Selecteer een pagina

Nieuw van de Wereldbank Gids voor het integreren van veiligheid in het wegontwerp erkent de iRAP Star Rating, de Star Rating for Designs Tool en Road Assessment Programs als waardevolle maatregelen om ervoor te zorgen dat de veiligheid systematisch wordt ingebed in wegontwerpen om levens te redden.

Hoewel de bestaande wegontwerpgidsen technisch verantwoord kunnen zijn, benadrukt de nieuwe gids dat ze op zichzelf niet voldoende zijn om ontwerpers in staat te stellen veiligheidsresultaten te bereiken en VN-doelstelling 3 ervoor te zorgen dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter voor alle wegen. gebruikers.

Het strikt ontwerpen volgens bestaande gidsen zal resulteren in wegontwerpen die dood en ernstig letsel mogelijk maken.

De Gids voor het integreren van veiligheid in het wegontwerp, geproduceerd door de Wereldbank en de Global Road Safety Facility, met financiering van UKAid, is ontwikkeld als antwoord op de steeds groeiende behoefte aan een veilig ontwerp van wegen en bermen om levens en ernstig letsel bij verkeersongevallen te redden.

Een veilige wegeninfrastructuur kan het aantal doden en ernstig gewonden met wel 80 procent terugdringen.

De Gids biedt direct advies over veiligheidsgerelateerde kwesties voor ontwerpen in zowel stedelijke als landelijke omgevingen, gebaseerd op ervaring en kennis van de activiteiten van lage- en middeninkomenslanden (LMIC) van over de hele wereld, met relevantie ook voor degenen die in hoge-inkomenslanden werken. .

Het belicht de leidende principes van het Safe System voor een veilig wegontwerp, gemeenschappelijke risicofactoren en respectieve, op bewijs gebaseerde ontwerpelementen om de veiligheid te verbeteren, en casestudies die problemen en oplossingen illustreren om de veiligheid bij wegontwerpen te maximaliseren.

Ontwerpen om de veiligheid voor kwetsbare weggebruikers, inclusief voetgangers, fietsers en motorrijders, te vergroten, worden onderzocht, evenals aanvullende veranderingen om de snelheid, de voertuigveiligheid, het gedrag van de weggebruiker en de zorg na een ongeval te verbeteren.

De Gids specificeert de noodzaak om aanvullende instrumenten en processen te gebruiken om risico's te helpen identificeren en de veiligheid in wegontwerpen gedurende de gehele levenscyclus van wegen of netwerken te maximaliseren. Dit kunnen onder meer verkeersveiligheidsaudits/-inspecties, iRAP-veiligheidsbeoordelingen van de weginfrastructuur zijn Sterbeoordeling voor ontwerpen.

Verkeersveiligheidstechnieken voor verschillende fasen van de levenscyclus

Aantal sterren voor ontwerpen (SR4D) is een proces- en empirisch gebaseerd programma van toepassingen, gebaseerd op de iRAP-methodologie, die de objectieve meting en verbetering mogelijk maken van het niveau van verkeersveiligheid 'ingebouwd' in een wegontwerp voor voertuiginzittenden, motorrijders, voetgangers en fietsers, vóór de aanvang van de civiele werken.

iRAP's gratis SR4D-tool en Toolkit voor verkeersveiligheid, beide waarnaar in de gids wordt verwezen, zijn ontwikkeld met de steun van de Global Road Safety Facility (GRSF).

Afbeeldingen die in de Gids worden gedeeld, weerspiegelen het gebruik van sterbeoordelingen voor ontwerpen om de veiligheid van wegontwerpen te verbeteren Sterrenwaardering voor scholen om de veiligheid van schoolzones wereldwijd te meten en te verbeteren.

De Wereldbank Gids voor het integreren van veiligheid in het wegontwerp is relevant voor wegontwerpers en praktijkmensen die betrokken zijn bij wegenontwikkelingsprojecten, onderzoekers en academici, evenals taakteamleiders van de Wereldbank en andere multilaterale ontwikkelingsbanken (MDB's) om veiligheidsgerelateerde kwesties in het wegenontwerp te identificeren en richtlijnen te bieden voor het verankeren van goede wegen praktijken.

Voor meer informatie:

  • Download de gids HIER
  • Voor meer informatie over het aantal sterren voor ontwerpen klikt u op HIER
  • Zie hoe Arup SR4D gebruikt om zijn inzicht in de risico's van weggebruikers die inherent zijn aan hun ontwerpen te verfijnen en de veiligheid te maximaliseren boven de bestaande normen HIER.
  • Download de CAREC-handleiding voor sterbeoordelingen voor verkeersveiligheidsaudits HIER waarin de koppeling tussen verkeersveiligheidsaudits en de iRAP-methdologie wordt uitgelegd.
  • Zie de Road Safety Toolkit voor gratis informatie over de oorzaken en preventie van verkeersongevallen met dood en letsel tot gevolg HIER
  • Om het behalen van veiligheidsbeoordelingen van 3 sterren of beter in wegontwerpen te vieren, leest u meer over iRAP Star Rating-certificering HIER

Afbeeldingen tegoed: Wereldbank en iRAP in Guide to Integrating Safety into Road Design

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!