Selecteer een pagina

We zijn verheugd om samen te werken met de Nationale Verkeersveiligheidsdienst (NARSA) en het General Department of Roads (DDR) om een Memorandum of Understanding vorm te geven om samen te werken om risicovolle wegen in Marokko te elimineren.

Dit heeft een belangrijke context nu de Marokkaanse minister van Transport deze week naar de bijeenkomst gaat VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid in New York om samen met wereldleiders vorm te geven De horizon voor verkeersveiligheid in 2030: zorgen voor een decennium van actie en resultaten.

Hierboven afgebeeld zijn Azeddine Chahidi, hoofd rij- en voertuigveiligheid, NARSA; Rob McInerney, CEO, iRAP; Benacer Boulaajoul, directeur-generaal, NARSA; en Abdessadek Maafa, hoofd Communicatie, Onderwijs en Wegpreventie, NARSA vieren de stappen in de richting van de ontwikkeling van MoroRAP op het International Transport Forum in mei in Leipzig.

Het partnerschap zal kijken naar:

  • Programma's en maatregelen ontwikkelen om het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden in Marokko terug te dringen;
  • Beoordeel wegen waar waarschijnlijk het ergste aantal verkeersdoden zal vallen en stel een programma op van betaalbare, hoogrendementstechnische en andere tegenmaatregelen die snel kunnen worden geïmplementeerd;
  • Capaciteit opbouwen binnen de sector verkeersveiligheidstechniek; En
  • Samen werken aan de implementatie van de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 in Marokko.

Er zijn al 30 mensen getraind in het veiliger maken van wegen in het land, op basis van de iRAP-methodologie.

De Marokkaanse regering heeft in 2018 de oprichting van NARSA aangekondigd. Via haar Nationale Verkeersveiligheidsstrategie 2017-2026 heeft de plannen van het agentschap om het aantal verkeersdoden in Marokko tussen 2015 en 2026 met 50% te verminderen.

Jaarlijks vallen er bijna 7.000 dodelijke slachtoffers op de Marokkaanse wegen (WHO, 2015). Volgens iRAP's Big Data-tool voor vaccins voor wegenAls tegen 2030 meer dan 75% aan reizen op wegen met drie sterren of betere wegen wordt gerealiseerd voor alle weggebruikers, kunnen er in de twintigjarige levensduur van wegbehandelingen ruim 515.000 doden en ernstig gewonden worden bespaard, met een economisch voordeel van bijna $28 miljard dollar – een voordeel van $25 voor elke bestede $1.

Afbeeldingsbron: iRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!