Nieuw-Zeeland Road to Zero Verkeersveiligheidsstrategie 2021-2030, dat in zijn kader voor succesresultaten het percentage afgelegde voertuigkilometers (VKT) op het plattelandsnetwerk omvat dat een gelijkwaardige beoordeling van 3 sterren of beter heeft voor de veiligheid.

De Infrastructure Risk Rating (IRR), ontwikkeld door Waka Kotahi New Zealand Transport Agency (NZTA) in 2016, is een voorbeeld van een lokale innovatie Veiliger gemaakt door iRAP voortbouwend op de iRAP-sterrenbeoordelingsmethodologie om in een lokale behoefte te voorzien.

Sinds de ontwikkeling is de IRR is gebruikt in een groeiend aantal verkeersveiligheidstoepassingen in Nieuw-Zeeland en Australië om wegbeheerders te helpen af te stappen van reactieve manieren om verkeersveiligheidsrisico's vast te stellen. Het is gebaseerd op de Star Rating-benadering waarbij weg- en wegkantkenmerken worden gecodeerd om het onderliggende risico van een wegvak te modelleren, maar vereist minder input.

De IRR werd voor het eerst uitgeprobeerd op een 600 km lang proefproject van het Nieuw-Zeelandse rijkswegennet, dat een grote verscheidenheid aan verschillende wegomgevingen omvatte, waaronder 215 km aan stedelijke wegen. IRR-gecodeerde gegevens werden vergeleken met ongevalspercentages en sterbeoordelingen om het model te kalibreren.

De IRR Technische Commissie, ondersteund door iRAP's Mondiaal Technisch Comité, hield toezicht op de ontwikkeling van IRR en onderschreef het gebruik ervan om proactief verkeersveiligheidsrisico's in Nieuw-Zeeland te voorspellen en als risicomaatstaf in de eerste versie van 2016 van de Speed Management Guide.

De nieuwe Snelheidsbeheergids zal lokale autoriteiten ondersteunen bij het ontwikkelen van hoogwaardige snelheidsbeheersplannen om een consistente implementatie van veilige en passende snelheden te realiseren, in lijn met de verkeersveiligheidsstrategie voor 2030 en de Land Transport Rule: Setting of Speed Limits 2022.

De Gids vertegenwoordigt een nieuwe fase in het leveren van snelheidsbeheer in Nieuw-Zeeland door een op principes gebaseerde benadering te zijn voor het vaststellen van snelheidslimieten en het beheren van snelheden om sterfgevallen en ernstig gewonden te verminderen, in overeenstemming met Vision Zero – een Nieuw-Zeeland waar niemand wordt gedood of ernstig gewond raakt verkeersongevallen.

Overkoepelende strategische richting voor snelheidsbeheer en verkeersveiligheid in Nieuw-Zeeland

NZTA schetst dat het bereiken van veilige snelheidslimieten op het hele netwerk aanzienlijke, geprioriteerde en gefaseerde veranderingen zal vergen, waarbij veranderingen in evenwicht worden gebracht met betrekking tot:

  • corridors, waar het verlagen van de snelheidslimieten tot veilige en passende snelheidslimieten het grootste aantal mensen zal redden van de dood en ernstig letsel
  • alle straten rond scholen, inclusief straten buiten de schoolgevels en binnen 100 meter van een schoolgrens
  • gebieden waar de hoogste concentraties actieve weggebruikers worden verwacht

Door Het innovatieraamwerk van iRAP Er zijn wereldwijd verschillende opwindende initiatieven gaande die door iRAP veiliger zijn gemaakt en die landen zullen helpen sneller te streven naar de mondiale doelstelling om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 te halveren.

Voor meer informatie:

  • Klik op de Nieuw-Zeelandse Speed Management-aanpak HIER
  • Download de Gids voor snelheidsbeheer 2022,HIER
  • Download de Infrastructuurrisicobeoordelingshandleiding editie 2022 HIER
  • Download de Nieuw-Zeelandse Road to Zero 2030 verkeersveiligheidsstrategie HIER
  • Bezoek KiwiRAP http://www.kiwirap.org.nz/
  • Klik op het innovatieframework van iRAP HIER

Beeldbronnen: NZTA

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!