Selecteer een pagina

Na 8 jaar vrijwilligerswerk als trustee voor een goed doel, verwelkomt iRAP Miquel Nadal als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur.

Miquel brengt uitgebreide ervaring op het gebied van verkeersveiligheid en mobiliteit op mondiaal niveau met zich mee als huidige secretaris van het FIA High Level Panel for Road Safety and Trustee en voorzitter van de Programmacommissie van de FIA Foundation sinds 2014/15. Daarvoor was hij ruim elf jaar directeur van de RACC Mobility Club in Spanje en was hij een belangrijke leider in de initiële ontwikkeling van de Road Assessment Program-protocollen rond de eeuwwisseling.

“Ik kijk ernaar uit om de liefdadigheidsinstelling te leiden tijdens het tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid om ervoor te zorgen dat we goed worden bestuurd en de partnerschappen te mobiliseren voor de impact van 2030 die ervoor zorgen dat het een decennium van resultaten en resultaten wordt. In samenwerking met de Trustees, het iRAP-team en partners over de hele wereld zullen we de impact opschalen via prioritaire initiatieven, waaronder: AiRAP, Sterbeoordeling voor ontwerpen, CycleRAP En Impactinvestering initiatieven die de publieke, private en filantropische financiering zullen mobiliseren die de sociale en economische voordelen van veiliger wegen zullen ontsluiten”, aldus Miquel.

Miquel is een econoom met aanzienlijke ervaring in publiek-private samenwerkingen, mobiliteit en transport met een focus op verkeersveiligheid, internationale diplomatie en senior management, zowel bij de overheid als in de private sector. Tussen 1991 en 2002 werkte hij voor de Spaanse regering, bij het ministerie van Financiën, het ministerie van Energie en als vice-minister van Buitenlandse Zaken.

De afgelopen jaren is Miquel integraal betrokken geweest bij iRAP-partnerschappen voor investeringen met sociale impact, het identificeren en ontwerpen van nieuwe bronnen van investeringen in verkeersveiligheid en het helpen van particuliere bedrijven bij te dragen aan de SDG’s en het ontsluiten van de ‘win-win-win’ van resultaatgerichte financiering van 3-, 4- en 5-sterren snelwegen en stadsstraten die levens redden.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei: “Miquel is een boegbeeld geweest van de mondiale verkeersveiligheidsactie en heeft vorm gegeven aan de innovatieve baanbrekende initiatieven die levensreddende acties wereldwijd echt zullen transformeren. Zijn perspectieven en passie voor het verbinden van de begunstigden van de vermindering van verkeerstrauma's met de oplossingen zullen van cruciaal belang zijn om ervoor te zorgen dat de doelstellingen voor 2030 om het aantal verkeersdoden en -gewonden te halveren, worden gehaald. We danken Miquel nu al voor zijn geweldige bijdragen en kijken uit naar zijn leiderschap van iRAP in de komende jaren.”

Miquel vervangt de vertrekkende bestuursvoorzitter van iRAP Gary Liddle over zijn pensionering. Het volledige bestuur bestaat uit:

  • Miquel Nadal (voorzitter)
  • Saul Billingsley
  • Sue Sharland
  • Ferry Smit
  • Shane O'Connor
  • Ian Gillespie
  • Raquel Barrios

Zien https://irap.org/about-us/structure-and-governance/ voor meer details.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!