Selecteer een pagina

Terwijl de leiders van de landen volgende week de allereerste ooit ingaan VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheidheeft iRAP drie nieuwe bronnen vrijgegeven om inzicht te geven in de nationale vooruitgang bij het veiliger maken van wegen en om beslissende actie te stimuleren op basis van de menselijke en economische voordelen van het bereiken van VN-doelstellingen 3 en 4 tegen 2030.

Op 30 juni en 1 juli komen leiders van over de hele wereld bijeen bij de Verenigde Naties in New York en iRAP roept elk land op om actief deel te nemen, succes te delen en zich in te zetten voor de implementatie van de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 om levens en ernstige verwondingen te redden.

“Mondiale agenda’s kunnen niet slagen zonder concrete vooruitgang op nationaal niveau, waar wetgevers een uiterst belangrijke rol spelen”, zei Zijne Excellentie de heer Abdulla Shahid, voorzitter van de 76e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, maandag tijdens een plenaire vergadering van de VN.

iRAP Global Program and Communications Manager Judy Williams zei: “We hebben de afgelopen maanden samengewerkt met landen, hun leiders en hun permanente missies bij de VN om hun deelname voor te bereiden en kennis en gegevens binnen handbereik te brengen om actie te ondersteunen.

De nieuwe bronnen van iRAP omvatten:

 

Waar we werken Kaartverbeteringen
iRAP's Waar we werken kaart beschikt over verbeterde nationale informatie. Landen kunnen in één oogopslag de nationale iRAP-activiteiten en verkeersveiligheidsgegevens zien, of er een veiliger wegenbeleid bestaat en hoe zij verbinding kunnen maken met hun nationale wegenbeoordelingsprogramma. Door een land te selecteren, kunnen mensen dieper ingaan op de nationale informatie. Zie de kaart op https://irap.org/about-us/where-we-work/

 

Overzicht Samenvatting van de vooruitgang van landen
We zijn vrijgelaten een brochure dat de nationale veiligere wegenactiviteiten voor bijna 150 landen deelt en de menselijke en economische voordelen van het bereiken van VN-doelstellingen 3 en 4 tegen 2030 deelt. Het is ook beschikbaar als een webgebaseerde tabel De tabel biedt korte en gemakkelijk te knippen en plakken tekst die in documenten en toespraken kan worden ingevoegd, en maakt vergelijking van activiteiten over de hele wereld mogelijk. De webgebaseerde tabel kan worden gefilterd op een land, trefwoord of meerdere landen op basis van inkomensniveau of mondiale regio en het gefilterde bereik kan worden afgedrukt naar PDF. Verken de tabel op https://irap.org/about-us/where-we-work/ of download hier de volledige samenvattende brochure.

 

Bibliotheek met beste praktijken voor nationale strategieën
Bekijk onze groeiende bibliotheek met gepubliceerde Nationale Strategieën en Actieplannen met veiligere wegenimpact voor elk land ter wereld! Ze omvatten driesterrendoelstellingen of betere doelstellingen om de veiligheid van de wegeninfrastructuur en investeringen te verbeteren en zijn voorbeelden van beste praktijken die andere landen kunnen volgen.

  • Bekijk hier de strategiebibliotheek En audiovisueel overzicht hieronder.
  • Voor degenen die nog bezig zijn met het ontwikkelen van hun strategieën en jaarlijkse actieplannen voor 2030, moedigen wij u aan om de bibliotheek als inspirerende gids te gebruiken en te delen. Voorbeelden van infrastructuurdoelen en acties voor opname worden gedetailleerd beschreven hier.

iRAP CEO Rob McInerney zei: “Door moedig en resoluut te handelen, met een focus op actie en resultaten in lijn met het Global Plan en High-Level Meeting, kunnen wereldleiders de loop van de verkeerstraumapandemie veranderen en duizenden levens redden.

“We kijken ernaar uit om onze partners en regeringen in meer dan 100 landen te ondersteunen bij het benutten van het Mondiale Plan om nationale en lokale actieplannen te ontwikkelen en uit te voeren om het aantal verkeersdoden en -gewonden in de wereld tegen 2030 te halveren.”

De Global Targets 3 en 4 van de VN houden onder meer in dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van 3 sterren of beter voor alle weggebruikers (Doelstelling 3), en dat meer dan 75% van het verkeer plaatsvindt op het equivalent van wegen met 3 sterren of beter voor alle weggebruikers. gebruikers tegen 2030 (doelstelling 4).

Als Doelstelling 4 tegen 2030 wordt bereikt, kunnen in twintig jaar tijd 450.000 levens en 100 miljoen doden en ernstig gewonden worden gered, met een besparing van $8 voor elke geïnvesteerde $1.

 

Voor meer informatie

  • Voor nationale ondersteuning om wegen met een hoog risico in uw land te elimineren: neem contact op met de RAP-leider vermeld op iRAP's Waar we werken kaart of Global Program Director Greg Smith op greg.smith@irap.org
  • Tijdens de VN-bijeenkomst op hoog niveau werden uw laatste vragen beantwoord: klik hier
  • Over het werk van iRAP om landen te ondersteunen in de aanloop naar de High-level Meeting: klik hier
  • Over hoe veilig de wegen in uw land en in de wereld zijn, welke wegkenmerken er toe doen, en de menselijke en economische impact van verkeerstrauma's, klik op hier
  • Over hoe veilige wegen onderdeel zijn van het Globaal Plan voor een Decennium van Actie: klik hier
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!