Selecteer een pagina

Op 30 juni en 1 juli komen leiders van over de hele wereld voor de allereerste keer bijeen bij de Verenigde Naties in New York Bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid. iRAP roept elk land op om actief deel te nemen, succes te delen en zich in te zetten voor de implementatie van de Mondiaal plan voor het decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030 om levens en ernstige verwondingen te redden.

Het thema van de bijeenkomst is ‘2030 Horizon voor verkeersveiligheid: een decennium van actie en resultaat garanderen’ en weerspiegelt de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de VN om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 te halveren. Het is verwacht dat dit tot een politiek besluit zal leiden met als doel lacunes en uitdagingen aan te pakken, politiek leiderschap te mobiliseren, multisectorale en multi-stakeholdersamenwerking te bevorderen, en de vooruitgang te beoordelen die is geboekt bij het bereiken van de doelstellingen van de verkeersveiligheidsgerelateerde SDG-doelstellingen.

“Door moedig en resoluut op te treden, met de nadruk op actie en resultaat in lijn met het Mondiaal Plan en de bijeenkomst op hoog niveau, kunnen wereldleiders de loop van de pandemie van verkeerstrauma’s veranderen en duizenden levens redden.”

Rob McInerney, CEO van iRAP

iRAP heeft via de permanente missies van de VN een brief geschreven aan de staatshoofden in landen en moedigt RAP-partners aan om de brief opnieuw vanaf de basis te delen met hun staatshoofd en minister van Transport en relevante ministeries, waarbij ze lokaal succes en steun voor de implementatie van deze plannen delen. het Mondiale Plan.

Verkeerstrauma's hebben gevolgen voor elk land, elke gemeenschap en elke economie. Verkeersongevallen zijn wereldwijd de grootste doodsoorzaak onder kinderen en jongeren.

Zonder actie op mondiaal niveau zullen verkeersongevallen dit decennium naar schatting 13 miljoen doden en 500 miljoen gewonden veroorzaken, wat de wereldeconomie meer dan $25 biljoen zal kosten.

Het richten van bestaande en nieuwe investeringen op bewezen oplossingen zal levens redden, het aantal gewonden verminderen, geld besparen en banen creëren als onderdeel van nationale en mondiale reacties op de verkeersveiligheid.

Het Mondiale Plan schetst de gecoördineerde actie die nodig is in alle sectoren, inclusief veilige en duurzame transportplanning; veiligere wegeninfrastructuur, veiligere voertuigen; veiliger weggebruik; en verbeterde respons na een crash. Het vergt inzet voor resultaatgerichte financiering, het beheren van veilige snelheden, capaciteitsopbouw en nieuwe technologie met extra steun voor lage- en middeninkomenslanden.

In termen van het creëren van een veiligere wegeninfrastructuur zullen beleid, resultaatgerichte financiering en actie om ervoor te zorgen dat tegen 2030 meer dan 75% van het verkeer op 3-sterren of betere wegen plaatsvindt voor alle weggebruikers, de win-winvoordelen van veiliger wegen ontsluiten.

VN-mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid 3 en 4 onder meer ervoor zorgen dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter voor alle weggebruikers (doelstelling 3), en dat in 2030 voor alle weggebruikers ruim 75% wordt gereisd op het equivalent van wegen met drie sterren of beter (doelstelling 4). ).

Als Doelstelling 4 tegen 2030 wordt bereikt, kunnen in twintig jaar tijd 450.000 levens en 100 miljoen doden en ernstig gewonden worden gered, met een besparing van $8 voor elke geïnvesteerde $1.

iRAP staat klaar om partners en overheden te ondersteunen bij het benutten van het Global Plan voor het ontwikkelen en implementeren van nationale en lokale actieplannen om wegen met een hoog risico te elimineren:

De bijeenkomst op hoog niveau van juni volgt op het voorbereidende evenement dat op 3 december vorig jaar werd gehouden en waarbij VN-lidstaten en parlementariërs in New York bijeenkwamen om de cruciale binnenlandse en internationale financieringsbehoeften van de 2e decennium van actie voor verkeersveiligheid en hoe de overheid en NGO's ervoor kunnen zorgen dat dit een decennium van resultaten en resultaten wordt. CEO van iRAP, Rob McInerney, deelde zijn gedachten over hoe organisaties als iRAP en de Global Alliance for Road Safety NGO-leden de passie en het doel voor verkeersveiligheidsactie bieden; de push en de op bewijs gebaseerde producten om de business case voor investeringen te ondersteunen en hoe ze langdurige partnerschappen nodig hebben om het levensreddende potentieel van hun werk te maximaliseren. Lees meer over het voorbereidende evenement hier.

iRAP heeft Speciale ECOSOC-consultatieve status bij de Verenigde Naties.

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!