Selecteer een pagina

Australische stedelijke tolwegbeheerder Transstedelijk is bekroond iRAP-certificering voor het behalen van een veiligheidsscore van 4 sterren op zijn netwerk per afgelegde voertuigkilometers.

iRAP feliciteert Transurban met haar leiderschap op het gebied van veiligheid en dit indrukwekkende resultaat dat de Nationale Verkeersveiligheidsdoelstelling overtreft om 90 procent van het verkeer te bereiken op 3-sterren of beter voor rijkswegen.

Elizabeth Waller, hoofd verkeersveiligheid bij Transurban, zei dat Transurban, als een van 's werelds grootste tolwegexploitanten, er trots op is mensen zo snel en veilig mogelijk te brengen waar ze heen willen.

“Als marktleider stellen we hoge eisen aan onze prestaties op het gebied van veiligheid, sociale kwesties en milieukwesties. We streven ernaar onze wegen zo te ontwerpen dat ze veiligheidsprestaties van drie sterren of beter opleveren en blijvende voordelen opleveren voor onze gemeenschappen”, zei ze.

In de afgelopen twintig jaar heeft Transurban een staat van dienst opgebouwd op het gebied van samenwerking met overheden om met succes belangrijke wegeninfrastructuur te leveren en te beheren, en wordt het ook erkend voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om de veiligheid en efficiëntie van transportnetwerken te verbeteren.

“We waren verheugd om samen te werken met de Australian Road Research Board (ARRB) om onze veiligheidsprestaties te beoordelen en deze te laten verifiëren volgens de wereldwijde weginfrastructuurstandaard van iRAP”, aldus mevrouw Waller.

Uit de beoordeling bleek dat 100% van de 403 km lange netwerklengte van Transurban de nationale veiligheidsdoelstelling van 3 sterren of beter behaalde en dat de meerderheid in feite 4 sterren kreeg.

Een iRAP Star Rating-certificaat dat aan Transurban werd uitgereikt, bevestigde de resultaten:

Bekijk de Australische wegen en projecten van Transurban hier.

Transurban is een bedrijf in Australische handen dat 21 tolwegen bouwt en exploiteert in Melbourne, Sydney en Brisbane, evenals in Greater Washington, Verenigde Staten en Montreal, Canada. Transurban bedient 5,7 miljoen pendelaars in Australië en 3,2 miljoen pendelaars in Noord-Amerika.

Certificering met iRAP-sterrenwaardering kan worden geproduceerd voor elke bestaande, vernieuwde of nieuwe weg, of wegontwerp, dat is beoordeeld met behulp van iRAP-hulpmiddelen als het behalen van een 3-sterren of beter.

Certificering is vrijwillig en kan worden aangevraagd voor alle groepen weggebruikers waarvoor een sterbeoordeling is opgesteld (inzittenden van voertuigen, motorrijders, voetgangers en fietsers).

Als wegeneigenaren proberen investeerders en ontwerpers steeds vaker de weg te ondersteunen Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030biedt officiële certificering een communicatiemogelijkheid om het behalen van een Star Rating-doelstelling te vieren en de status van een weg of ontwerp formeel te verifiëren.

Zien https://irap.org/certification/ voor meer informatie.

Hoofdafbeelding: CityLink, Melbourne. Bron foto: Transurban.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!