Selecteer een pagina

Mobiliteit heeft voor ieder mens over de hele wereld een andere definitie. Sommigen van ons nemen auto's en motorfietsen om hun kinderen naar school te brengen. Andere leerlingen kunnen lopen of fietsen. Hoe we ons ook verplaatsen, mobiliteit vormt de kern van onze samenleving en de toegang van onze toekomstige generaties tot onderwijs.

Verkeersongevallen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 5 tot 29 jaar. In Vietnam schat het Institute for Health Metrics and Evaluation dat in 2019 meer dan 6.200 kinderen en jongeren tussen 5 en 29 jaar omkwamen bij verkeersongevallen. Dit vertegenwoordigt een volksgezondheidscrisis die jongeren onevenredig het meest treft. Verbeteringen van wegen, snelheidsbeheer en handhaving van gedragsrisicofactoren zijn nodig om deze crisis effectief aan te pakken.

“Het wordt tijd dat we jonge mensen niet alleen zien als slachtoffers van verkeersongevallen, maar als middelen die kunnen helpen een einde te maken aan het zinloze verlies van levens op de weg”, zegt Maolin Macatangay, communicatiemanager bij Youth For Road Safety (YOURS). De betrokkenheid van jongeren is van cruciaal belang voor het opbouwen van een duurzame impact op de gemeenschap. De jeugd van vandaag is meer met elkaar verbonden: ze absorberen de kennis van de wereld, drukken zich hartstochtelijk uit en vechten voor positieve verandering over de hele wereld.

Hierop voortbouwend, de non-profitorganisatie Stichting AIP lanceerde het driejarige programma AI&Me: Jongeren empoweren voor veiligere wegen in 2021, ondersteund door Stichting Botnar – een stichting die het gebruik van AI en digitale technologieën bepleit om het welzijn van jongeren in stedelijke omgevingen te verbeteren – medegefinancierd door Stichting FIA, en geïmplementeerd in samenwerking met Anditi En iRAP.

Het doel van het programma is om bewezen en opkomende technologieën te benutten om overheden te ondersteunen bij het richten van levensreddende wegverbeteringen en snelheidsbeheersing op de locaties waar jongeren hebben aangegeven deze het meest nodig te hebben.

De AI&Ik Het programma bestaat nu één jaar en er zijn tot nu toe veel positieve resultaten geboekt, te beginnen met de goedkeuring van de implementatie van het programma door de Vietnamese regeringen, zowel op nationaal als op provinciaal niveau. Sindsdien hebben zij hun grote inzet getoond. Daarnaast zijn er Memorandums of Understanding (MoU) ondertekend met de verkeersveiligheidscommissies en de departementen voor onderwijs en opleiding op zowel nationaal als provinciaal niveau.

De screeningmethodologie maakt gebruik van de kracht van Big Data met een menselijke benadering, gericht op gemeenschappen met een hoog risico en stedelijke omgevingen. Dankzij deze aanpak werden 1.063 scholen in drie pilotsteden geëvalueerd, waarbij 106 scholen werden uitgekozen voor verdere gedetailleerde beoordelingen in een later stadium (56 scholen in Ho Chi Minh-stad, 25 in Yen Bai en 25 in Pleiku). Deze scholen krijgen nu prioriteit voor gedetailleerde verkeersveiligheidsbeoordelingen met behulp van de iRAP-sterrenwaardering voor scholen (SR4S) sollicitatie.

In januari 2022 is een training Big Data Screening gehouden voor belanghebbenden bij de overheid, personeel en vertegenwoordigers van risicoscholen. 86% van de deelnemers vond de Groot Methodologie voor gegevensscreening gepresenteerd in training die nuttig of zeer nuttig zijn voor belanghebbenden bij de overheid om gemeenschappen en locaties met een hoog risico gemakkelijker te identificeren.

Parallel hieraan werden 28 diepte-interviews gehouden met leerlingen, leerkrachten en ouders van middelbare scholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten in drie doelsteden om de ontwikkeling van een Youth Engagement App (YEA) te ondersteunen, om jongeren een efficiënte manier te bieden manier om risicovolle wegomstandigheden te identificeren en te rapporteren, waardoor ze een platform krijgen waar ze hun stem kunnen laten horen.

AIP Foundation selecteerde 18 scholen voor het testen van de YEA-app op basis van de volgende criteria: sterke betrokkenheid bij verkeersveiligheidseducatie, actieve deelname aan verkeersveiligheidsactiviteiten en het vermogen van de directeur om leraren, leerlingen en ouders effectief te mobiliseren. Per school worden 100 leerlingen uitgekozen om deel te nemen aan programma-activiteiten, waarbij voornamelijk de YEA-app wordt getest in het tweede jaar van het project.

De YEA-app ligt op schema om jonge mensen in Vietnam te helpen onveilige wegomstandigheden aan hun regering te melden en verkeersongevallen effectief te voorkomen, zodat alle studenten veilige en gelijke toegang tot onderwijs hebben en de veiligheid in de gemeenschap kunnen bevorderen. Het brengt ons dichter bij onze visie van een wereld waarin alle buurtstraten leefbaar, veilig en duurzaam zijn.

Tussentijdse resultaten van het Ai&Me Project zullen worden gepresenteerd op de Internationale Walk21-conferentie zal plaatsvinden van 19 tot en met 23 september 2022 in Dublin

Gerelateerde artikelen:

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!