Selecteer een pagina

De Mondiale Verkeersveiligheidsfaciliteit van de Wereldbank (GRSF) En ITF heb nieuw gepubliceerd Richtlijnen voor het uitvoeren van beoordelingen van verkeersveiligheidsgegevens het promoten van de iRAP-methodologie als een nuttige gids voor het beoordelen en monitoren van het risico op wegvakken.

In veel landen over de hele wereld belemmeren tekortkomingen in de gegevens of de kwaliteit van de gegevens een empirisch onderbouwde beleidsvorming op het gebied van de verkeersveiligheid. Hoewel veel landen verkeersveiligheidsgegevens verzamelen, is deze verzameling niet noodzakelijk alomvattend. Bovendien kunnen veel landen zich niet bewust zijn van lacunes in de gegevens in hun systeem, waardoor zij hun verkeersveiligheidsproblemen niet goed kunnen analyseren.

Definities en verzamelmethoden voor verkeersveiligheidsgegevens moeten convergeren naar standaard internationale criteria, waardoor vergelijkingen in de ruimte – tussen landen – en in de tijd mogelijk worden.

De iRAP-sterrenwaardering biedt een kritische en internationaal gestandaardiseerde veiligheidsindicator om de risico's van de weginfrastructuur voor weggebruikersgroepen te beoordelen en te monitoren en strategische investeringen te informeren om de vermindering van verkeerstrauma's te maximaliseren.

Regionale verkeersveiligheidsobservatoria, die bijvoorbeeld zijn ontwikkeld in Latijns-Amerika (OISEVI), Afrika (ARSO) en Azië-Pacific (APRSO), bieden een kans voor gezamenlijke regionale inspanningen om op geharmoniseerde wijze verkeersveiligheidsgegevens te verbeteren verzamelen en analyseren.

Regionale verkeersveiligheidsobservatoria bevorderen de adoptie van een gemeenschappelijke reeks verkeersveiligheidsindicatoren, gebaseerd op gemeenschappelijke definities, en dienen als een manier om landen te helpen bij het verbeteren van het beheer van hun ongevallengegevenssystemen.

iRAP werkt samen met de observatoria om verbeterde verkeersveiligheidsgegevens en toegankelijkheid van landen te ondersteunen. Het 2-delige iRAP Innovatieworkshop, georganiseerd in samenwerking met de observatoria in Afrika (ARSO), Aziatisch-Pacifisch (APRSO), Ibero-Amerika (OISEVI), Europa (ERSO), Westelijke Balkan (WBRSO) en de lidstaten van het Oostelijk Partnerschap (EaP) keken in oktober vorig jaar naar “Datagestuurde innovatie om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 te halveren”.

Download de richtlijnen hier. Toegang tot de presentaties en opnames van de iRAP Innovation Workshop hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!