Selecteer een pagina

Ter ondersteuning van de Tien jaar actie voor verkeersveiligheid 2021 – 2030kondigen wij met genoegen de lancering aan van de nieuwe en verbeterde Road Safety Toolkit.

De Road Safety Toolkit, die tien jaar geleden voor het eerst werd gelanceerd, is een belangrijke online bron die gratis informatie biedt over de oorzaken en preventie van verkeersongevallen met dood en letsel tot gevolg. Het blijft een gratis beschikbaar hulpmiddel dat praktische, actuele kennis biedt over hoe behandelingen kunnen worden geïmplementeerd.

Voortbouwend op tientallen jaren onderzoek naar verkeersveiligheid, biedt de Toolkit een alles-in-één informatiebron voor ingenieurs, verkeersveiligheidsvoorvechters, studenten en beleidsmakers om veiligheidsplannen te helpen ontwikkelen voor voetgangers, motorrijders, fietsers, inzittenden van auto's en zware voertuigen en gebruikers van openbaar vervoer. .

De update van de Road Safety Toolkit is gefinancierd door Bloomberg Philanthropies in het kader van hun Initiative for Global Road Safety (BIGRS 2020-2025) en werd uitgevoerd door de De Global Road Safety Facility (GRSF) van de Wereldbank, met steun van de Internationaal wegenbeoordelingsprogramma (iRAP). De evaluatie omvatte collegiale toetsing en een enquête onder belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid om vast te stellen hoe de Road Safety Toolkit het nieuwste bewijsmateriaal en onderzoek op het gebied van technische veiligheid zou kunnen blijven weerspiegelen. Wereldwijde leiders op het gebied van verkeersveiligheid, inclusief Mondiaal partnerschap voor verkeersveiligheid (GRSP), de Op weg naar Zero FoundationMondiale NCAPOostelijke Alliantie voor Veilig en Duurzaam Transport (EASST) en technische adviseurs boden onschatbare steun voor de beoordeling.

Greg Smith, Global Program Director van iRAP, zei: “Het decennium van actie voor verkeersveiligheid roept op tot een halvering van het aantal sterfgevallen en invaliderende verkeerstrauma’s tegen 2030. De Toolkit helpt elk land op zijn reis om dat doel te bereiken door betrouwbare, op bewijs gebaseerde kennis over verkeersveiligheid te leveren en praktische casestudies vrij beschikbaar.”

Said Dahdah, hoofd van de Global Road Safety Facility (GRSF) en Global Lead Road Safety voor de Wereldbank, zei: “De Wereldbank en de Global Road Safety Facility via het Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety zijn verheugd de iRAP te kunnen blijven steunen. Road Safety Toolkit die meer dan 10 jaar geleden voor het eerst werd gelanceerd met steun van GRSF. We hopen dat deze nieuwste update nog meer nuttige informatie zal opleveren voor gebruikers, vooral voor gebruikers in lage- en middeninkomenslanden waar de behoeften op het gebied van verkeersveiligheid het grootst zijn.

Dit openbare instrument biedt gemakkelijk toegankelijke informatie over verschillende verkeersveiligheidsinterventies, inclusief hun waarschijnlijke effectiviteit en implementatieproblemen. Duizenden bezoekers hebben elke maand toegang tot deze tool, die verkeersveiligheidsprofessionals zal helpen, vooral in lage- en middeninkomenslanden.”

De nieuwe Verkeersveiligheidstoolkit (https://toolkit.irap.org/) is bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het de hedendaagse kennis weerspiegelt, met herziening van inhoud zoals:

 • Verkeersveiligheidsplannen om de onlangs gepubliceerde weerspiegelen Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid.
 • Fietsers, om het bereik van de gebruikte fietsen en lichte mobiliteit en de context beter in beeld te brengen.
 • Snelheidsmanagement en verkeersremmende maatregelen om een groter scala aan behandelingen vast te leggen en koppelingen te maken met hedendaagse informatie zoals de GRSF-snelheidsbeheerhub.
 • Voertuigveiligheidsvoorzieningen met inhoud over ABS voor motorfietsen en AEB voor voertuigen.
 • Meer aandacht voor kwetsbare weggebruikers.

Er zijn ook aanzienlijke verbeteringen aangebracht in de bruikbaarheid en functionaliteit, waaronder;

 • Weerspiegeling van het nieuwe Global Plan en de Global Road Safety Performance Targets van de VN
 • Ruim 90 behandelde onderwerpen en reflectie van alle weggebruikers.
 • Er zijn meer dan 600 actuele afbeeldingen beschikbaar, met verbeterde mogelijkheden voor de verkeersveiligheidsgemeenschap om afbeeldingen te bekijken en in te dienen.
 • Beschikbaar in meerdere talen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Russisch, Portugees en Hindi.
 • Er zijn nu meer dan 110 casestudies beschikbaar.
 • Meer dan 100 referenties opgenomen en doorzoekbaar.
 • Geschikt voor mobiele apparaten.
 • Gebruiksvriendelijke URL's en deelbare inhoud voor de online verkeersveiligheidsgemeenschap.

Over het geheel genomen zal de vernieuwde Road Safety Toolkit een dynamischer platform aanmoedigen waar de gemeenschap van verkeersveiligheidsingenieurs kan bijdragen door het indienen van casestudy's en afbeeldingen.

De Verkeersveiligheidstoolkit is oorspronkelijk het resultaat van een samenwerking tussen de International Road Assessment Programme (iRAP), de Mondiaal Transport Kennispartnerschap (gTKP) en die van de Wereldbank Mondiale Verkeersveiligheidsfaciliteit (GRSF)Oostenrijk En ARRB gaf deskundig advies tijdens de ontwikkeling van de Toolkit. 

Ga voor toegang tot de Road Safety Toolkit naar toolkit.irap.org

Voor meer informatie over andere beschikbare RAP-infrastructuurveiligheidsbeheertools gaat u naar irap.org/rap-tools/

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!